آموزش تند خوانی رایگان از (0 تا 100❤️) در بیش از 40 جلسه جامع و کاربردی

دوره رایگان آموزش تند خوانی

در دوره‌ی آموزش تند خوانی (Speed Reading) به‌صورت بسیار جامع و حرفه‌ای تمام تکنیک‌ها و روش‌های مطالعه‌ی سریع و مؤثر را کاملاً رایگان یاد می‌گیریم و با ابزارهای کاربردی تندخوانی آشنا می‌شویم. اگر دوست دارید سرعت مطالعه، درک مطلب و تمرکز خود را بالا ببرید و حافظه‌ی قدرتمندتری داشته باشید، با ما همراه شوید و مباحث این دوره‌ی بی‌نظیر را به ترتیب جلو ببرید.

تعداد جلسه:

45

پیش نیاز:

تمایل

مربی:

مهدی خنیده

مهارت‌های مطالعه‌ی سریع و مؤثر

قوانین الهی از زمان پا گذاشتن انسان بر روی این جهان، همواره در حال خلق نیاز و پاسخ دادن به این نیازها بوده‌اند تا به‌این‌ترتیب جهان هستی رشد و تکامل خود را طی کند و به سمت پیشرفته‌تر شدن گامی جدید بردارد. هوشمندی جهان، انسان‌های پیشرو و جسور را به خدمت می‌گیرد و قوانینش را نیز در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا مهارت‌ها و علوم جدیدی را کشف کنند و آن‌ها را در راستای آسودگی و لذت خود و زندگی بشر به خدمت بگیرند.

زبان یکی از ابزارهای مهمی است که انسان موفق به کشف و اختراع آن شده است. با پیدایش زبان خواندن و نوشتن نیز شروع به شکل‌گیری کرد و زندگی بشر در مسیر جدیدی قرار گرفت. در تمامی زمان‌ها و دوران مختلف انسان‌های زیادی تلاش کردند تا مهارت‌های زبانی و خواندن و نوشتن را ارتقا دهند چراکه تجربیات بشر همیشه از این طریق انتقال پیداکرده است. یکی از مهارت‌هایی که در این زمینه کشف‌شده و در طی سال‌ها پیشرفته‌تر شده است تندخوانی (Speed Reading) است که در این دوره به معرفی و آموزش تند خوانی خواهیم پرداخت.

آموزش تند خوانی چیست؟

ما با کسب مهارت و یادگیری آموزش تند خوانی قدرت ذهن و مغز، چشم و سایر اجزای وجودمان و شیوه‌ها و روش‌های مطالعه و خواندمان را تغییر می‌دهیم و تمامی مهارت‌های مرتبط با این موضوع را به بهترین نحو افزایش می‌دهیم. بسیاری از افراد سرعت مطالعه پایینی دارند و خیلی از مباحث را به درستی درک نمی‌کنند یا اگر متوجه آن شوند پس از مدتی خیلی زود مطالب را فراموش می‌کنند.

علتی که بسیاری از انسان‌ها در مطالعه دچار مسائل و چالش‌های اساسی هستند و عملکردی مثبت و مؤثری ندارند روشی است که در سیستم‌های آموزشی برای یادگیری و خواندن آموخته‌اند. اصولاً این سیستم‌ها از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند که کمتر توجهی به عملکردهای درست ذهن و مغز و اجزای وجودی انسان دارد و هیچ آموزش تند خوانی در این سیستم‌ها وجود ندارد.

بسیاری از این روش‌ها باعث اتلاف انرژی و زمان ما می‌شوند و به‌مرور انگیزه و علاقه‌ی ما را نسبت به مطالعه کاهش می‌دهند. برای بهبود این شرایط باید تمامی روش‌های مطالعه‌ی خود را به‌صورت اساسی دچار تغییر و تحول کنیم. آموزش تند خوانی در این زمینه به ما کمک می‌کند تا شیوه‌های درست و مؤثر مطالعه و خواندن را یاد بگیریم و در مدت‌زمان کوتاه‌تر با صرف انرژی کمتر بهره‌برداری بیشتری از مطالب داشته باشیم.

 

آموزش رایگان تند خوانی

هدف از آموزش تند خوانی چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟

در واقع هدف ما از یادگیری و آموزش تند خوانی این است که سرعت مطالعه و درک مطلب خودمان را افزایش دهیم. با ابزارهایی که در آموزش تند خوانی ارائه می‌شود ما قادریم در یک مدت‌زمان مشخص مثلاً یک دقیقه، کلمات بیشتری را مطالعه کنیم و از این طریق سرعت خود را افزایش دهیم و بتوانیم تمامی موضوعات مطالعه شده را به خوبی درک کنیم و متوجه معنا و مفاهیم آن‌ها شویم.

در نظر بگیرید امروز شما با سرعت 150 کلمه در دقیقه مطالعه می‌کنید و 40 درصد از مطالب را درک می‌کنید. با آموزش تند خوانی و انجام تمرینات مربوطه می‌توانید سرعت خود را حداقل به 400 کلمه در دقیقه افزایش دهید و 70 درصد مطالب را درک کنید و به ذهن خود بسپارید.

جدا از سرعت مطالعه و درک مطلبی فوق‌العاده در دوره آموزش تند خوانی با تمرین‌هایی که در حوزه‌ی تقویت حافظه و تمرکز حواس و … انجام می‌دهیم قادریم مطالب را برای مدت زمان بیشتری به ذهن خود بسپاریم و هنگامی که به اطلاعات ذخیره شده نیاز داریم آن‌ها را به سرعت بازیابی کنیم  و مورد استفاده قرار دهیم.

در نتیجه با یادگیری و آموزش تند خوانی سرعت مطالعه و درک مطلب ما افزایش پیدا می‌کند و قادریم مطالبی که با سرعت و دقت مطالعه نموده‌ایم و آن‌ها را به خوبی درک کرده ایم به حافظه‌ی بلند مدت خود بسپاریم و در زمان نیاز از آن‌ها بهترین استفاده را داشته باشیم. در کنار تمامی این مزیت‌ها می‌توانیم زمان و انرژی خود را بهینه ‌کنیم و از فرصت‌های بیشتری در زمینه‌های مختلف بهره‌مند شویم.

در دوره‌ی آموزش تند خوانی تمامی مطالب و تکنیک‌های مؤثر تندخوانی را به صورت جامع و کامل یاد خواهیدگرفت و به لطف خداوند بعد از اتمام دوره‌ی تندخوانی و انجام تمرینات سرعت مطالعه و درک مطلب خودتان را افزایش خواهید داد و می‌توانید از حافظه‌ی بسیار قوی‌تر و قدرت تمرکز بالاتری بهره‌مند شوید و تمامی مهارت‌های مرتبط با خواندن و مطالعه را بسیار راحت و کاربردی یاد بگیرید و حتی در بسیاری از زمینه‌های دیگر زندگی نیز از آن‌ها استفاده کنید.

نگاهی مختصر به تاریخچه تندخوانی

هر علم و دانشی بنیان گذاشته شده است مسیرهای متفاوتی را طی کرده است و افراد زیادی در آن نقش داشته‌اند. یکی از مباحثی که در آموزش تند خوانی و جلسات آینده نیز به آن خواهیم پرداخت تاریخچه تندخوانی و مسیری است که این مهارت طی کرده است.

در سال 1859 یک فیلسوف و فیزیولوژیست آلمانی به اسم آلفرد ویلهِلم ولکمن (Alfred Wilhelm Volkmann) برای اولین بار دستگاهی به نام تاکیستوسکوپ (Tachistoscope) را معرفی نمود. این دستگاه برای فلش تصاویر با سرعت‌های مختلف روی یک صفحه طراحی‌شده بود و یک تصویر را برای مدت‌زمان مشخصی برای افراد به نمایش می‌گذاشت و سپس خیلی سریع آن را حذف می‌کرد.

 

آلفرد ویلهلم ولکمن

 

در طول جنگ جهانی دوم روانشناس آمریکایی به نام ساموئل رنشاؤ (Samuel Renshaw) از دستگاه تاکیستوسکوپ در تمرینات خلبانی نیروی هوایی ارتش ایالت متحده‌ی آمریکا استفاده نمود. خلبان‌ها در آن زمان دچار این مسئله بودند که نمی‌توانستند در مسافت‌های دور و فواصل طولانی هواپیماهای خودی را از دشمن شناسایی کنند و در اکثر اوقات دچار اشتباه می‌شدند.

آن‌ها در یک آزمایش با استفاده از دستگاه تاکیستوسکوپ به خلبانان آموزش دادند تا از داخل کابین هواپیما دشمن را شناسایی کنند. برای انجام این کار در ابتدا از هواپیماهای خودی و دشمن در ابعاد بسیار کوچک عکس‌برداری کردند و سپس تصاویر مختلف را در یک‌پنجم ثانیه برای خلبان به نمایش می‌گذاشتند و سپس آن تصاویر را بزرگ‌تر می‌کردند تا نقاط مبهم و کور برای آن‌ها واضح و شفاف‌تر شود و سپس کوچک‌تر می‌کردند. در طی آزمایش متوجه شدند که افراد با آموزش می‌توانند تصاویر هواپیماهای مختلفی که بر روی صفحه‌‌ی نمایش چشمک می‌زنند را فقط در یک‌پنجم ثانیه شناسایی کنند.

 

تاکیستوسکوپ

 

با نتایج کسب‌شده از این روش نیروی هوایی ایالت متحده‌ی آمریکا به فکر افتاد تا از این روش برای خواندن کلمات نیز استفاده کنند. به همین دلیل ابتدا تصویر یک کلمه با ابعاد بزرگ را در یک‌پنجم ثانیه برای افراد به نمایش می‌گذاشتند و سپس آن را کوچک‌تر می‌کردند. کوچک‌تر شدن کلمه باعث شد تا هم‌زمان آن‌ها 4 کلمه را در یک‌پنجم ثانیه به نمایش بگذارند و افراد هم موفق شدند هر 4 کلمه را درک کنند.

با کشف این روش تصمیم گرفتند در خواندن و سرعت مطالعه نیز از این دستگاه استفاده کنند و فرض بر این بود که خوانندگان می‌توانند با استفاده از دستگاه سرعت مؤثر خود را از 200 تا 400 کلمه در دقیقه افزایش دهند. ولی این کار بسیار زمان‌بر بود و حجم دستگاه مانع از استفاده‌ی آن در مکان‌های مختلف می‌شد و افراد نمی‌توانستند در همه‌جا به آن دسترسی داشته باشند و هر زمان که بخواهند تمرینات را انجام دهند و این باعث شد تا افراد در مکاتب و زمینه‌های مختلف به دنبال روش‌های راحت‌تر و جدیدتری باشند.

تا قبل از آزمایش ارتش هوایی آمریکا افراد بر این باور بودند که برای درک یک جمله یا یک سطر باید هر کلمه را به‌صورت جداگانه بخوانند و معنی آن را درک کنند. با کشف این دستاورد این باور عمومی شکست و افراد متوجه شدند که می‌توانند چند کلمه را باهم بخوانند و درک کنند. همین امر باعث شد تا دانشکده هاروارد نیز به تحقیق و بررسی در رابطه با این روش بپردازد و دوره‌ها و روش‌های مختلفی را در زمینه آموزش تند خوانی طراحی کند تا سرعت مطالعه و درک مطلب را افزایش دهد.

در همین راستا چشم‌پزشک فرانسوی به نام لوئیس اِمیل جَوال (Louis Emile Javal)  نیز بعد از آزمایشات تاکیستوسکوپ تحقیقات خود را بر روی خواندن کلمات و حرکات چشم شروع کرد و به نتایج خوبی در این رابطه دست پیدا کرد. امروزه نیز بسیاری از تمرین‌هایی که در آموزش تند خوانی به‌کار می‌رود بر پایه تمرین‌های چشم‌پزشکی است.

بعدازاین دستاورد بسیار فوق‌العاده توسط ارتش آمریکا، دوره‌های تندخوانی و واحدهای آموزشی بسیاری بر پایه‌ی تمرین‌های دستگاه تاکیستوسکوپ طراحی و اجرا شدند و طیف بیشتری از افراد علاقه‌مند توانستند از این مهارت استفاده کنند. در آن زمان هنوز اسم تندخوانی برای این روش انتخاب‌نشده بود و بیشتر آن را تحت عنوان «آموزش نمایشی» می‌شناختند.

هرچند این روش‌ها باعث شکل‌گیری مسیر جدیدی در خواندن و مطالعه شدند ولی به دلیل عدم کارایی سریع و مؤثر افراد به فکر ابداع روش‌های جدید و مؤثرتری افتادند تا مهارت‌های مطالعاتی خود را گسترش دهند. یکی از افراد پیشرو و تأثیرگذار در این مسیر خانم اولن وود بنیان‌گذار تندخوانی بود.

نام‌گذاری تندخوانی

در اواخر دهه‌ی 1950 یک محقق و معلم آمریکایی به نام اوِلِن وود (Evelyn Wood)  به تحقیق و بررسی در رابطه با سرعت و درک مطلب افراد هنگام مطالعه پرداخت. خانم وود به دنبال این سؤال بود که چرا تعدادی از افراد بیشتر مطالعه می‌کنند و سرعت آن‌ها نسبت به دیگران بالاتر است. او همیشه تلاش می‌کرد و تمرین‌های زیادی انجام می‌داد تا بتواند سرعت مطالعه‌ی خود را افزایش دهد.

 

 

در سال 1958 پس از تلاش‌های زیاد در این زمینه متوجه شد هنگامی‌که انگشت دست خود را زیر خطوط متن‌ها قرار می‌دهد چشم‌های او تمرکز و سرعت بیشتری بر روی خطوط هنگام مطالعه پیدا می‌کنند. او نیز متوجه این نکته شد که کتاب‌ها و متون مختلف را می‌توان علاوه بر مطالعه به‌صورت افقی، به‌صورت عمودی نیز مطالعه کرد و متوجه مطالب و محتوای آن‌ها شد.

پس‌ازآن که او از روش عمودی و دست برای افزایش سرعت مطالعه‌ی خود استفاده کرد نتایج تحقیقات و تمرینات خود را برای اولین بار در دانشگاه اوتا به‌صورت آموزشی در اختیار دیگران قرارداد تا بتوانند سرعت مطالعه و درک مطلب خود را افزایش دهند و به‌سرعت حداکثر 400 کلمه در دقیقه برسند. مدتی بعد با راه‌اندازی مجموعه‌ای در بسیاری از شهرها و مکان‌های آموزشی آمریکا مهارت‌های جدید مطالعاتی خود و آموزش تند خوانی را در اختیار افراد بسیاری قرار دارد.

