پیش فرض های ان ال پی

دسته‌بندی: مقالات

مهدی خنیده

پایه‌های ان ال پی

آشنایی با اصول و قواعد هر دانشی یکی از موارد بسیار مهم در هر زمینه‌ای به شمار می‌رود. ان ال پی نیز به‌عنوان دانشی تأثیرگذار در ایجاد تغییرات انسانی دارای اصول مشخصی می‌باشد که این اصول تحت عنوان پیش فرض های ان ال پی شناخته می‌شوند که در این مقاله با ساختار کلی پیش فرض های ان ال پی و نقش بسیار مؤثر آن‌ها در این دانش بسیار زیبا آشنا می‌شوید و اگر به تازگی با ان ال پی آشنا شدید می‌توانید مقاله nlp چیست را برای شناخت بیشتر این دانش مطالعه فرمایید.

پیش فرض های ان ال پی

تمامی علوم و دانشی که در زمینه‌های مختلف به تحقیق و بررسی می‌پردازند بر اساس کارکردی که دارند قواعد و اصولی را تعریف می‌کنند تا بتوانند در چارچوب این قواعد به بالاترین میزان بهره‌وری خود دست پیدا کنند. مانند یک کارخانه خودروسازی که برای تولیدات باکیفیت قوانینی را برای کارمندان و تمامی مدیران خود تعریف می‌کند.

ما نیز برای اینکه بتوانیم در مسیر ان ال پی قدم برداریم و از ابزارها و نگرش‌هایی که در اختیار ما قرار می‌دهد به بهترین نحو بهره‌برداری و استفاده کنیم و زندگی خود را دچار تغییرات اساسی کنیم باید قواعد و اصول این دانش را بشناسیم و محور رفتارها و زندگی خود را مبتنی بر آن‌ها قرار دهیم که این قواعد و اصول همان پیش فرض ها در  ان ال پی می‌باشند.

پیش فرض nlp

پیش فرض های ان ال پی اصول بسیار مهمی هستند که پایه‌های ان ال پی و مفاهیم عمیق آن را در یک تصویر کلی به نمایش می‌گذارند و نگرشی جامع از کارکردهای مؤثر ان ال پی در اختیار ما قرار می‌دهند. این اصول به رفتارها و عملکردهای ما در بستر ان ال پی جهت می‌دهند و زمینه وجودی ما را برای پذیرش الگوهای متعالی و تصمیمات درست و آگاهانه در زندگی آماده می‌کنند.

معنای پیش فرض در ان ال پی

منظور از پیش فرض های ان ال پی نظریات و فرض‌هایی است که ما آن‌ها را به‌عنوان شاخصی از پیش تعیین‌شده در نظر می‌گیریم که این شاخص‌ها به ما کمک می‌کنند تا ماهیت و کارکرد ان ال پی را بهتر متوجه شویم و بدانیم که گام گذاشتن در این دانش ابتدا نیاز به پذیرش چه نگرش‌ها و اصولی دارد.

به فرض مثال در نظر بگیرید یک فرد می‌خواهد در کارخانه‌ای مشغول به کار شود. در ابتدا برای استخدام او باید اصول و قواعدی که این مجموعه دارد را بپذیرد تا بتواند در آنجا مشغول به کار شود مانند اینکه سروقت بیاید و برود یا اینکه از گوشی در محل کار استفاده نکند و کارهای مربوطه به فعالیت خود را در آنجا با دقت انجام دهد.

برای درک بهتر عملکرد این پیش فرض ها مثالی را بیان می‌کنم تا این موضوع برای شما به خوبی شفاف شود. یکی از پیش فرض های ان ال پی این است که “افراد تجربیاتشان را خودشان خلق می‌کنند” و شما نیز تصمیم گرفته‌اید در مسیر ان ال پی قدم بردارید و از این دانش در زندگی خود استفاده کنید.

بر اساس این پیش فرض اگر شما می‌خواهید از برکات و نگرش‌های ان ال پی در زندگی خود بهره‌مند گردید و یک ان ال پیست شوید و به طور عملی از آن در زندگی‌یتان استفاده کنید باید از این به بعد مسئولیت خلق تمامی تجربیات زندگی خود را بر عهده بگیرید چراکه ما در ان ال پی معتقدیم فقط خود ما هستیم که مسئول خلق تجربیاتمان هستیم و هیچ عامل بیرونی دیگری در تجربیاتی که ما در هر جنبه‌ای از زندگی تجربه می‌کنیم هیچ نقشی ندارد.

شکل‌گیری پیش فرض های ان ال پی

همان‌طور که می‌دانید ان ال پی از علوم مختلفی مانند زبانشناسی، مدل‌سازی‌های ریاضی، هیپنوتیزم، گشتالت، سایبرنتیک و … شکل‌گرفته و مدل‌های ذهنی افراد برجسته‌ای مانند دکتر میلتون اریکسون و … نیز در شکل‌گیری قواعد آن بسیار تأثیرگذار بوده است.