او ابتدا کشف جدید خود در زمینه‌ی خط‌بری با راهنما و دست در مطالعه را روش وود (Wood Method) نام‌گذاری کرد و سپس نام آن را به خواندن پویا (Reading Dynamics) تغییر داد که امروزه آن را در جهان به‌عنوان مهارت‌های تندخوانی (Speed Reading) می‌شناسند.

هرچند نمی‌شود تاریخچه‌ی بسیار دقیقی برای تندخوانی در نظر گرفت و شواهدی وجود دارد که افرادی در قرون گذشته دارای این مهارت بوده‌اند، ولی اولین فردی که نام این مهارت و حرفه را به نام خودش به ثبت رساند و مفهوم تندخوانی را بنیان گذاشت خانم اولن وود بود.

ایشان تا اواخر دهه‌ی 1990 در بسیار از دانشگاه و مدارس در سراسر آمریکا آموزش تند خوانی خود را به علاقه‌مندان این زمینه یاد دادند و در سال 1995 در سن 85 سالگی چشم از جهان گشودند. روش‌های ایشان همچنان در بسیاری از کشورها و مدارس جهان به‌عنوان یک واحد درسی تدریس می‌شود و از آن زمان افراد بسیار زیادی در رشد و پیشرفت آن و ابداعات روش‌های بسیار جدیدی نقش داشته‌اند. مطمئناً هرروزه این مهارت کاربردی پله‌های رشد و ترقی خود را توسط محققان و علاقه‌مندان به این زمینه طی خواهد کرد.

چه باورهایی در رابطه با آموزش تند خوانی داریم؟

یکی از موضوعات مهم در ابتدای هر مسیری و شروع آموزش تند خوانی خلق چشم‌اندازهای درست است. چشم‌انداز به معنی داشتن یک نگاه بلند‌مدت و نگرشی مثبت و متعالی است. در واقع نگرش‌های ما در هر زمینه‌ای چشم انداز ما را در آن زمینه تعیین می‌کنند.

اگر بخواهیم نگاهی دقیق‌تر به نگرش داشته باشیم می‌توانیم بگوییم نگرش‌ ما از مجموع باورها و ارزش‌های ما در رابطه با یک موضوع خاص شکل می‌گیرد. ما هم می‌خواهیم در ابتدای مسیر و دوره‌ی آموزش تند خوانی نگرش‌های خود را نسبت به مطالعه و تندخوانی بشناسیم.

برای پیدا کردن و شناسایی باورها و نگرش‌هایی که در رابطه با تندخوانی و مطالعه دارید تستی آماده کرده‌ام. در این تست شما هر کدام از جملات را ابتدا می‌خوانید و بستگی به اعتقادی که به آن‌ها دارید درصدی به آن‌ها اختصاص می‌دهید. تمام جملات را با دقت و تمرکز بخوانید و از بین صفر تا صد به هر کدام درصد مربوطه را بدهید. در انتها درصد درست تمامی جملات گفته می‌شود و شما می‌توانید با مقایسه جواب خود با درصد جواب صحیح شدت باورهای خود را تشخیص دهید.

 

باورهای تند خوانی و مطالعه

 

تست شناسایی باورهایی که در رابطه با آموزش تند خوانی داریم!

1- مطالعه و کتاب خواندن کار بسیار خسته‌کننده‌ای است و حوصله‌ام را سر می‌برد.

2- نمی‌شود در یک دقیقه 500 یا 1000 کلمه را به نحوه‌ی درستی خواند و مطالعه کرد.

3- برای این‌که مطالب را بهتر متوجه شوم و درک کنم حتماً باید با دقت و آرامی مطالعه کنم.

4- هر وقت مطالعه کردن را شروع می‌کنم بعد از مدتی احساس خواب‌آلودگی به سراغم می‌آید.

5- زمانی که یک متن و محتوا را به‌صورت کلمه به کلمه می‌خوانم بهتر آن را درک می‌کنم و یاد می‌گیرم.

6- به نظر من جا انداختن سطر یا جمله‌ و کلمه‌ای هنگام مطالعه عادت نادرستی است و باید آن را ترک کنم.

7- به نظر من همه‌ی ما در حالت عادی با یک سرعت مشخص و با کم و بیشی تفاوت، یکسان مطالعه می‌کنیم.

8- فکر می‌کنم تندخوانی ربطی به عملکرد چشم‌ها نداشته باشد و بستگی به قدرت درون‌خوانی ما در مطالعه دارد.

9- برایم دشوار است 100 درصد مطالب و نکاتی که مطالعه کرده‌ام را به‌صورت درست و کاملی در ذهن خود نگه‌ دارم.

10- برایم دشوار است 100 درصد مطالب و نکاتی که مطالعه کرده‌ام را به‌درستی درک کنم و منظور متن‌ها را متوجه شوم.

11- کتاب‌های زیادی خوانده‌ام که هرگز آن‌ها را به پایان نرسانده‌ام یا برایم خیلی دشوار است یک کتاب را تا آخر تمام کنم.

12- هر وقت شروع به مطالعه می‌کنم بعد از مدتی متوجه می‌شوم در افکار مختلفی غرق هستم و از موضوع مطالعه خیلی دور شده‌ام.

13- به نظر من انگیزه و اشتیاق هنگام مطالعه تأثیر چندانی بر حرکات هوشمندانه چشم و ارتباط آن‌ها با عملکرد ذهن و مغز و نحوه‌ی مطالعه ندارد.

14- فکر می‌کنم افرادی که تندخوان هستند و سرعت مطالعه‌ی بالا و حافظه‌ی قوی دارند، انسان‌های بسیار منحصربه‌فرد و با استعدادی می‌باشند.

15- به‌محض برخورد کردن با نکات و مفاهیم کلیدی و مهم یک متن باید از آن‌ها نکته‌برداری کنم تا در ذهن و حافظه‌ام بمانند و آن‌ها را فراموش نکنم.

16- فکر می‌کنم بلند خواندن کلمات و جملات به من کمک می‌کند تا سرعت بیشتری در مطالعه داشته باشم و مطالب را بهتر درک کنم و متوجه شوم.

17- هر وقت کتاب یا موضوعی را مطالعه می‌کنم نمی‌توانم به‌خوبی و با شفافیت مطالبش را برای دیگران توضیح دهم و یا مطلبی را به آن‌ها یاد دهم.

18- در بسیاری از آزمون‌ها و امتحاناتی که دارم یا درگذشته داشتم دچار استرس می‌شوم و ممکن است خیلی از مطالب را فراموش کنم و به یاد نیاورم.

19- فکر می‌کنم هنگام مطالعه زمانی که با دستم زیرخط‌ها را دنبال می‌کنم یا با انگشتم سطرها را دنبال می‌کنم سرعت مطالعه‌ام کاهش پیدا می‌کند.

20- فکر می‌کنم درون‌ خوانی و زمزمه کلمات و جملات به من کمک می‌کند تا سرعت بیشتری در مطالعه داشته باشم و مطالب را بهتر درک کنم و متوجه شوم.

21- زمانی که شعر یا یک متن ادبی را مطالعه می‌کنم حتماً باید به آهستگی و باحوصله مطالعه کنم تا فضای احساسی و معنوی آن‌ها را درک کنم و متوجه وزن اشعار شوم.

22- برای اینکه کتاب‌ها و جزواتم تمیز و مشخص باشند هیچ‌وقت در حاشیه و هیچ کجای صفحات آن‌ها چیزی نمی‌نویسم و حتی زیر موضوعات و کلمات مهم خطی نمی‌کشم.

23- هر وقت مطالعه می‌کنم تنها زمانی متوجه منظور و مفهوم متن‌های مختلف می‌شوم که با دقت تمام و بدون حواس‌پرتی با چشمانم روی کلمه به کلمه هر سطر متمرکز شوم.

24- من معتقدم تندخوانی، کیفیت درک و فهم مطالب خوانده‌شده را تا حد زیادی پایین می‌آورد و مانع از فهم درست موضوعات می‌شود، این‌ یکی از مضرات اساسی تندخوانی است.

25- پیدا کردن ریشه و معنی لغات جدید متن در هنگام مطالعه کاری بی‌فایده است و زمانم را هدر می‌دهد و سرعت مطالعه‌ام را نیز پایین می‌آورد؛ باید به‌صورت کلی از اینگونه لغات گذشت.

26- هنگام مطالعه وقتی با کلمه و عبارت جدیدی روبه‌رو می‌شوم بلافاصله باید آن را در اینترنت یا لغت‌نامه جستجو کنم و تا وقتی متوجه معنی دقیق آن نشوم هرگز قادر به ادامه‌ی مطالعه نخواهم بود.

27- اگر هنگام مطالعه نکته یا جمله‌ای را جا بیندازم یا متوجه منظورش نشوم به عقب برمی‌گردم و تا زمانی که احساس نکنم آن را فهمیده‌ام به سراغ جملات بعدی نمی‌روم و به آن‌ها نگاه نمی‌کنم.

28- تمامی نکته‌برداری‌ها و جزوه‌هایی که بعد از مطالعه می‌نویسم و جمع‌آوری می‌کنم حتماً باید مرتب و منظم و بدون خط‌خوردگی باشند و جمله‌بندی‌ها باید کامل و بدون کم‌وکاست یادداشت شوند.

29- وقتی در فهمیدن و درک مطلب موضوعات خوانده‌شده دچار مسئله می‌شوم، حتماً باید ابتدا متوجه نکته‌ای بشوم که درک نکرده‌ام و بعد به مطالعه ادامه بدهم. تا زمانی هم که مطمئن نشده‌ام متوجه مفهوم عبارت شده‌ام ذهنم درگیر مطالب جدید پیش رو نمی‌شود.

30- وقتی کتاب موردعلاقه‌ام یا کتابی مهم را مطالعه می‌کنم هرگز نمی‌توانم صفحه‌ای را جلوتر از صفحات قبلی بخوانم و حتماً همیشه باید به ترتیب و با دقت همه صفحات را از ابتدا بخوانم و هیچ‌وقت پایان کتاب را قبل از فصل‌های ابتدایی یا اواسط آن مطالعه نمی‌کنم.

درصد صحیح جملات

درصد صحیح تمام جملات صفر می‌باشد.اصلاً اهمیتی ندارد هر کدام از باورهای شما در چه سطحی قرار دارد، چیزی که مهم می‌باشد این است که به لطف و یاری خداوند تمام باورها و نگرش‌های محدود کننده‌ای که در رابطه با مهارت‌های مطالعه و تندخوانی دارید با تمرین‌ها و مباحثی که در دوره‌ی آموزش تند خوانی یاد می‌گیرید حل می‌شوند و اگر تمرین کنید به راحتی تغییر خواهند کرد. در جلسه تست ارزیابی و شناسایی باورهای مطالعه و تندخوانی به این موضوع پرداخته شده است می‌توانید این جلسه را نیز دنبال کنید.

چگونه از افراد موفق در زمینه تندخوانی مدل‌برداری کنیم؟

 یکی از مباحث مهم تغییر و تحول در وجود انسانی الگوبرداری یا مدل گرفتن از دیگران در زمینه‌های مختلف است. ما از این موضوع می‌توانیم به بهترین نحو در مطالعه و آموزش تند خوانی خودمان استفاده کنیم. الگو گرفتن به معنای این است که ما ببینیم افراد موفق در هر زمینه‌ای چه نوع افکار، احساسات و عملکردی داشتند که به موفقیت رسیدند ماهم مانند آن‌ها عمل کنیم.

 

سیستم عصبی در تند خوانی

 

براساس یکی از اصول موفقیت و تغییر هر فردی به موفقیتی رسیده است ما هم می‌توانیم چرا که سیستم عصبی تمام انسان‌ها شبیه به هم می‌باشد و تمام افکار، احساسات، رفتارها و هر چیزی که محصول ذهن و مغز و وجود انسانی می‌باشد توسط سیستم عصبی ما تولید می‌شود. از آنجایی که سیستم عصبی تمامی انسان‌ها مشترک است اگر فردی به دستاوردی رسیده است ما هم می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم فقط کافی است نگرشی مانند آن فرد داشته باشیم. یعنی مانند آن‌ها فکر و حس کنیم و عملکردی مشابه آن‌ها انجام دهیم.

برای اینکه بتوانیم در زمینه آموزش تند خوانی از دیگران الگو بگیریم می‌توانیم افراد موفق در این زمینه را پیدا کنیم و با مطالعه در موردشان یا مصاحبه کردن کمک کنیم مغز و ذهنمان باورپذیری بیشتری نسبت به موفقیت و توانمندی در این مهارت پیدا کنند. به عنوان مثال اگر باور ندارم می‌توانم 1000 کلمه در دقیقه مطالعه کنم می‌توانم شخصی را پیدا کنم که به این سرعت مطالعه دست پیدا کرده است.

یکی از اشخاصی که برای خود من هم بسیار جالب بود خانم آنا جونز (Anne jones) هست. ایشان 6 بار قهرمان مسابقات جهانی تندخوانی شدند و موفق شدند کتاب هری پاتر و یادگاران مرگ که حدود 600 تا 700 صفحه است را در 47 دقیقه مطالعه کند که سرعتی برابر با 4251 کلمه در دقیقه است.

 

آنا جونز در تندخوانی

 

البته در یکی از تجربیاتی که با ایشان مصاحبه شده بود گفته بودند سرعتی معادل 800 تا 1200 کلمه در دقیقه دارند و به دلیل آشناییت با جلدهای قبلی سرعت بیشتری در جلد هفتم که آخرین جلد از مجموعه کتا‌ب‌های هری پاتر بود داشتند. تحقیق و مطالعه در مورد این افراد و دیدن عملکرد آن‌ها خود به خود باعث ایجاد نوعی انگیزه و امید در افراد می‌شود و یک مدل واقعی را برای آن‌ها به تصویر می‌کشد.

در واقع تمامی رفتارها و نتایجی که ما در زندگی تجربه می‌کنیم از ارتباطات و عملکردهای سیستم عصبی تولید می‌شوند و عادت‌هایی که در مطالعه و تندخوانی هم داریم نوعی شرطی‌شدگی در این سیستم به شمار می‌روند. با تمرین‌ها و مباحثی که در دوره‌ی آموزش تند خوانی یاد می‌گیریم قادریم شرطی‌شدگی سیستم عصبی خودمان نسبت به روش‌های نامؤثر مطالعه را تغییر دهیم و از مدل‌ها و روش‌های افراد موفق در این زمینه بهترین استفاده را داشته باشیم.

تمام مفاهیمی که در رابطه با الگوبرداری از افراد موفق می‌باشد و کسانی که در زمینه آموزش تند خوانی و یادگیری مهارت‌های مطالعه به دستاوردهای بسیار خوبی رسیدند در ادامه دوره و جلسه مدل‌برداری از افراد موفق در زمینه  آموزش تند خوانی به صورت جامع و کاملی بیان شده است. در جدول زیر می‌توانید با تعدادی از رکوردداران فعلی تندخوانی در جهان آشنا شوید و انگیزه بگیرید تا این مهارت کاربردی را یاد بگیرید. این لیست از کتاب آموزش تند خوانی آقای تونی بوزان گرفته شده است.

 

رکوردداران تند خوانی در جهان

نقش مهم خودشناسی و مهارت در آموزش تند خوانی

بعد از تمایل برای شروع تغییرات و کسب مهارت‌های جدید و آموزش تند خوانی مهم‌ترین عامل، آگاهی و شناختی مؤثر است که باید در آن زمینه کسب کنیم. اساسی‌ترین نوع شناخت و آگاهی خودشناسی است. خودشناسی به این معناست که ما از توانمندی‌ها و منابعی که در وجودمان قرار داده‌شده تا جایی که می‌توانیم آگاه شویم و آن‌ها را در راستای بهره‌مندی بیشتر از نعمت‌ها و فرصت‌های جهان به خدمت بگیریم.

ما با خودشناسی می‌توانیم تمامی رفتارها و عملکردهای خود را در زمینه‌های مختلف زندگی ارزیابی کنیم و وجود خود را به بهترین نحو در مسیر رسیدن به خواسته‌هایمان به کار بگیریم. در زمینه‌ی مطالعه نیز یکی از مهم‌ترین زمینه‌ها خودشناسی و کسب مهارت در این زمینه است. هرچند برای شناخت خود و کسب مهارت‌ها نیز نوعی آگاهی و شناخت لازم است.

هرکدام از ما براساس سبک و نوع یادگیری که در سیستم‌های آموزشی داشته‌ایم شیوه‌های خواندن و مطالعه کردن را یاد گرفته‌ایم. اصولاً در بسیاری از این روش‌ها مطالب و موضوعات بیشتر از خود فرد حائز اهمیت هستند. به‌طورکلی در این رابطه دو نوع سبک آموزش با نگرش‌های متفاوتی داریم.

 

آموزش سنتی و کلاسیک در تندخوانی

1- آموزش‌های سنتی و کلاسیک

در این شیوه مطالب عمومی و تخصصی در زمینه‌هایی مانند ریاضی‌، فیزیک، هنر، شیمی، ادبیات، مذهبی، فلسفی و … به فرد آموزش داده می‌شود و از او انتظار می‌رود تا مطالب را به بهترین نحو یاد بگیرد و بتواند آن‌ها را درک کند و به حافظه خود بسپارد. درواقع آموزش مباحث بیشتر از خودشناسی اهمیت و اولویت دارد.

در این روش انبوهی از اطلاعات در زمینه‌های مختلف توسط منابع آموزشی به سمت فرد سرازیر می‌شود و فرد باید با دانسته‌ها و شیوه‌های خودش که در بیشتر مواقع ناکارآمد هستند آن‌ها را تحلیل و بررسی کند تا متوجه معنا و مفاهیم شود که اصولاً هم چندان موفق و مؤثر عمل نمی‌کند.

در این روش به دلیل این‌که فرد نسبت به توانمندی‌ها و ساختار وجودی خود شناختی ندارد عملکرد چندان قوی در مطالعه موضوعات تخصصی و عمومی ندارد و نمی‌داند چطور از قابلیت‌های درونی خود استفاده کند تا بالاترین بهره‌برداری را در سیستم مطالعاتی خود داشته باشد. به همین دلیل ممکن است دچار مسائل و چالش‌های مانند موارد زیر شود.

1- ابهام و گیجی

2- کاهش درک مطلب

3- کاهش تمرکز حواس

4- کاهش سرعت مطالعه

5- کاهش عملکردهای حافظه

6- کاهش میزان علاقه و انگیزه

7- ایجاد استرس و احساس نگرانی و …

 

آموزش‌های جدید در تند خوانی

2- آموزش‌های جدید

در شیوه‌های جدید مانند آموزش تند خوانی، فتوریدینگ و عکس خوانی و … به‌جای سرازیر کردن انبوهی از اطلاعات به سمت فرد و کاهش عملکرد مطالعه‌اش، ابتدا افراد یک خودشناسی در این زمینه به دست می‌آورند و با کسب مهارت‌های موردنیاز در گام بعدی یادگیری و مطالعه را شروع می‌کنند.

منظور از خودشناسی و کسب مهارت در این شیوه این است که افراد ابتدا با عملکرد ذهن و مغز، چشم‌ها، حافظه و سایر اجزای وجودی خود در رابطه با خواندن و مطالعه کردن آشنا می‌شوند و با تقویت این سیستم‌ها عملکردهای خود را در مطالعه کردن به بالاترین میزانی که قادرند می‌رسانند.

به‌عنوان‌مثال وقتی ما تمرین‌های خط‌بری یا افزایش حوزه دید در آموزش تند خوانی را انجام می‌دهیم عملکرد چشم ما در دیدن کلمات و جملات به‌طور اساسی دچار تغییر می‌شود و ما قادریم در مدت‌زمان کمتر تعداد کلمات بیشتری ببینیم و از این طریق سرعت و درک مطلب ما افزایش پیدا می‌کند و با تمرین‌هایی که در رابطه با تمرکز حواس و تقویت حافظه انجام می‌دهیم اطلاعات را سریع‌تر و باکیفیت‌تر به حافظه خود می‌سپاریم تا هم از ماندگاری بیشتری بهره‌مند شوند و هم در هنگام نیاز به‌راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشیم و بتوانیم آن‌ها را بازیابی کنیم.

به لطف و هدایت خداوند ما با یادگرفتن مهارت‌ها و آموزش تند خوانی در دوره‌ی جامع و کامل تندخوانی که در سایت قرار دارد ابتدا یک خودشناسی عمیق نسبت به وجودمان به دست می‌آوریم و با استفاده از ابزارهای مؤثری که در این راه یاد می‌گیریم منابع بی‌نهایت وجودمان را در مسیر رشد و پیشرفت قابلیت‌های مطالعه‌ و خواندنمان به خدمت می‌گیریم. برای آشنایی و شناخت کامل در این زمینه جلسه اهمیت خودشناسی و کسب مهارت در مطالعه و یادگیری را حتماً تماشا کنید.

مفهوم قدیم و جدیدی از یادگیری و مطالعه

ما از تمامی عناصر و پدیده‌های جهان معنا و مفهومی برای خود می‌سازیم و این مفاهیم هستند که عملکرد و نگرش ما را نسبت به زندگی می‌سازند. خواندن نیز برای ما مفهومی دارد و براساس اطلاعات و سبک مطالعه‌ای که یاد گرفتیم معنا و مفهومی را در این رابطه برای خودساخته‌ایم. ما با استفاده از ابزارها و نگرش‌هایی که در آموزش تند خوانی یاد می‌گیریم مفاهیم خود را از خواندن تغییر می‌دهیم و یک معنای جدید برای ذهن و مغزمان تعریف می‌کنیم.

 

مفهوم جدیدی از مطالعه

 

قبل از اینکه با مفهوم جدید آشنا شوید فکر کنید و ببینید درک و مفهومی فعلی که شما از مطالعه و خواندن دارید چیست و آن را در چند خط یادداشت کنید. در ادامه با روش‌های مطالعه‌ای که از قبل آموختیم آشنا می‌شویم و تعریف جدیدی از خواندن و مطالعه و درکل یادگیری را در چند گام خواهیم آموخت.

مفهومی که از مطالعه و خواندن دارید:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………..

روش‌های سنتی و کلاسیک خواندن

در بسیاری از جوامع سبک آموزش و خواندن باهم متفاوت هست و تمامی یادگیری‌های ما مربوط به آموزش‌هایی می‌شود که ما درگذشته آموختیم. اصولاً ما به دو سبکی که در ادامه بیان می‌شود یاد گرفته‌ایم چگونه یک مطلبی را بخوانیم و درک کنیم.

 

روش‌های مطالعه

1- روش آواشناسی (آوایی و صوتی)

در این روش ما اول حروف و نشانه‌ها یا همان الفبای خواندن و نوشتن را یاد می‌گیریم. در گام ابتدایی شکل و صوت حروف و نشانه‌ها آموزش داده می‌شود و بعد از کنار هم قرار دادن این حروف، کلمات و جملات ساخته می‌شوند؛ مانند اینکه به ما حرف «الف» و «ب» و «د» را با شکل و صوتش یاد می‌دادند سپس کلمات بابا، آب و … را با آن‌ها می‌ساختیم و از کنار هم قرار گرفتن آن‌ها جمله‌ی بابا آب داد به وجود می‌آمد.

2- روش دیداری و تصویری (ببین و بگو)

در این روش ابتدا یک تصویر به ما نشان داده می‌شد و کلمه‌ی مرتبط با هر تصویر به‌صورت نوشتاری در زیر آن به نمایش گذاشته می‌شد و سپس با روش آواشناسی مطالب بیان می‌شد. به‌عنوان‌مثال ابتدا تصویر یک درخت را به ما نشان می‌دادند و کلمه‌ی درخت را در زیر آن می‌نوشتند و با گفتن تلفظ و نشان دادن شکل از ما می‌خواستند تکرار کنیم که درواقع همان ببین و بگو است و بعد هم ما باید بلافاصله بعد از دیدن شکل و کلمه‌ای که زیرش نوشته به‌صورت آوایی و صوتی آن را بیان می‌کردیم.

مفهوم جدید مطالعه در آموزش تند خوانی

امیدوارم مفهوم خود از مطالعه را در چند خط نوشته باشید تا بهتر بتوانید با مفهوم جدید مطالعه که در 7 گام بیان می‌شود آشنا شوید. این 7 گام به ترتیب زیر می‌باشند.

1- شناخت

آگاهی و شناخت در تمامی زمینه‌های زندگی ما اولین گام حرکت شناخته می‌شود در مطالعه نیز اولین گام، شناخت ما از نشانه‌ها و حروف الفبایی می‌باشد. اصولاً این مرحله را ما قبلاً آموختیم و با کنار هم قرار دادن حروف، کلمات و سپس جملات را شکل داده‌ایم و شناختی نسبت به آن‌ها به دست آورده‌ایم.

2- تحلیل و معادل‌سازی

در این گام ما زمانی که با چشممان کلمات را می‌بینیم و دریافت می‌کنیم آن‌ها را از طریق عصب بینایی به مغز منتقل می‌کنیم و مغز تحلیل را شروع می‌کند که معنا و مفهوم این کلمه برای ما چیست و به دنبال معادل آن کلمه می‌گردد.

3- همگرایی درونی

در این گام بعد از شناخت حروف و کلمات و تحلیل و معادل‌سازی مغز پس از دریافت اطلاعات خوانده‌شده ما یک مفهوم و درک ابتدایی از کلمات و مفاهیم به دست می‌آوریم و اطلاعات جدید را بر اساس تجربیات قبلی مورد تأیید قرار می‌دهیم.

4- همگرایی بیرونی

در این گام ما با تجربیات و اطلاعاتی که از قبل در ذهن و مغز خودمان داریم تمامی اطلاعات جدید را مورد تجزیه‌وتحلیل، انتقاد، ارزیابی، انتخاب و رد کردن قرار می‌دهیم. درواقع در این فرایند ما سعی می‌کنیم ارتباط درستی بین اطلاعات قبلی و مطالب جدید ایجاد کنیم و یک الگوی جدید شکل دهیم.

5- سپردن به حافظه

در این گام ما الگوهای خروجی شکل‌گرفته ناشی از تجزیه‌وتحلیل در مراحل قبل را به حافظه می‌سپاریم. درواقع ما اطلاعات را کدگذاری و در حافظه خود ثبت می‌کنیم. نحوه ثبت اطلاعات در حافظه حسی، کوتاه‌مدت و بلندمدت باهم متفاوت است و هدف ما ثبت و جاری شدن مفاهیم و اطلاعات در حافظه بلند است که ظرفیتی بی‌نهایت و ماندگاری بسیاری دارد.

6- یادآوری

در طی مراحل قبل ما اطلاعات را رمزگذاری و کدگذاری می‌کنیم و سپس آن‌ها را ثبت می‌کنیم. کدگذاری و ثبت اطلاعات به ما کمک می‌کند تا هنگامی‌که به اطلاعاتی نیاز داریم بتوانیم به راحت‌ترین شکل به آن‌ها دسترسی داشته باشیم و آن‌ها را بازیابی کنیم. فرایند بازیابی اطلاعات در شرایط موردنیاز همان یادآوری است. این مرحله به ما کمک می‌کند تا اطلاعات تکرار و مرور شوند و بهتر در حافظه ما جاری شوند.

7- ارتباط

این مرحله بیانگر این موضوع است که ما بتوانیم مطالبی که معادل‌سازی و درک کرده‌ایم و آن‌ها را به‌خوبی به حافظه سپرده‌ایم با یادآوری به‌صورت عملی در رفتارهای خود به اجرا بگذاریم و بتوانیم با دیگران ارتباطی اثربخش داشته باشیم. ما با ارتباط اطلاعات جدید و قدیم مطالعه شده در سیستم ذهن و مغزمان افکار و احساسات را تولید می‌کنیم و این افکار و احساسات، رفتارها و عملکردهای ما در دنیای بیرون و ارتباط با دیگران را رقم می‌زنند.

اگر بخواهیم یک جمع‌بندی از کل مراحل بالا داشته باشیم و یک مفهوم بسیار جامع از مطالعه و خواندن در آموزش تند خوانی ارائه کنیم باید بگوییم مطالعه شناخت حروف، علائم و نشانه‌هایی است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مطالعه شده را مورد تحلیل و برسی قرار دهیم و با معادل‌سازی و ارتباط با تجربیات قبل مطلب را درک و یک الگویی جدید را شکل دهیم و آن را به حافظه خود بسپاریم و در مواقع موردنیاز بتوانیم آن‌ها را به یاد بیاوریم و در ارتباطات و رفتارهای کلامی و غیرکلامی خودمان به‌صورت عملی آن‌ها را به خدمت بگیریم. برای در بهتر این بخش جلسه چگونه یاد گرفته‌ایم و تعریفی جدید از مطالعه و یادگیری را دنبال کنید.

عوامل مهم کندخوانی در آموزش تند خوانی

تمامی رفتارهایی که ما در زندگی روزمره خود انجام می‌دهیم ناشی از گرفتن اطلاعاتی است که توسط منابع مختلف در طول زندگی دریافت کرده‌ایم. بسیاری از رفتارهایی که ما هنگام مطالعه کردن نیز از آن استفاده می‌کنیم به دلیل شیوه‌هایی است که ما از منابع آموزشی مختلفی یاد گرفته‌ایم.