تعدادی از این پیش فرض های ان ال پی توسط بنیان‌گذاران این رشته آقای جان گریندر و ریچارد بندلر مطرح‌شده و تعدادی دیگر از نگاه‌ها و الگوهای افرادی که در ان ال پی موردمطالعه قرارگرفته‌اند به‌عنوان فرض‌ها و پایه‌های مهم ان ال پی در نظر گرفته‌شده‌اند مانند پیش فرض یکم ان ال پی که می‌گوید “نقشه همان سرزمین نیست” از نگاه‌های ریاضی‌دان و معنا شناس لهستانی به نام آلفرد کورزیبسکی گرفته‌شده و در ان ال پی گسترش پیداکرده است و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پایه‌های ان ال پی به شمار می‌رود.

ضمیر ناخودآگاه و پیش فرض های ان ال پی

همان‌طور که می‌دانیم ضمیر ناخودآگاه در ان ال پی جایگاه بسیار مهمی برای ایجاد تغییرات در زمینهٔ ذهن و مغز به شمار می‌رود و زندگی واقعی ما انعکاسی از الگوهای پایدار در ناخودآگاه است. این الگوها که از تفکرات، احساسات، باورها، ارزش‌ها و … در ما به وجود آمده‌اند، عناصر و ساختارهای ناخودآگاه و نظام شخصیت ما را شکل می‌دهند. اگر تمایل به شناخت بیشتری از عملکردهای ناخودآگاه دارید پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقاله ضمیر ناخودآگاه چیست را نیز مطالعه کنید.

پیش فرض های ان ال پی و ضمیر ناخودآگاه

یکی از الگوهایی که می‌تواند چارچوب‌های ضمیر ناخودآگاه ما را شکل دهد و نظام شخصیت ما را دچار تغییر و تحول کند پیش فرض های ان ال پی است. درواقع تمامی پیش فرض های ان ال پی می‌توانند در کنار هم نظام باورهای ما را شکل دهند و هرکدام به‌نوبه خود منابع بی‌نهایت ناخودآگاه را به خدمت بگیرند. در اصل این مجموعه باورها که همان پیش فرض های NLP می‌باشند پایه‌ها و ستون‌های ناخودآگاه را برای خلق یک شخصیت و زندگی متعالی می‌سازند.

زمانی که ما هرکدام از پیش فرض های ان ال پی را به‌عنوان باوری در ناخودآگاه خود می‌پذیریم به سمت تولید رفتارهایی متناسب با قواعد ان ال پی حرکت می‌کنیم و زمینه‌ای ایجاد می‌کنیم تا ابزارها و نگرش‌هایی که در ان ال پی آموزش می‌بینیم را بتوانیم به‌صورت عملی در زندگی خود اجرا کنیم و رفتارهایمان را با این اصول بسیار زیبا هم‌جهت و هم‌راستا کنیم.

به‌عنوان‌مثال یکی از پیش فرض های ان ال پی این می‌باشد که “افراد تمامی منابع لازم را برای تغییر و موفقیت دارا می‌باشند” ما اگر این پیش فرض بسیار زیبا را به‌عنوان یک باور بپذیریم در زندگی‌مان چگونه رفتار می‌کنیم؟

آیا غیرازاین است که هر کس باور کند تمامی منابع لازم را برای تغییر و موفقیت دارد شروع می‌کند تا این منابع را به خدمت بگیرد و سعی می‌کند به باورها و رفتارهایی که کمبود منابع و فراوانی را در وجود او فریاد می‌زنند بی‌توجهی کند. همین یک پیش فرض ان ال پی اگر در ناخودآگاه ما جاری شود و آن را باور کنیم صدها مهارت و خلاقیت جدید در ما شکل می‌گیرد و هزاران رفتار متعالی از ما سر می‌زند.

بر اساس هرم سطوح منطقی ذهن در ان ال پی و مطالبی که در بالا بیان شد جایگزینی هرکدام از پیش فرض های ان ال پی به‌عنوان یک باور در ساختارهای ضمیر ناخودآگاه باعث می‌شود ما به سمت کسب مهارت‌های بیشتری حرکت کنیم و به‌مرور رفتارهای جدیدتر و مؤثرتری در وجودمان شکل می‌گیرد که قابلیت اجرا در تمامی محیط‌ها را خواهند داشت.

قانون‌مندی‌های جهان و پیش فرض های ان ال پی

تمام جنبه‌های زندگی ما را دو بعد قانون و قانون‌مندی در برمی‌گیرد. شناخت این دو بعد می‌تواند به ما کمک کند تا در جهان از بهره‌مندی بیشتری برخوردار باشیم و انتخاب کنیم مسیر زندگی ما از کدام‌یک تبعیت کند. پیش فرض های ان ال پی نیز در بستر یکی از این دو می‌تواند به زندگی ما جهت دهد که در ادامه به ارتباط هرکدام با اصول ان ال پی می‌پردازیم.