ممکن است تعدادی از این روش‌ها کاربردی باشند ولی در بسیاری از اوقات به دلیل عدم آگاهی و شناخت درست، سیستم‌های آموزشی روش‌ها و رفتارهای چندان کاربردی و مؤثر را به افراد یاد نمی‌دهند و تکرار این متدها به‌مرورزمان سرعت و درک و فهم ما را نسبت به مطالعه در زمینه‌های مختلف کاهش می‌دهد.

 

عوامل کندخوانی در آموزش تند خوانی

 

در اینجا می‌خواهیم به دلایل مهمی که باعث کند خوانی ما می‌شوند بپردازیم و با استفاده از مهارت‌هایی که در زمینه آموزش تند خوانی یاد می‌گیریم آن‌ها را دچار تغییر و تحول کنیم چراکه تمامی این دلایل به‌صورت بسیار جدی باعث کاهش سرعت مطالعه و درک مطلب ما می‌شوند.

1- دوباره خوانی

در بسیاری از اوقات ما هنگام مطالعه برای این‌که مطمئن شویم نکات مهم را جا نینداخته‌ایم و مطالب را به‌صورت درستی درک کرده‌ایم موضوعات خوانده‌شده را دوباره به‌صورت آگاهانه مرور می‌کنیم و این امر باعث کاهش سرعت مطالعه ما می‌شود. در این قسمت ما به‌صورت آگاهانه به کلمات و جملات قبلی برمی‌گردیم و اصولاً به خاطر درک مطلب بهتر این کار را انجام می‌دهیم و با انجام تمریناتی که در این دوره یاد می‌گیریم این موضوع را به لطف و کمک خدا تغییر می‌دهیم.

2- سرگردانی دید

اکثر افراد هنگام مطالعه از یک خط بر یا راهنما استفاده نمی‌کنند و فکر می‌کنند مثلاً اگر هنگام خواندن انگشت خود را زیر سطرها بگذارند و آن‌ها را دنبال کنند سرعتشان کاهش پیدا می‌کند. همین امر باعث می‌شود هنگام مطالعه دچار سرگردانی دید شوند و کلمات و جملات یا سطرها را گم کنند. سرگردانی دید به دو صورت اتفاق می‌افتد.

الف- سرگردانی چشم بین کلمات: در این بخش چشم ما ممکن است کلمات را گم کند و دائماً دنبال کلمات باشیم و دچار سردرگمی شویم.

ب- سرگردانی چشم بین خطوط و سطرها: در این بخش ممکن است چشم ما خط یا یک سطر را گم کند و دچار سرگردانی شویم.

با انجام تمرین‌هایی مثل خط بری و استفاده از یک راهنما و خط بر قادریم این مسئله را به‌راحتی حل کنیم که تمامی این تمرینات در دوره به‌صورت کامل بیان‌شده است.

3- کلمه به کلمه خوانی

در سیستم آموزشی کشور ما اصولاً از ابتدا به بچه‌ها کلمات را یاد می‌دهند و با کنار هم قرار دادن کلمات ما یاد می‌گیریم چطور جملات را بسازیم مانند بابا آب داد. روش‌های آوایی-صوتی و ببین و بگو باعث شده‌اند تا ما هنگام مطالعه کلمه به کلمه بخوانیم و به دنبال درک هر کلمه به‌صورت جداگانه باشیم و همین داستان باعث کاهش سرعت ما می‌شود.

برای درک یک مفهوم نیاز نیست کلمه به کلمه مطالعه کنیم چراکه سیستم ذهن و مغز ما با مفاهیم یک سطر، پاراگراف، یک صفحه و … سروکار دارد و هر کلمه به‌تنهایی ممکن است مفهوم کلی موضوع را نرساند. با تمریناتی مثل عبارت خوانی یا … کم‌کم یاد می‌گیریم این موضوع را چطور حل کنیم.

4- محدودیت در حوزه دید

چشم‌های ما توانمندی‌های بی‌نهایتی دارند و قادرند بسیاری از چیزها را در شعاع دید خود داشته باشند. به دلیل عدم شناخت توانمندی‌های بی‌نهایت این موهبت الهی و تمرین‌های لازم خیلی از افراد نیستند که می‌توانند کلمات زیادی را در شعاع و حوزه دید خود قرار دهند درصورتی‌که ما قادریم زاویه حوزه دید خودمان را چند برابر کنیم و به‌جای دیدن یک یا دو کلمه چندین کلمه و جمله را در یک نگاه مشاهده کنیم. تمرین‌های تقویت حوزه دید که در دوره تدریس می‌شوند به ما کمک می‌کنند تا شعاع حوزه دید خود را افزایش دهیم.

5- تکرار کلمات یا بلند خوانی

خیلی از افراد عادت کرده‌اند با صدای بلند مطالعه کنند و فکر می‌کنند تکرار بلند کلمات کمک می‌کند تا مطالب را بهتر درک کنند. درصورتی‌که این کار باعث اتلاف انرژی و زمان ما می‌شود و زبان ما نیز قادر نیست به‌اندازه مغزمان کلمات را پردازش کند و این عدم تناسب سرعت خواندن و بیان کردن کلمات به‌صورت بلند با حرکات چشم و پردازش قدرتمند انبوهی از اطلاعات توسط مغز در کسری از ثانیه باعث کاهش سرعت و درک مطلب ما و همچنین تمرکزمان می‌شود.

اگر بخواهیم نگاهی دقیق‌تر به این داستان داشته باشیم ابتدا چشم کلمات را می‌بیند و سپس زبان آن را بیان می‌کند و صدای آن کلمه از طریق گوش و عصب شنیداری به مغز انتقال داده می‌شود درصورتی‌که این مسیر می‌تواند کوتاه‌تر شود و ما با چشممان ببینیم و سپس از طریق عصب بینایی اطلاعات را به مغز انتقال بدهیم و مفاهیم را درک کنیم.

نکته دیگر این است که ما اگر بخواهیم کلمات را بلند بخوانیم قادریم 150 تا 200 کلمه در دقیقه را با زبانمان بیان کنیم درصورتی‌که اگر کلمات را با چشم‌ها ببینیم و با مغز بخوانیم قادریم چند صد کلمه یا بیشتر را در یک دقیقه مطالعه کنیم.

به همین دلیل ما یاد می‌گیریم چطور از توانمندی‌های چشممان استفاده کنیم و با چشم‌ها تعداد و محدوده کلمات بیشتری را ‌مشاهده نماییم و بامغزمان به‌جای زبانمان مطالعه می‌کنیم. تمرین‌های بسیاری در دوره تندخوانی برای این منظور در نظر گرفته‌شده که به شما در این زمینه بسیار کمک خواهند کرد.

6- زمزمه کردن کلمات و درون‌ خوانی (لب‌خوانی)

یکی دیگر از دلایل مهم کند خوانی درون‌ خوانی است. در این بخش افراد مطالب را در زیر لب خود زمزمه می‌کنند و اصطلاحاً یک حالت لب‌خوانی دارند. این کار باعث می‌شود تا مکث زیادی روی کلمات و جملات کنیم و سرعتمان کاهش پیدا کند. مثلاً زمانی که می‌خواهیم کلماتی مانند خارق‌العاده، معجزه‌آسا و یا اعداد چندرقمی مانند 879 را بخوانیم مجبوریم زمان زیادی صرف کنیم. با تمرین‌هایی که برای افزایش حوزه دید و خط بری یاد می‌گیریم میزان زیادی از این مسئله را کاهش می‌دهیم هرچند قرار نیست این روند به‌طورکلی از بین برود چراکه مغز و ذهن ما به‌صورت طبیعی با ارتباط خود خودگویی‌ها را مبتنی بر افکار خلق‌شده تولید می‌کند و همین امر شاید روی درون ‌خوانی و زمزمه ما هم تأثیر بگذارد.

7- مکث زیاد و طولانی چشم بر روی کلمات

به دلیل سبک آموزش‌هایی که ما در طول زندگی یاد گرفته‌ایم و عادت داریم کلمه به کلمه بخوانیم و معنای هر کلمه را به‌صورت جداگانه درک کنیم، چشم‌های ما برای درک مطلب بهتر ممکن است چند ثانیه یا کمتر بر روی کلمات مکث کنند و همین امر موجب کاهش سرعت مطالعه ما و حتی خواب‌آلودگی می‌شود.

ما قادر نیستیم این عادت را به‌طورکلی از بین ببریم چون زمانی برای مکث روی کلمات و دیدن آن‌ها نیاز داریم. فقط در تندخوانی ما یاد می‌گیریم زمان مکث روی کلمات را کم کنیم مثلاً اگر ما هر ثانیه روی یک کلمه مکث می‌کنیم این زمان را به یک‌هشتم ثانیه می‌رسانیم.

به‌طور متوسط چشم‌های ما بر روی هر کلمه به مدت یک‌چهارم ثانیه مکث می‌کند و با این حساب ما در یک ثانیه قادریم چهار کلمه و در یک دقیقه 240 کلمه را مطالعه کنیم. برای این‌که ما تعداد کلمات بیشتری را در دقیقه مطالعه کنیم باید مدت‌زمان مکث را مثلاً به یک‌هشتم یا بیشتر برسانیم. با تمرین‌های خط بری سریعی که در دوره انجام می‌دهیم سرعت این مکث‌ها را کاهش می‌دهیم.

8- واپس نگری یا برگشت ناخودآگاه و غیر ارادی چشم‌ به عقب

اگر به هنگام مطالعه به حرکت چشم‌های خود توجه کنید متوجه می‌شوید چشم‌های ما به‌صورت غیرارادی و ناخودآگاه بعد از خواندن چند کلمه دوباره به مطالب قبلی بازمی‌گردد. این روند یک حالت شرطی شدگی است که به دلیل سبک یادگیری‌های قبلی و نگرانی از جا انداختن کلمات و عدم درک دست مطالب شکل‌گرفته است. افراد کند خوان با این کار مطالب را بازبینی می‌کنند تا مطمئن شوند مفاهیم را به‌خوبی متوجه شده‌اند و همین روند باعث کاهش سرعت مطالعه و مکث بیش‌ازحد روی کلمات می‌شود.

 استفاده از راهنما و خط برهایی مانند انگشت دست، قلم، خودکار و … هنگام مطالعه به ما کمک می‌کند تا حرکت چشم‌ها را کنترل کنیم و هماهنگی بین حرکت چشم و حرکت راهنما به وجود بیاوریم. تمرین‌های قدرتمند خط بری که در دوره آموزش تند خوانی  داریم نیز در این زمینه خیلی به شما کمک می‌کنند.

معایب و محدودیت‌های کندخوانی

با توجه به دلایلی که باعث کند خوانی می‌شوند می‌توان گفت معایب و محدودیت‌هایی که این روش برای ما ایجاد می‌کند شامل موارد زیر می‌باشد.

1- هدر دادن زمان

2- هدر دادن انرژی

3- کاهش درک مطلب

4- کاهش تمرکز حواس

5- کاهش سرعت مطالعه

6- کاهش عملکردهای حافظه

7- کاهش میزان علاقه و انگیزه

8- خستگی‌های جسمی‌، ذهنی، روحی و …

یادگیری آموزش تند خوانی باعث می‌شود تمامی این محدودیت‌ها به مزیت‌ تبدیل شوند و ما بتوانیم زمان و انرژی خود را بهینه کنیم و سرعت و درک مطلب خود را افزایش دهیم و از این طریق عملکردهای حافظه خود را تحت تأثیر قرار دهیم و مطالعه کردن و یادگیری برای ما امری لذت‌بخش و انگیزه‌بخش باشد. در کل مزیت‌های تندخوانی باعث می‌شود از شادی و نشاط و انرژی بیشتری در سیستم ذهنی و جسمی و روحی‌مان برخوردار باشیم. در جلسه مهم‌ترین عوامل کندخوانی به تمامی این عوامل به صورت کامل پرداختیم می‌توانید جلسه مربوطه را دنبال کنید.

مفهوم State در آموزش تند خوانی

یکی از ابعاد بسیار مهم برای شروع هر تغییر یا یادگیری یک مهارت State یا وضعیت‌هایی می‌باشد که ما در آن زمینه تجربه کرده‌ایم یا نیاز داریم که تجربه کنیم. ترجمه وضعیت برای این مفهوم بسیار مهم چندان کاربردی نیست و معنای واقعی آن را نمی‌رساند به همین دلیل سعی دارم معنای دقیقی از State را برای شما بازکنم و با کاربرد آن در آموزش تند خوانی و مطالعه آشنا شویم.

ما هر کاری که در طول روز انجام می‌دهیم تمامی عناصر ملموس و غیرملموس وجود ما در آن دخیل است و تمامی افکار، ‌احساسات و ژست‌های فیزیولوژی که در درون ما تولید می‌شود حالت و وضعیت‌های مختلفی را در ما شکل می‌دهد.

به مجموعه‌ای از افکار، احساسات و علائم جسمی که یک حالت و رفتار را تولید می‌کنند State گفته می‌شود. درنتیجه وقتی صحبت از State در یک زمینه می‌کنیم منظورمان نوع افکار و احساسات و حالت‌های جسمی است که در آن زمینه برای ما ایجاد می‌شود و رفتارهای بیرونی و نتایج زندگی ما را خلق می‌کند.

وضعیت‌ها درواقع یک نوع شرطی شدگی در سیستم عصبی و تمامی وجود ما به شمار می‌روند که تمامی رفتارها و عملکردهای درونی و بیرونی ما را در زمینه‌های مختلف تحت تأثیر قرار می‌دهند. در مطالعه و یادگیری یا به‌طورکلی در تندخوانی نیز State از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

زمانی که صحبت از State در مطالعه می‌کنیم منظورمان نوع افکار و احساساتی و حالت‌های جسمی است که ما هنگام مطالعه داریم. عوامل بسیاری وجود دارند که وضعیت مطالعه ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ما باید سعی کنیم بهترین State را برای مطالعه خود ایجاد کنیم تا بالاترین بهره‌برداری را در این زمینه داشته باشیم.

 

مفهوم state در آموزش تند خوانی

چگونه یک State فوق‌العاده در هنگام مطالعه داشته باشیم؟

ما برای داشتن یک State فوق‌العاده در مطالعه باید تمامی شرایط درونی و بیرونی خودمان برای مطالعه را بررسی کنیم و رفتارها و شرایطی که باعث افکار، احساسات و حالات جسمی لذت‌بخش و انرژی در ما می‌شوند را انجام دهیم. مواردی که در ادامه بیان می‌شود در آموزش تند خوانی به ما کمک می‌کنند.