قانون

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که این جهان دارای اصول و قواعد مختلفی می‌باشد و بشر برای حیات خود در این جهان باید این اصول را شناسایی و از آن‌ها تبعیت کند. یکسری از این اصول و قواعد توسط خود بشر به وجود آمده‌اند و ساخته‌وپرداخته اندیشه‌های او هستند که به این نوع از قواعد قانون گفته می‌شود.

قانون‌ها ساخته دست انسان هستند و در بیشتر موارد با ساختار قانون‌مندی‌های جهان همخوانی ندارند مانند قواعدی که در رابطه با ارتباط دو فرد در هر فرهنگی متفاوت است و هرکدام بر اساس قواعدی که برایشان تعریف‌شده عمل می‌کنند که در بیشتر اوقات این قانون‌های بشری برای ما محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کنند.

درواقع بشر فکر می‌کند این قانون‌ها به زندگی او نظم و جهت می‌دهند و باعث رشد و موفقیت او در این جهان می‌شوند درصورتی‌که نمی‌داند خود را در چارچوب آن‌ها محدود کرده است و همین قانون‌ها هستند که مانع رشد او در تمامی جنبه‌های زندگی می‌شوند مانند افرادی که به‌جای به دنبال حقیقت بودن به دنبال بحث‌وجدل بر سر پوشش‌های مختلف هستند.

البته در مواردی هم قانون‌های بشری باعث ایجاد نظم و آرامش در زندگی او می‌شود؛ مانند اصول راهنمایی و رانندگی در کشورهای مختلف که باعث ایجاد نظم در تردد می‌شود هرچند درگاهی اوقات با رعایت نکردن این اصول برای ما خطر و اتفاق عجیبی رخ نمی‌دهد ولی رعایت آن باعث آرامش و نظم می‌شود که این می‌تواند خود نوعی از قانون‌مندی‌های الهی باشد.

پیش فرض های ان ال پی و قانون مندی های جهان

قانون‌مندی

قانون‌مندی اصول و قواعدی است که خداوند بر این جهان و تمامی کهکشان‌ها حاکم کرده است و تمامی این نظام عظیم بر اساس قانون‌مندی‌های مشخص و منظمی استوارشده که ثابت و لایتغیر هستند و وظیفه ما کشف این قوانین الهی و هم‌راستا کردن ابعاد مختلف وجود و زندگی‌مان با آن‌ها است.

پیش فرض های ان ال پی نیز جزئی از قانون‌مندی‌های جهان به شمار می‌روند که شناخت و حرکت در مسیر آن‌ها باعث برخورداری بیشتری از نعمت‌های این جهان می‌شود و به ما یک آزادی عمل می‌دهد تا از قانون‌های بشر ساخته که ما را محدود کرده‌اند رها شویم و زندگی خود را در بستر این قوانین الهی به سمت موفقیت و دستاوردهای بیشتری هدایت کنیم.

لیست پیش فرض ها

1- نقشه همان سرزمین نیست.

2– ما برای شروع هرکاری در زندگی نیازمند یک نقشه هستیم.

3- افراد تجربیاتشان را خودشان خلق می‌کنند.

4- معنای ارتباط پاسخی است که دریافت می‌کنیم.

5- تجربیات ساختار دارد.

6- افراد رفتارهایشان نیستند.

7- هر رفتاری یک نیّت مثبت دارد.

8- ذهن و جسم بخشی از یک سیستم می‌باشند و بر هم دیگر اثر متقابل می‌گذارند.

9- افراد بهترین انتخابی که در دسترس دارند را برمی‌گزینند.

10- افراد بهترین کارکردشان را انجام می‌دهند.

11- هیچ شکستی وجود ندارد و فقط بازخورد است.

12- مقاومت یک هشدار به برقرارکننده ارتباط است و ممکن است نشانه‌ای از عدم تفاهم کافی باشد.

13- یادگیری زندگی است و ما نمی‌توانیم که یاد نگیریم.

14- برای هر مسئله راه‌حلی وجود دارد.

15- مسئولیت ذهنم و نتایجش بر عهده خودم می‌باشد.

16- همیشه ازآنچه در مورد خود فکر می‌کنید بیشتر هستید.

17- اگر فردی کاری را انجام داده است، دیگران هم می‌توانند آن را انجام دهند.

18- انتخاب از عدم انتخاب بهتر است.

19- تغییر می‌تواند سریع و آسان باشد.

20- فردی که دارای بیشترین انعطاف‌پذیری می‌باشد سیستم را کنترل خواهد کرد.

21- افراد همه منابع لازم را برای تغییر و موفقیت دارا می‌باشند.

22- یک فرد نمی‌تواند که پاسخ ندهد و ارتباط برقرار نکند.

23- هر کس یک مدل منحصربه‌فرد از جهان دارد.

24- ما به مدلی که افراد از جهان دارند احترام می‌گذاریم.

25- ما برای ایجاد هر تغییری به هماهنگی بین ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه نیاز داریم.

با سپاس از شما که نظرات خود را در مورد این مطلب برای ما ارسال می‌کنید و به تهیه و تولید محتوایی باکیفیت‌تر به ما کمک می‌کنید.

مطالب مرتبط
برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.
keyboard_arrow_up