نحوه‌ی قرار گرفتن حالت کلی بدن و نحوه‌ی نشستن صحیح هنگام مطالعه

یکی از موارد بسیار مهم در مطالعه و آموزش تندخوانی نحوه نشستن و حالت بدن ماست. چرخش انرژی و نشاطی که ما احساس می‌کنیم بستگی به این موضوع دارد. جسم ما تأثیر بسیاری بر ذهن و تمامی افکار و احساساتی که در آن تولید می‌شود دارد و اگر ما یک وضعیت جسمی نامناسب داشته باشیم ممکن است دچار احساس خواب‌آلودگی و خستگی هنگام مطالعه شویم مانند افرادی که هنگام مطالعه دراز می‌کشند.

برای حل کردن این‌گونه چالش‌ها و مسائل و داشتن یک State فوق‌العاده حتماً سعی کنید نکات و اصول زیر را هنگام مطالعه و یادگیری رعایت کنید چراکه این عوامل تأثیر بسیار زیادی بر سرعت مطالعه، درک مطلب و تمامی فرایندهایی که مرتبط بامطالعه است دارند.

1- از میز مطالعه و صندلی استاندارد استفاده کنید.

2- زاویه سر بین 20 تا 25 درجه باشد تا عضلات گردن در بهترین حالت قرار بگیرند.

3- فاصله چشم‌ها تا کتاب در مطالعه 40 سانتی‌متر و در تمرین‌های تندخوانی برای افزایش حوزه دید باید 50 سانتی‌متر باشد.

4- به‌جای خم کردن سر و گردن روی مطالب سعی کنید کتاب‌ها را در یک زاویه شیب‌دار روی میز قرار دهید یا از یک میز شیب‌دار و یک‌پایه رومیزی شیب‌دار استفاده کنید.

5- هنگام مطالعه کردن صاف بنشینید و از خم شدن به عقب و جلو بپرهیزید به‌طوری‌که شانه‌ها، اعضای گردن، ستون فقرات و پشت کمر شما که به تکیه‌گاه صندلی تکیه داده می‌شود کاملاً صاف و در یک وضعیت راحت و آرام باشد.

6- وضعیت پاها عمود به زمین باشد و کف پا به‌صورت صاف روی زمین قرار بگیرد به‌طوری‌که زاویه ساق پا و زانو 90 درجه و زاویه ران و بدن بین 120 تا 135 درجه به سمت عقب باشد. درواقع ارتفاع صندلی باید جوری تنظیم شود که لگن و زانوها در یک سطح قرار بگیرند و کف پاها به زمین بچسبد و پاها روی‌هم نیفتد.

 

ابزارهای استاندارد برای تندخوانی

از چه میز و صندلی برای مطالعه کردن استفاده کنیم؟

یکی از بهترین شیوه‌ها برای مطالعه صحیح و نحوه قرار گرفتن درست بدن و داشتن یک State فوق‌العاده استفاده از میز و صندلی استاندارد است. حتماً سعی کنید برای نتیجه‌گیری بهتر در مطالعه از یک میز و صندلی استاندارد استفاده کنید و اگر شرایط فراهم کردن این امکانات را به هر دلیلی ندارید حتماً در مورد نحوه صحیح نشستن و قرارگیری حالت بدن بر روی زمین هنگام مطالعه تحقیق کنید و اصولش را به‌صورت جدی به کار بگیرید. در ادامه به خصوصیات یک میز و صندلی خوب برای مطالعه می‌پردازیم.

صندلی استاندارد برای مطالعه

1- ارتفاع آن قابل تنظیم باشد.

2- دارای طول و عرض مناسبی باشد.

3- دارای محافظ کمر و تکیه‌گاه باشد.

4- نه زیاد سفت و نه زیاد نرم و خواب‌آور باشد.

5- دارای قسمت محافظ بازو و تکیه ساعد دست باشد.

6- تکیه‌گاه پشتی دارای دو قوس مقعر و محدب باشد.

7- دارای رنگ و طرحی لذت‌بخش و موردعلاقه باشد.

8- تکیه‌گاه پشت صندلی قابل‌انعطاف و متحرک باشد.

9- ارتفاع تکیه‌گاه پشتی باید کتف و شانه‌ها را بپوشاند.

10- بهتر است پایه‌های متحرک و چرخ داشته باشد و دارای قابلیت چرخش 360 باشد.

میز استاندارد برای مطالعه

1- دارای ارتفاع مناسب باشد.

2- دارای طول و عرض مناسبی باشد.

3- دارای جنسی مقاوم و غیرقابل لیز خوردن باشد.

4- دارای رنگ و طرحی لذت‌بخش و موردعلاقه باشد.

5- بهتر است قابلیت تنظیم ارتفاع دلخواه را داشته باشد.

6- بهتر است دارای قسمت یا سطحی شیب‌دار با زاویه تنظیم باشد.

بهترین فضا و محیط برای مطالعه

یکی از عوامل بسیار مهم دیگر در State مطالعه و آموزش تند تند خوانی محیطی است که ما در آن مطالعه می‌کنیم. محیط با اطلاعاتی که به سیستم ذهن و مغز ما می‌دهد تمامی فرایندهای فکری، حسی و جسمی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد به همین دلیل باید برای مطالعه یک محیط و شرایط بیرونی بسیار فوق‌العاده فراهم کنیم تا اثرات مثبت و کاربردی بر روی نحوه مطالعه ما بگذارد. برای داشتن یک محیط عالی می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید.

1- از امکانات و ابزارهای باکیفیت برای مطالعه و طراحی محیط مطالعه خود استفاده کنید و از ترکیب‌بندی رنگ‌های موردعلاقه خود برای خرید وسایل و فضای محیط نیز بهره کافی را ببرید.

2- محیط مطالعه خود را تمیز و منظم نگه‌دارید چراکه به شما کمک می‌کند تمرکز و تسلط بهتری داشته باشید و یک آرامش ذهنی و روحی در شما شکل بگیرد و لذت بیشتری از خودتان و فضای موردنظر ببرید.

3- یک محیط آرام و ساکت برای مطالعه خود فراهم کنید تا تمرکز کافی داشته باشید هرچند ما باید روی خودمان کارکنیم تا اگر مواقعی در محیط شلوغ بر اساس یک شرایط خاص قرار گرفتیم تمرکز کافی را داشته باشیم.

4- محیط مطالعه خود را طوری طراحی و چیدمان کنید که به راحت‌ترین شکل به مطالب و امکاناتی که نیاز دارید دسترسی داشته باشید این کار موجب می‌شود تمرکز حواس و دقت بیشتری داشته باشید و از آرامش روحی و ذهنی کافی برخوردار باشید.

5- فضای محیط مطالعه خود را بسیار ساده و لذت‌بخش و دل‌انگیز کنید به‌طوری‌که فکر می‌کنید در بهشت خودتان در حال یادگیری هستید. درگذشته ما بیشتر در محیط‌های خشک و بی‌روح قرار می‌گرفتیم و فکر می‌کردیم این‌طور بهتر است ولی یک محیط ساده و زیبا با طرح‌های موردعلاقه انگیزه و آرامش وجودی بیشتری به ما می‌دهد.

6- سعی کنید یک محیط ثابت برای مطالعه داشته باشید چون این کار باعث تمرکز و تسلط بیشتر شما هنگام مطالعه می‌شود و عملکرد شمارا افزایش می‌دهد چراکه ذهن و مغز شما نسبت به آن محیط شناخت کافی را به دست آورده است هرچند اگر در مکان‌های متفاوت لذت می‌برید می‌توانید مطالعه خود را آنجا انجام دهید و محدود به مکان خاصی نباشید و قدرت هم سازگاری با محیط‌های مختلف بیشتری را به دست بیاورید.

7- سعی کنید محیطی که برای مطالعه انتخاب می‌کنید دارای دما و تهویه مناسب باشد. مغز هنگام مطالعه نیاز به اکسیژن کافی دارد و باید در دمای مناسبی باشد تا قدرت پردازش و درک درستی داشته باشد. محیط‌های خیلی سرد و خیلی گرم چندان خوب نیستند و دما باید متعادل باشد که این هم‌بستگی به شرایط آب‌وهوایی هر محیطی دارد. ممکن است 2- درجه برای یک فردی که در آب‌وهوای گرم و خشک است سرد به‌حساب بیاید ولی برای یک فردی که در سردسیر و مناطق بسیار سرد است عادی باشد.

8- از یک منبع نور مناسب برای روشنایی محیط استفاده کنید. باید توجه کنیم که شدت نور به‌اندازه‌ای باشد که باعث اذیت چشم‌ها نشود و جهت تابش نور به‌گونه‌ای باشد که موجب سایه انداختن بر روی کتاب و مطالب نشود. به‌عنوان‌مثال اگر از چراغ مطالعه استفاده می‌کنید باید آن را در جهت مخالف دستی که با آن می‌نویسید یا خط بری می‌کنید قرار دهید تا سایه نیندازد و صفحه را تاریک نکند.

البته بهترین نور برای مطالعه نور طبیعی یا همان نور خورشید است. اگر شرایط محیطی شما فراهم است تا جایی که می‌توانید از نور طبیعی استفاده کنید و میز و صندلی خود را به‌گونه‌ای در کنار پنجره‌ها یا … قرار دهید که بتوانید به بهترین نحو از این جریان طبیعی بهره بگیرید. در جلسه مفهوم State در مطالعه و تندخوانی می‌توانید موضوعات این بخش را به صورت تصویری و کامل مشاهده کنید.

اصول و قواعد خط بری در  آموزش تند خوانی

خط بری یکی از تمرین‌های پایه و بسیار مهم در آموزش تند خوانی به شمار می‌رود. ما در مجموعه تمرینات خط بری بر روی عملکردهای چشم و سرعت مطالعه و بسیاری از فرایندهایی که مرتبط بامطالعه باکیفیت هستند تأثیر بسیار خوبی می‌گذاریم. البته خط بری دارای مزیت‌های بسیاری در تندخوانی است که در جلسه بعدی به آن پرداخته می‌شود. برای اینکه بتوانیم به نحوه مؤثری این مهارت را یاد بگیریم و در مطالعه خودمان از آن استفاده کنیم نیاز داریم اصول و قواعد موردنیاز در این زمینه را بدانیم. در این جلسه به‌صورت جامع و کامل به این اصول و نحوه خط بری صحیح در آموزش تند خوانی می‌پردازیم.

 

اصول و قواعد خط بری در آموزش تند خوانی

 

1- حتماً از یک خط بر یا راهنما استفاده کنیم.

خط بر یا راهنما به چیزی گفته می‌شود که ما هنگام مطالعه از آن برای قرار دادن زیر سطرها و خط بری و راهنمای چشم برای دنبال کردن کلمات و جملات استفاده می‌کنیم تا سرعت چشم‌ها و تمرکزمان هنگام مطالعه و تمرینات تندخوانی افزایش پیدا کند.

برای خط بر یا یک راهنما می‌توانیم از انگشت اشاره دست، قلم، خودکار، نی پلاستیکی، میله نازک چوبی یا آهنی و … استفاده کنیم. البته استفاده از انگشت دست کمتر توصیه می‌شود به دلیل اینکه ممکن است ضخامت و پهنای انگشت دست زیاد باشد و تا حدی جلوی مطالب را بگیرد و بیشتر در مواقعی توصیه می‌شود که ما به هیچ خط بری دسترسی نداریم و این‌یکی از مزیت‌های انگشت دست برای خط بری است که در همه‌جا همراه ماست و می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

2- حرکت دست یا راهنما باید یکنواخت باشد.

ما عادت کرده‌ایم هنگام مطالعه به‌صورت ضربه‌ای و منقطع سطرها را نگاه کنیم و زیر آن‌ها دست بگذاریم درصورتی‌که هنگام خط بری باید راهنما و دست به‌صورت یکنواختی زیر سطرها و کلمات حرکت کنند و حرکتی منقطع به‌صورت توقفی نداشته باشد.

3- در یک State و وضعیت صحیح بدنی قرار بگیریم.

در جلسه State صحیح در مطالعه و تندخوانی به‌طور مفصل در این رابطه صحبت کردیم و گفتیم اگر می‌خواهیم در بهترین حالت بدنی قرار بگیریم باید از یک میز و صندلی استاندارد استفاده کنیم تا کمر و ستون فقرات ما و عضلات سرو گردن خم نشود و پاها در یک وضعیت درست باشند. برای توضیحات کامل‌تر حتماً جلسه State در مطالعه و یادگیری را گوش کنید.

4- فاصله چشم‌ها تا کتاب و مطالب باید 50 سانتی‌متر باشد.

در قبل این نکته بیان شد که فاصله کتاب تا چشم‌ها هنگام مطالعه باید 40 سانتی‌متر و هنگام تمرینات تندخوانی باید 50 سانتی‌متر باشد. این فاصله به ما کمک می‌کند تا تسلط بیشتری بر روی کتاب و مطالب داشته باشیم و چشم‌های ما در وضعیت راحت‌تری باشند و درنهایت شعاع دید ما افزایش پیدا کند به همین دلیل در خط بری همین فاصله را رعایت می‌کنیم.

5- چشم‌ها باید از دست و راهنما تبعیت کنند و بالعکس نباشد.

هنگام خط بری باید فقط چشم‌ها حرکت انگشت دست یا راهنما را دنبال کنند و یک هماهنگی بین چشم و راهنما ایجاد شود. اصولاً چشم‌ها و راهنما در ابتدای کار باهم هماهنگ نیستند و ممکن است یکی زودتر از دیگری حرکت کند و یا دست و راهنما از چشم‌هاتبعیت کند.

6- از یک خط بر یا راهنما با جنس، وزن، ضخامت و طول و اندازه مناسب استفاده کنید.

همان‌طور که استفاده از یک خط بر بسیار مهم است، خصوصیات و کیفیت‌های آن‌هم دارای اهمیت است. بهتر از یک جنس موردعلاقه بارنگ و طرح دلخواه استفاده کنیم و اگر جنسی باشد که در دست عرق نکند بهتر است هرچند اگر دما و تهویه محیط شما مناسب باشد این مسئله حل‌شده است.

وزن خط بر هم باید بسیار سبک باشد تا دست ما را هنگام مطالعه خسته نشود و دارای ضخامت کم یا باریک باشد که خود این کیفیت بر وزن هم تأثیر می‌گذارد. نکته بعدی که باید توجه کنید طول و اندازه خط بر مناسب باشد نه طول زیادی داشته باشد و نه بسیار کوتاه باشد که نتوانیم به نحوه درستی از آن استفاده کنیم.

7- ابتدا زیر تمام خط‌ها با آرامی و دقت خط برده شود و کم‌کم سرعت افزایش پیدا کند.

برای اینکه تمرین را به‌درستی انجام دهید حتماً نیاز دارید با آرامش و دقت این کار را انجام دهید. دقت و آرامش در خط بری کمک می‌کند کم‌کم سرعت شما و هماهنگی بین چشم و راهنما افزایش پیدا کند و شما با اصول و وضعیت درستی این مهارت را یاد بگیرید. به خاطر داشته باشید فقط ابتدای کار برای یادگیری درست به‌آرامی جلو می‌رویم بعد از مدتی کم‌کم سرعت خود را افزایش می‌دهیم.

8- حرکت راهنما و دست باید به‌صورت نرم و روان باشد و حالتی سفت‌وسخت نداشته باشد.

هنگام تمرین در یک حالت بسیار راحت قرار بگیرید و طبق اصول بیان‌شده راهنما و دست را به‌صورت بسیار نرم و روانی در زیر کلمات و سطرها حرکت دهید تا وضعیت دست شما در بهترین حالت باشد و حالتی سفت‌وسخت نداشته باشید که بعد از مدتی تمرین برای شما خسته‌کننده باشد.

9- دست یا خط بر نباید زیاد با کتاب فاصله داشته باشد و روی هوا معلق باشد یا به صفحه بچسبد.

هنگام خط بری توجه داشته باشید انگشت دست و راهنمایی که استفاده می‌کنید با صفحه کتاب زیاد فاصله نداشته باشد و در حالت معلقی روی هوا باشد تا تمرکزتان کاهش پیدا کند یا اینکه انگشت و راهنما را به صفحه نچسبانید که سرعت شما کم شود. فقط کافی است چند میلی‌متر (4 الی 5 میلی‌متر) با صفحه فاصله داشته باشید.

10- سر باید همیشه در حالت ثابتی قرار بگیرد و فقط چشم‌ها حرکت دست، راهنما و کلمات را دنبال کنند.

در تمامی تمرین‌های آموزش تند خوانی و مطالعه واقعی همیشه سر ما باید در حالت ثابتی باشد و فقط چشم‌ها حرکت کنند. ثابت بودن سر و دنبال کردن راهنما و انگشت دست توسط چشم‌ها باعث تمرکز حواس بیشتر و افزاش حوزه دید می‌شود و عضلات سر و گردن در راحتی بیشتر قرار می‌گیرند چراکه هرقدر ما سر و گردن خود را حرکت دهیم انرژی بیشتری مصرف می‌شود.

11- پس از رسیدن به انتهای هر خط دست یا راهنما باید از روی صفحه بلند شود و در ابتدای سطر بعدی قرار بگیرد.

این مرحله‌ام که بسیار شفاف می‌باشد و شما باید هنگام اتمام یک سطر انگشت دست یا راهنمای خود را بردارید و در ابتدای سطر دیگر قرار دهید فقط زیاد دست خود را بالا نبرید تا زمان بیشتری از شما بگیرد همین‌قدر که یکم بلند شود و در ابتدای سطر بعدی قرار بگیرد کافی است.

12- راهنما و خط بر در هنگام خط بری نباید از ابتدا تا انتهای هر سطر متوقف شود و باید حرکتی مداوم طبق اصول خط بری داشته باشد.

همان‌طور که در قبل بیان شد حرکت دست ما باید حالتی یکنواخت داشته باشد و هنگام خط بری باید از ابتدا تا انتهای هر سطر را بدون توقف و مکث خط بری کنیم و حرکتی دائمی در طول خطوط داشته باشیم تا سرعت چشم و راهنما افزایش پیدا کند و از مکث طولانی چشم و برگشت به عقب جلوگیری شود.

13- اصول صحیح ورق زدن صفحات کتاب را رعایت کنیم تا هنگام اتمام هر صفحه با سرعت و دقت در کم‌ترین زمان به صفحات بعد برویم.

یکی از کارهایی که باعث افزایش سرعت ما در تمرین‌های خط بری و تندخوانی و به‌طورکلی مطالعه می‌شود نحوه درست ورق زدن کتاب است. بهترین شیوه این است که در کتاب‌های فارسی از گوشه پایین سمت چپ با انگشت شست و اشاره ورق بزنیم و در کتاب‌های که به زبان انگلیسی هستند یا از چپ نوشته‌شده‌اند با انگشت شست و اشاره گوشه پایین سمت راست را ورق می‌زنیم.

اگر نوک انگشتانتان سر می‌شود و یا دچار حساسیت پوستی می‌شوید می‌توانید یک کش پلاستیکی کوچک را به سرانگشت شستتان بپیچید و راحت صفحات را ورق بزنید. البته توجه کنید کش نباید به‌صورت خیلی صفت و محکم دور انگشت پیچیده شود و مانع رسیدن خون به نوک انگشت و ناخن شود. محکمی کش در حدی باشد که از انگشت شما جدا نشود و شما احساس راحتی در نوک انگشتان خودتان داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با قواعد بیان شده می‌توانید جلسه اصول و قواعد خط بری در آموزش تند خوانی را هم دنبال کنید.

فواید خط بری در آموزش تند خوانی

همان‌طور که بیان شد خط بری یکی از تمرینات بسیار فوق‌العاده در آموزش تند خوانی است. با انجام این تمرینات بسیاری از مسائل و چالش‌هایی که ما هنگام مطالعه با آن‌ها درگیر هستیم و تمام عوامل کندخوانی که در قبل بیان شد تا حد بسیار زیادی حل می‌شوند. در واقع با تمرینات فوق‌العاده خط بری ما می‌توانیم مزیت‌های زیر را خلق کنیم.

1- افزایش حوزه دید

2- افزایش درک مطلب

3- افزایش تمرکز حواس

4- افزایش سرعت چشم

5- افزایش سرعت مطالعه

6- جلوگیری از دوباره خوانی

7- جلوگیری از کلمه به کلمه خوانی

8- افزایش هماهنگی چشم و راهنما

9- جلوگیری از درون خوانی و لب‌خوانی

10- جلوگیری از تکرار کلمات و بلند خوانی

11- جلوگیری از سرگردانی چشم بین کلمات و خطوط

12- جلوگیری از مکث زیاد و طولانی چشم بر روی کلمات

13- جلوگیری از واپس نگری یا برگشت ناخودآگاه چشم به عقب

تمرین هماهنگی چشم با راهنما و خط‌بر

در اولین گام برای اینکه تمرینات خط بری را شروع کنیم نیاز داریم تا حرکت دست یا راهنما با چشم هماهنگ شود و چشم‌ها به‌راحتی و با تمرکز کافی راهنما را دنبال کنند. به همین منظور طبق اصول خط بری که در بالا بیان شد تمرین هماهنگی چشم با راهنما را انجام می‌دهیم که هدف از انجام این تمرین هماهنگی چشم و راهنما و افزایش سرعت چشم‌ها می‌باشد.

 

تمرین هماهنگی چشم با خط بر

 

برای انجام تمرین می‌توانید عکس بالا را دانلود کنید و روی یک برگه A4 چاپ کنید و تمام خطوط را خط بری کنید تا ذهن و مغز و چشم‌های شما آماده انجام تمرینات پیشرفته خط بری دوره آموزش تدخوانی شود که در ادامه جلسات بعد مطرح شده است. نحوه انجام دقیق این تمرین در جلسه اصول خط بری و تمرین هماهنگی چشم با راهنما به طور کامل بیان شده است می‌توانید این جلسه را نیز دنبال کنید.

تمرین پایه خط بری (خط بری برعکس بدون درک مطلب)

بعد از انجام تمرین هماهنگی چشم و راهنما برای شروع بهتر تمرینات خط بری می‌توانید تمرین پایه خط بری که به صورت برعکس و بدون درک مطلب روی کتاب انجام می‌شود را شروع کنید. در این تمرین طبق اصول خط بری که در جلسات قبل یاد گرفته‌اید باید کتاب و جزوه خط بری را به‌صورت برعکس و از آخر به اول خط بری کنیم. این تمرین بدون درک مطلب است و برای اینکه توجه شما روی درک مطالب نرود کتاب یا جزوه خط بری را به‌صورت برعکس می‌گیریم.

برای انجام این تمرین به‌صورت حرفه‌ای و تمامی تمرینات خط بری دوره آموزش تند خوانی جزوه‌ای تحت عنوان جزوه خط بری دوره آموزش جامع و کامل تندخوانی برای شما طراحی‌شده است که انجام تمرینات شمارا بسیار مؤثرتر و راحت‌تر می‌کند. این جزوه مطابق با استاندارهایی که باید یک کتاب برای خط بری داشته باشد طراحی‌شده است و مخصوص دانشجویان و همراهان عزیز این دوره می‌باشد.

 

جزوه خط بری تندخوانی

 

حتماً نسخه PDF جزوه را دانلود کنید و در برگه A4 به‌صورت پشت‌ورو چاپ کنید و توجه کنید جزوه به‌صورت افقی (Landscape) چاپ شود و اگر شرایط چاپ جزوه را ندارید از یک کتاب بسیار ساده با متن‌ها و پاراگراف‌های کامل استفاده کنید؛ هرچند استفاده از این جزوه تأکید می‌شود چراکه تمامی تمرینات این دوره مبتنی بر این جزوه تدریس می‌شود. برای دانلود نسخه PDF جزوه خط بری دوره آموزش جامع و کامل تندخوانی  از لینک زیر استفاده کنید.

نکات انجام تمرین

برای انجام تمرین خط بری برعکس به صورت بهتر و باکیفیت‌تر سعی کنید نکات زیر را حتماً رعایت کنید.

1- ابتدا نسخه PDF جزوه خط بری را دانلود و در یک برگه A4  به‌صورت پشت‌ورو چاپ کنید.

2- حتماً تمرین خط بری بر عکس را بعد از تمرین هماهنگی چشم باراهنما و خط بر انجام دهید.

3- طبق اصول و قواعدی که برای خط بری بیان شد جزوه خط بری را به‌صورت برعکس و از آخر به اول خط بری کنید.

4- هرروز به مدت 10 دقیقه تمرین خط بری برعکس را روی جزوه موردنظر انجام دهید تا تمام صفحات جزوه تمام شود و هر روز سرعت تمرین و حرکت راهنما و خط بر را افزایش دهید.

5- افرادی که متن‌ها و کتاب‌های انگلیسی یا کتاب‌هایی که از چپ نوشته‌شده‌اند را مطالعه می‌کنند باید تمرین را از چپ به راست خط بری کنند و افرادی که متن‌ها و کتاب‌های فارسی را بیشتر مطالعه می‌کنند باید از راست به چپ خط بری کنند.

6- دوستانی که شرایط چاپ جزوه خط بری را ندارند می‌توانند از یک کتاب بسیار ساده مثلاً یک کتاب داستانی استفاده کنند که دارای خطوط و پاراگراف‌های کامل‌تری باشد و دارای تصویر زیادی نباشد و حداقل 100 صفحه باشد.

در دوره آموزش تند خوانی تمرین‌های زیادی در رابطه با خط بردن آموزش داده شده است. در جلسه‌های یازدهم، دوازدهم، سیزدهم، شانزدهم، هفدهم، هجدهم این دوره تمام تمرینات پیشرفته خط بری را می‌توانید دنبال کنید و تسلط کاملی در این زمینه به دست بیاورید.

مفهوم حوزه دید در آموزش تند خوانی

یکی از اجزای مهم انسانی در آموزش تند خوانی که اهمیت بسیاری دارد و نقش مهمی ایفا می‌کند سیستم دیداری و چشم‌های ماست. چشم بهترین و سریع‌ترین راه دریافت و انتقال اطلاعات از کتاب یا مطالب به مغز است به همین دلیل ما تمرین‌های زیادی در رابطه با کارکرد چشم در آموزش تند خوانی انجام می‌دهیم.

چشم‌های انسان دارای سیستم بسیار پیچیده و شگفت‌انگیزی با توانمندی‌های بی‌نظیری است به‌طوری‌که عملکردی قوی‌تر از بهترین تلسکوپ‌های قدرتمند ساخته‌شده توسط انسان دارد و قادر به تشخیص و تفکیک بیش از 10 میلیون رنگ متفاوت از یکدیگر است. ما در هر چشم خود 130 میلیون گیرنده نور داریم که درمجموع هر دو چشم 260 میلیون گیرنده دارد که هر گیرنده‌ای قادر است 5 فوتون نور را دریافت کند.

 

ساختار چشم در تند خوانی

 

به‌عنوان مثل ما در مباحث قبل گفتیم نور مناسب برای محیط مطالعه یکی از موارد مهم در State و سرعت و درک مطلب ما هنگام مطالعه است. نور بر روی اندازه مردمک چشم‌های ما تأثیر می‌گذارد و با بزرگ شدن مردمک‌ها اطلاعات بهتر وارد سیستم مغزی شما می‌شوند. عواطف و احساسات هم باعث تأثیر روی اندازه مردمک چشم‌ها می‌شوند. هرچقدر ما از مطالعه کردن لذت ببریم و عاشق موضوعات باشیم مردمک ما بزرگ‌تر می‌شود و باعث می‌شود نور بیشتری به صفحه قرنیه چشم برسد و اطلاعات به‌صورت دقیق‌تر و باکیفیت‌تر توسط اعصاب دیداری به مغز منتقل شوند.

این‌ها فقط موارد بسیار کمی از عملکرد فوق‌العاده چشم‌های ماست خودتان با تحقیق در رابطه با ساختار چشم می‌توانید مطالب بسیار ارزنده‌تری پیدا کنید. هدف ما در آموزش تند خوانی این است که توانمندی‌هایی مانند سرعت و حوزه دید در چشم‌ها و … را افزایش دهیم و از چشم‌ها به‌عنوان ابزاری قدرتمند برای مطالعه و انتقال اطلاعات به مغزمان استفاده کنیم.

درواقع ما عمل خواندن را با مغزمان انجام می‌دهیم و چشم به‌عنوان عدسی پیچیده‌ای شناخته می‌شود که مغز برای دریافت اطلاعات و داده‌های خود از آن استفاده می‌کند. چشم‌ها مانند عروسکی هستند که مغز عروسک‌گردانی آن‌ها را بر عهده دارد و ما با تندخوانی می‌خواهیم مهارت عروسک‌گردانی مغز افزایش پیدا کند و به بهترین نحو انجام شود تا شاهد نمایشی بی‌نظیر در مطالعه و یادگیری خودمان و دیگران باشیم.

حوزه دید چیست؟

یکی از دلایلی که باعث کند خوانی و افزایش سرعت مطالعه و درک مطلب ماست حوزه دید است. حوزه دید به محدوده و شعاعی گفته می‌شود که چشم ما قادر است در یک زاویه متن‌های کتاب یا اشیاء مختلفی را ببیند. ممکن است در طول زندگی به دلیل اینکه روی چشم‌های خود کارنکرده‌ایم حوزه دیده محدود و کمی داشته باشیم یعنی در یک نگاه فقط بتوانیم چند کلمه را ببینیم درصورتی‌که ما قادریم تعداد کلمات بیشتری را در یک نگاه ببینیم.

 

مفهوم حوزه دید در تند خوانی

 

همین‌الان می‌توانید کتابی را روبروی خود قرا دهید و یکی از کلمات وسط صفحه را پیدا کنید و چشم خود را بر روی همان کلمه متمرکز کنید و بدون اینکه سر شما حرکت کند ببینید قادرید چند کلمه دیگر از سمت چپ و راست کلمه مشخص‌شده را ببینید. هر تعداد کلمه‌ای که می‌بینید حوزه دید فعلی شماست و با تمرین‌های که در این دوره یاد می‌گیریم این محدوده را گسترش می‌دهیم.

تمرین ستاره برای گسترش حوزه دید

یکی از تمرینات بسیار کاربردی در آموزش تند خوانی برای افزایش حوزه دید تمرین ستاره است. ما در این تمرین ستاره‌ای پنج پر طراحی می‌کنیم و با حرکت چشم‌ها از یک‌گوشه ستاره به گوشه‌ای دیگر مجموعه عضلات و ماهیچه‌های چشم خود را تقویت می‌کنیم و تحت تأثیر قرار می‌دهیم.

نحوه انجام تمرین ستاره

همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید 6 نقطه بر روی گوشه‌های ستاره مشخص‌شده است. ابتدا ستاره را بر روی یک برگه A4 چاپ می‌کنیم و در فاصله 10 الی 12 سانتی‌متری چشم‌های خود قرار می‌دهیم تا جایی که تصویر تار نباشد و سپس درحالی‌که سر ثابت است با چشم‌ها به‌صورت آرامی از نقطه 1 بر روی ضلع حرکت می‌کنیم تا به 2 برسیم و سپس به سمت نقاط 3، 4، 5 و 6 حرکت می‌کنیم.

 

تمرین ستاره در تندخوانی

 

حرکت از نقطه 1 تا 6 را به مدت سه روز انجام می‌دهیم و بعد از سه روز بعد از رسیدن به نقطه 6 از همان نقطه دوباره به سمت نقطه 1 حرکت می‌کنیم و هر وقت احساس کردیم تسلط پیدا کردیم ستاره را روی برگه A3 تمرین می‌کنیم. این تمرین را در سه بازه زمانی 30، 40 و 50 ثانیه بافاصله از هم انجام می‌دهیم. ابتدا 30 ثانیه تمرین می‌کنیم و بعد از چند ساعت 40 ثانیه و چند ساعت بعد دوباره 50 ثانیه این تمرین انجام می‌شود. تمامی مراحل و نکات انجام تمرین به صورت کاملی در فایل تصویری جلسه مفهوم حوزه دید و تمرین ستاره بیان شده است.

تمرین ستاره دریایی

بعد از تمرین ستاره ساده می‌توانیم این تمرین را انجام دهیم. تمرین ستاره دریایی مانند همان ستاره تمرین قبلی است باکمی تفاوت و برای افزایش حوزه دید و تمرکز انجام می‌شود. همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید 11 نقطه بر روی گوشه‌های ستاره مشخص‌شده است. ابتدا ستاره را بر روی یک برگه A4 چاپ می‌کنیم و در فاصله 10 الی 12 سانتی‌متری چشم‌های خود قرار می‌دهیم تا جایی که تصویر تار نباشد و سپس درحالی‌که سر ثابت است با چشم‌ها به‌صورت آرامی از نقطه 1 بر روی ضلع حرکت می‌کنیم تا به 2 برسیم و سپس به سمت نقاط 3، 4، 5 و … تا 11 حرکت می‌کنیم.

 

ستاره دریایی در آموزش تند خوانی

 

حرکت از نقطه 1 تا 11 را انجام می‌دهیم و بعد از رسیدن به نقطه 11 از همان نقطه دوباره به سمت نقطه 1 حرکت می‌کنیم و هر وقت احساس کردیم تسلط پیدا کردیم ستاره را روی برگه A3 یا A2 و … تمرین می‌کنیم. این تمرین را در سه بازه زمانی 40، 50 و 60 ثانیه بافاصله از هم در طی روز انجام می‌دهیم. ابتدا 40 ثانیه را تمرین می‌کنیم و بعد از چند ساعت 50 ثانیه و چند ساعت بعد دوباره 60 ثانیه انجام می‌گیرد و مدت‌زمان طول انجام این تمرین دو هفته یا 21 روز است.

تمرین افزایش سرعت چشم در آموزش تند خوانی

در طی موضوعات مقاله به اهمیت چشم در مطالعه و آموزش تند خوانی پرداختیم و گفتیم یکی از راه‌های افزایش سرعت و درک مطلب، بیشتر شدن سرعت چشم است. با تمرینی که در این بخش انجام می‌دهیم قادریم سرعت حرکت چشم‌ها را بر روی صفحات و خطوط افزایش دهیم.

تمرین افزایش سرعت چشم

همان‌طور که در شکل زیر می‌بینید ما می‌توانیم این تمرین را به‌صورت عمودی، افقی و مورب بر روی یک کتاب یا برگه انجام دهیم. برای انجام تمرین ابتدا صفحه‌ای از کتاب را باز می‌کنیم و در یک وضعیت صحیح بدنی قرار می‌گیریم و کتاب را در 40 سانتی‌متر چشم‌ها قرار می‌دهیم. بهتر است کتاب بر روی یک سطح شیب‌دار مطابق اصول قبلی قرار بگیرد و درحالی‌که سر کاملاً ثابت است تمرین مانند شکل و توضیحات زیر انجام شود.

 

افزایش سرعت چشم در تندخوانی

 

1- عمودی

در این حالت چشم خود را به‌صورت عمودی از بالای صفحه حرکت می‌دهیم و تا پایین صفحه مطالب را فقط می‌بینیم و سپس از پایین چشم را حرکت داده و به‌صورت عمودی به سمت بالا می‌رویم و مطالب را فقط می‌بینیم و هر بار سرعت را بیشتر می‌کنیم. درواقع به‌صورت عمودی چشم‌ها را از بالای صفحه به سمت پایین و از پایین به سمت بالا حرکت می‌دهیم.

2- افقی

در این حالت چشم خود را از سمت راست به چپ صفحه کتاب به‌صورت افقی حرکت می‌دهیم تا مطالب را می‌بینیم و سپس حرکت برگشت آن را از چپ به راست انجام می‌دهیم و در هر بار سرعت خود را افزایش می‌دهیم.

3- مورب

در این حالت چشم به‌صورت مورب از گوشه سمت راست و بالای صفحه حرکت می‌کند و به گوشه سمت چپ و پایین صفحه می‌رسد و سپس از گوشه سمت چپ و پایین صفحه به گوشه سمت راست و بالای صفحه حرکت می‌کند و سرعت حرکت چشم‌ها کم‌کم بعد از هر تمرینی بیشتر می‌شود.

4- مورب

در این حالت مورب چشم به‌صورت مورب از گوشه سمت راست و پایین صفحه حرکت می‌کند و به گوشه سمت چپ و بالای صفحه می‌رسد و سپس از گوشه سمت چپ و بالای صفحه به گوشه سمت راست و پایین صفحه حرکت می‌کند و سرعت چشم‌ها مانند تمرین‌های قبلی در هر دفعه بیشتر می‌شود.

6- چرخشی

در حالت چرخشی طبق فلش‌ها و اعدادی که در شکل قرار داده شده است چشم‌ها را به صورت چرخشی روی صفحه کتاب حرکت می‌دهیم و به مرور سرعت انجام این کار را افزایش می‌دهیم.

نکات انجام تمرین

1- تمرین حتماً بر روی یک کتاب چاپی ساده با خطوط بیشتر انجام شود.

2- هنگام انجام تمرین وضعیت بدن در حالت صحیح نشستن هنگام مطالعه قرار داشته باشد.

3- فاصله کتاب تا چشم‌ها حدود 40 سانتی‌متر باشد و بهتر است کتاب بر روی یک سطح شیب‌دار قرار بگیرد.

4- سر باید کاملاً حالتی ثابت داشته باشد و فقط چشم‌ها بر روی صفحات در جهات مختلف حرکت کنند و مطالب را ببینند.

5- ابتدا حرکت چشم‌ها باید آرام و با دقت باشد و فقط مطالب را ببیند و سپس سرعت حرکات چشم‌ها کم‌کم افزایش پیدا کند.

6- روزی یک‌بار این تمرین انجام می‌شود و هر تمرین به مدت 10 الی 15 ثانیه بر روی صفحات مختلف پشت سرهم انجام می‌پذیرد و هرچقدر بیشتر انجام شود سرعت چشم‌های ما بیشتر می‌شود، حداقل زمان انجام دو هفته است.

مغزهای سه‌گانه در آموزش تند خوانی

یکی از اجزای مهم در مدیریت و بقای انسان مغز می‌باشد. سیستم مغز ما دارای پیچیدگی‌های بسیار منحصربه‌فرد با منابعی بی‌نهایت است. همان‌طور که مغز در حیات و کنترل سایر اجزای بدن نقشی بسیار اساسی دارد در آموزش تند خوانی و یادگیری نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند.

یکی از تقسیم‌بندی‌های بسیار زیبا در رابطه با مغز تئوری مغزهای سه‌گانه پرفسور پال مکلین (Paul Maclean) پزشک و عصب‌شناس آمریکایی است که در دهه 1960 معرفی شد. مکلین معتقد است مغز انسان در طی تکامل خود به شکل این ساختار درآمده است که شامل سه قسمت با عملکردها و وظایف متفاوت و متصل‌به‌هم می‌باشد. در ادامه به هر قسمت و عملکردهای آن‌ها و ارتباطشان بامطالعه و تندخوانی می‌پردازیم.

 

پال مکلین و نظریه مغزهای سه گانه

1- نئوکورتکس یا مغز جدید (Neocortex)

اولین قسمت مغز که در بالا قرار دارد مغز جدید یا همان مغز انسانی است. تفاوت انسان با سایر موجودات در ساختار کورتکسش است. البته حیوانات دیگری مانند شامپانزه‌ها و اسب‌ها نیز دارای کورتکس هستند درصورتی‌که قابلیت کورتکس انسانی را ندارند. این قسمت از مغز تحلیل و پردازش اطلاعات و شبیه‌سازی و خلق تفکرات را بر عهده دارد. می‌توان یکی از وظایف اساسی کورتکس را یادگیری نام برد. دلیل یادگیری بالای انسان نسبت به سایر حیوانات این قسمت از مغزش می‌باشد. درنتیجه ساختارهای کورتکس نقش مهمی در هر نوع یادگیری اعم از مطالعه و آموزش تند خوانی یا هر مهارت دیگری دارد.

2- مغز پستانداری یا سیستم لیمبیک (Mammalian Brain – Limbic System)

این قسمت از مغز وظیفه تمامی احساسات و هیجاناتی که در وجود ما تولید می‌شود را بر عهده دارد و نقش بسیار مهمی در سیستم تصمیم‌گیری ما ایفا می‌کند و شاید این دلیلی باشد که ما هیچ تصمیمی را بدون احساس نمی‌گیریم. لذت بردن از مطالعه و یادگیری کمک می‌کند مغزمیانی یا پستانداری ما نقش بیشتری در مطالعه داشته باشد و مطالب پایداری بیشتری در نورون‌های میان‌مغزی و سیستم‌های حافظه داشته باشند.

3- مغز خزندگی یا مغز قدیم  (Reptilian Brain)

تمامی حیوانات، پستانداران و انسان‌ها دارای این قسمت از مغز هستند. مغز خزندگی بقا و حیات ما را بر عهده دارد و به دنبال نیازهای اولیه برای تأمین حیات ما می‌باشد چراکه بدون حیات فعالیت‌های دیگر و سایر اجزا عملکردی نخواهند داشت و از حرکت و کار بازمی‌ایستند.

تمامی فعالیت‌هایی دستگاه تنفسی، گردش خون، دستگاه گوارش و … که برای بقا و حیات ما بسیار مهم و ضروری هستند توسط این بخش از مغز مدیریت می‌شوند. درواقع پایه‌های شخصیت انسان و تمامی رفتارها و عادت‌های غالب او از این قسمت سرچشمه می‌گیرد و مهارت‌ها یا رفتارهایی که در سیستم نورون‌های پایین مغزی جاری شوند مغز به‌صورت ناخودآگاه آن‌ها را در چرخه عمل قرار می‌دهد.

درواقع این سه قسمت از مغز همواره با یکدیگر در ارتباط هستند و تمامی تفکرات، احساسات و هیجانات ما را تولید می‌کنند. ما وقتی‌که تمرین‌های تندخوانی را انجام می‌دهیم و نگرشمان را در این رابطه تغییر می‌دهیم درواقع یادگیری سیستم‌های مغزی خودمان را تغییر می‌دهیم و با تکرار تمرینات طبق اصولی که بیان می‌شود رفتارها و مهارت‌های مؤثر جدید در مطالعه جایگزین عادت‌های نا مؤثر و وقت‌گیر در قسمت‌های مختلف مغز می‌شوند. برای آگاهی بیشتر حتماً فایل تصویری جلسه تئوری مغزهای سه‌گانه و نقش آن در آموزش تند خوانی را ببینید تمام نکات موردنیاز به‌صورت جامعی بیان‌شده است.

نیمکره‌های مغز در آموزش تند خوانی

در طی مقاله با ساختارها و عملکردهایی از مغز آشنا شدیم و متوجه شدیم یکی از اجزای مهم در سیستم وجودی وزندگی ما به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانید مغز ما دارای دو نیمکره چپ و راست با عملکردهای متفاوت و متصل‌به‌هم می‌باشد. اولین بار عصب‌شناس آمریکایی به نام راجر والکات اسپری (Roger Wolcott Sperry) در طی تحقیقات و آزمایش‌های خود به این موضوع پی برد و جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال 1981 را به خود اختصاص داد.

 

راجر والکات اسپری و نیمکره‌های مغز

 

برای اینکه ما در زمینه‌های مختلف موفقیت بیشتری داشته باشیم باید نیمکره‌های مغز ما با یکدیگر هماهنگی بیشتری داشته باشند و بتوانیم از توانمندی‌ها و منابع هر دو نیمکره به بهترین نحو استفاده کنیم چراکه بر اساس سبک زندگی و یادگیری‌هایی که در طول عمر داشته‌ایم ممکن است عملکرد نیمکره‌ها در زمینه‌های مختلف باهم متفاوت باشد هرچند دو نیمکره در رابطه با هر موضوعی همیشه باهم در ارتباط هستند و اجزای وجودی ما مانند سیستمی متصل‌به‌هم کار می‌کنند.

ارتباط بین دو نیمکره در مغز توسط تعدادی از رشته‌های عصبی متراکم به نام جسم پینه‌ای برقرار می‌شود. هرچقدر که ما فعالیت‌هایی انجام دهیم که از دو نیمکره استفاده شود و اطلاعات مفیدی بین دو نیمکره جابه‌جا شوند رفتارها و عملکردهای ما در تمامی جنبه‌های زندگی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و عملکردی بهتر خواهیم داشت؛ مانند انیشتین که در کنار فیزیکدان بود قدرت نواختن موسیقی را نیز داشت و از هر دو نیمکره استفاده می‌کرد.

این باور که یکی از نیمکره‌ها در ما غالب‌تر است یا ما از درصد کمی از مغزمان استفاده می‌کنیم یک باور اشتباه است. ما نمی‌توانیم به فعالیتی فکر کنیم یا کاری را انجام دهیم که تمامی قسمت‌های مغز ما درگیر نشوند. فقط هدف ما از شناخت ویژگی‌ها و عملکرد نیمکره‌ها افزایش توانمندی‌ها و عملکرد آن‌ها برای بهبود در مسیر زندگی و مهارت‌های مطالعاتی‌مان است.

مانند اینکه تجزیه‌وتحلیل توسط نیمکره چپ و درک تصاویر توسط نیمکره راست انجام می‌شود. آیا شما تجزیه‌وتحلیلی را بدون خلق تصاویر در ذهن و مغزتان انجام می‌دهید؟ مسلماً همه تحلیل‌های ما مبتنی بر تصاویر و احساسات انجام می‌گیرد و هر دو نیمکره مغز در این رابطه نقش مهمی و مکملی را ایفا می‌کنند.

این قابلیت به‌طور ذاتی در وجود تمامی انسان‌ها نهفته شده و فقط مختص افرادی که دیگران آن‌ها را باهوش و نابغه می‌خوانند نیست. هرکدام از ما بخواهیم می‌توانیم از منابع و توانمندی‌های بی‌نهایت نیمکره‌های مغزمان استفاده کنیم و در جایگاه خود یک نابغه محسوب شویم. ممکن است دلیل استفاده نکردن از توانمندی‌های وجودی عدم شناخت درست نسبت به آن‌ها باشد که به لطف خداوند در این مسیر و دوره آموزش تند خوانی هدف ما شناختی مؤثر در زمینه وجودی خودمان است تا این منابع بی‌نهایت را برای رسیدن به خلق خواسته‌هایمان در زندگی به خدمت بگیریم.

ویژگی‌ها و عملکردهای نیمکره راست

1- کنترل تمامی اجزای قسمت چپ بدن

2- فکر کردن در قالب تصاویر و معناها

3- قدرت تشخیص چهره افراد

4- مدیریت لحن‌های مختلف

5- مرکز عواطف و احساسات

6- جایگاه ویژگی‌های زنانه

7- درک رنگ‌های متفاوت

8- درک تصاویر سه‌بعدی

9- ورزش و حرکات بدنی

10- تخیل و خیال‌پردازی

11- اشاره‌های غیرزبانی

12- کل‌نگر بودن

13- خلاقیت

14- درک

15- هنر

ویژگی‌ها و عملکردهای نیمکره چپ

1- کنترل تمامی اجزای قسمت راست بدن

2- فکر کردن در قالب کلمات

3- جایگاه ویژگی‌های مردانه

4- منطق و استدلال

5- نظم و انضباط

6- جزء‌نگر بودن

7- تجزیه‌وتحلیل

8- ریاضیات

9- زبان

در تمرین‌هایی که در دوره‌ آموزش تند خوانی بیان می‌شود ما یاد می‌گیریم چطور از نیمکره‌های مغزمان استفاده بیشتری بکنیم و بهره‌مندی بیشتری از وجودمان داشته باشیم. البته اگر بیشتر به تقویت نیمکره‌ها علاقه‌مند هستید حتماً دوره‌های ان ال پی نیوکد را دنبال کنید؛ تمرین‌های بسیار زیبا و جالبی در این زمینه دارد و جلسه نیمکره‌های مغز و آموزش تند خوانی هم به شما کمک می‌کند تا این بخش را بهتر متوجه شوید.

مفهوم تمرکز حواس در آموزش تند خوانی

یکی از مباحث مهم در آموزش تند خوانی و به‌طورکلی در تمامی زمینه‌های زندگی داشتن تمرکز حواس است. دقت و تمرکز در هر کاری باعث نتیجه‌گیری و بازخوردهای خیلی قوی‌تری در آن زمینه برای ما می‌شود. تمرکز به معنای دقت داشتن و توجه نسبت به هر چیزی است و حواس اشاره به حواس پنج‌گانه ما دارد که شامل دیدن، شنیدن، لمس کردن، بوییدن و چشیدن می‌شود.

درنتیجه وقتی صحبت از تمرکز حواس می‌کنیم منظورمان متمرکز کردن پنج حواسمان بر روی آن موضوع است؛ یعنی تمامی تصاویر، صداها،حس‌ها، بوها و مزه‌های مرتبط با آن موضوع را در کانون توجه و تمرکز خود قرار دهیم. زمانی ما دچار عدم تمرکز و حواس‌پرتی در یک موضوع می‌شویم که حواس ما درگیر موضوعات و عوامل دیگر می‌شود. این عوامل ممکن است بیرونی یا درونی باشند.

 

حواس پنج‌گانه در تندخوانی

 

عوامل بیرونی، عواملی هستند که در محیط بیرون و اطراف باعث به هم خوردن تمرکز حواس یا ایجاد تمرکز حواس می‌شوند. یک خاطره‌ای که در ذهن ما از گذشته مرور می‌شود یک عامل درونی است و صدای وسایل نقلیه مانند صدای یک هواپیما یک عامل بیرونی محسوب می‌شود. تمامی عوامل بیرونی و درونی هم باعث ایجاد تمرکز و هم باعث حواس‌پرتی و عدم تمرکز ما در زمینه‌های مختلفی می‌شوند.

برای داشتن تمرکز کافی در هر زمینه‌ای نیاز داریم قدرت تمرکز و حواس خودمان را افزایش دهیم و عواملی که باعث از بین بردن تمرکز حواس ما در یک کار می‌شوند را از بین ببریم. نکات و تمرین‌های مهمی که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند در ادامه بیان می‌شود تا بتوانیم در سیستم تندخوانی و مطالعه خود و تمامی جنبه‌های زندگی آن‌ها را به خدمت بگیریم. به یاد داشته باشید تقویت تمرکز در یک زمینه باعث ایجاد تمرکز در موضوعات دیگر نیز می‌شود.

روش‌های افزایش تمرکز حواس در آموزش تند خوانی  

1- تندخوانی

تند خواندن کتاب و موضوعات باعث می‌شود ما تمرکز حواس بیشتری داشته باشیم. مغز با سرعت تمرکز بیشتری دارد و تمامی تمرین‌هایی که در آموزش تند خوانی هستند نیز این هدف را دنبال می‌کنند. یکی از پایه‌های تندخوانی و تمام تمریناتی که در این مهارت کاربردی یاد می‌گیریم افزایش تمرکز حواس است و با یادگرفتن مطالب دوره خودبه‌خود تمرکز ما در مطالعه و بسیاری از زمینه‌های زندگی نیز افزایش پیدا می‌کند.

2- موسیقی لایت

گوش دادن به موسیقی بسیار ریلکس و آرام هنگام مطالعه می‌تواند به تمرکز ما کمک کند البته نباید صداهای زیادی در موسیقی باشد که تمرکز را به هم بزند مانند صدای پرندگان و … فقط نت‌های موسیقی باید شنیده شوند.

3- تعیین هدف مطالعه

زمانی که ما هدف خود را از مطالعه هر کتاب و موضوعی مشخص می‌کنیم در هنگام مطالعه کردن از تمرکز بیشتری برخوردار هستیم زیرا در راستای هدف و رسیدن به آن مطالب برای ما اهمیت و ارزش دیگری پیدا می‌کنند و تمرکز در هنگام مطالعه یعنی تمرکز بر روی هدف موردنظرمان و خلق نگرشی جدید در رابطی باهدفی که داریم. پس همیشه هدفتان را قبل از مطالعه بنویسید.

4- استراحت کردن در حین مطالعه

استراحت کردن بین مطالعه باعث می‌شود مغز و بدن انرژی خود را تقویت کنند و تمرکز بیشتری در حین مطالعه داشته باشیم. در هر 40 دقیقه تا یک ساعت چند دقیقه به خودتان استراحت بدهید و با تنفس‌های عمیق و آرام شکمی (دیافراگمی) در یک وضعیت راحت و رها قرار بگیرید تا در ادامه مطالعه خود از تمرکز کافی برخوردار باشید.

5- دما و شرایط مناسب محیط مطالعه

دمای متعادل محیط مطالعه کمک می‌کند وضعیت مغز و جسم ما عالی باشد و تمرکز مغز به‌جای گرم و سرد بودن دما به مطالب و موضوعات خوانده‌شده متمرکز شود حتماً دمای هوا و پوشش مرتبط با آن را بررسی کنید تا از تمرکز کافی هنگام مطالعه برخوردار باشید.

6- مطالعه کردن در زمان و مکان مشخص

مغز ما در هر محیطی که قرار می‌گیریم شروع به شناسایی اجزای محیط جدید می‌کند. اگر در یک محیط مشخص و در یک‌زمان مشخص همیشه مطالعه کنیم تمامی فضا برای مغز عادی می‌شود و دیگر به دنبال شناخت نمی‌گردد و همین باعث می‌شود ما تمرکز بیشتری داشته باشیم.

7- استفاده از راهنما و خط بر هنگام مطالعه

در طی دوره بسیار در این رابطه صحبت کردیم و گفتیم استفاده از یک راهنما و خط بر هنگام مطالعه مغز و چشم‌های ما را متمرکزتر می‌کند و تمرکز حواس و تسلط بیشتری روی خطوط و سطرها خواهیم داشت و درنتیجه بازخورد بهتری در مطالعه خواهیم گرفت.

8- مطالعه کلی و اجمالی کتاب قبل از مطالعه

اگر ما قبل از مطالعه کتاب یا هر موضوعی نگاهی کلی به اسم، فهرست، سرفصل‌ها، صفحات و … بیندازیم باعث می‌شود مغز ما متمرکزتر مطالعه کند و کنجکاوی بیشتری برای خواندن مطالب داشته باشد.

9- کاهش عوامل بیرونی قبل از شروع مطالعه

عوامل بیرونی محرک‌هایی در محیط و فضای بیرون هستند که تمرکز ما را به هم می‌زنند. عواملی مثل تلویزیون، تلفن همراه، سروصدای افراد یا وسایل نقلیه و … تا حد امکان قبل از شروع مطالعه باید عواملی که باعث می‌شود تمرکز ما هنگام مطالعه کاهش پیدا کند را از بین ببریم مثل خاموش کردن گوشی و ملاقات نکردن افراد هنگام زمان مطالعه و …

10- طرح سؤال هنگام نگاه اجمالی قبل از مطالعه

زمانی که نگاه اجمالی و کلی بر روی کتاب را شروع می‌کنید سعی کنید با دیدن مطالب کتاب سؤالاتی در ذهن خود طرح کنید یا بنویسید. سؤالات در ذهن ما قلابی ایجاد می‌کنند و باعث می‌شوند ما از تمرکز بیشتری هنگام مطالعه آن موضوع برخوردار باشیم.

11- علاقه داشتن به مطالعه و موضوع موردمطالعه

یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای تمرکز حواس علاقه داشتن به مطالعه و موضوعاتی است که مطالعه می‌کنیم. علاقه و عشق به مطالب باعث می‌شود با دقت و تمرکز مطالب را دنبال کنیم و شما هم برای افزایش تمرکز خود حتماً سعی کنید موضوعات موردعلاقه خود را مطالعه کنید.

12- سلامتی فیزیکی و state مناسب هنگام مطالعه

سلامتی فیزیکی، ذهنی و روحی کمک می‌کند تا متمرکزتر مطالعه کنیم. درواقع مطالبی که در رابطه با State در قبل به‌طور کامل بیان شد کمک می‌کند تا ما تمرکز بیشتری داشته باشیم. فردی که دچار سردرد یا کمردرد شود به‌جای تمرکز بر روی مطالعه متمرکز بر روی مسائل و چالش‌های جسمی خود می‌شود. سعی کنید نکاتی که در رابطه با وضعیت صحیح بدنی و محیط مناسب در قسمت State در مطالعه بیان شد را گوش کنید و در سیستم مطالعه خود آن‌ها را رعایت کنید.

13- یادداشت‌برداری و نکات کلیدی در حاشیه کتاب

یادداشت‌برداری کمک می‌کند دقت و تمرکز بیشتری داشته باشیم و نوشتن نکات جالب و کلیدی در کنار سطرها و حاشیه کتاب و همراه شدن با نویسنده و اظهارنظر با او بسیار ما را متمرکزتر می‌کند. در جلسات دوره آموزش تند خوانی با شیوه‌های صحیح و مؤثر نکته برداری آشنا خواهید شد.

14- نظافت و تمیزی محیط مطالعه و نظافت شخصی

به‌هم‌ریختگی و نامنظمی انرژی چندان خوبی ندارد. زمانی که محیط مطالعه ما تمیز باشد مغز ما متمرکز است و احساس بهتری داریم و زمانی که خودمان هم از نظافت شخصی عالی برخوردار هستیم حس بهتری داریم و می‌توانیم متمرکزتر عمل کنیم.

15- گرسنه بودن یا سیری بیش‌ازاندازه هنگام مطالعه

تغذیه بسیار بر تمرکز حواس ما تأثیر دارد درصورتی‌که درست و متعادل باشد. گرسنه بودن زیادی و غذا نخوردن در زمان درست و هنگام نیاز بدن تمرکز ما را به هم می‌زند و سیری زیادی یا همان غذا خوردن زیاد از هم باعث به هم خوردن تمرکز می‌شود چراکه خون به سمت معده سرازیر می‌شود تا عمل هضم انجام شود و ممکن است خون و اکسیژن کافی به مغز نرسد و عملکردش کاهش پیدا کند که نهایتاً بر روی تمرکز ما هنگام مطالعه نیز تأثیر می‌گذارد.

16- نوشتن افکار و موضوعات ذهنی نامرتبط هنگام مطالعه

در بسیاری از اوقات هنگامی‌که ما مطالعه می‌کنیم یا کاری را انجام می‌دهیم مغز ما درگیر افکار و خاطرات مختلفی می‌شود و از موضوع درس یا مطالعه غافل می‌شویم و تمرکزمان به هم می‌خورد. بهترین کار برای تمرکز این است که تمامی این افکار را بر روی کاغذ بنویسیم و بهشان بگوییم در زمان موردنظر به شما رسیدگی می‌کنم و در یک‌زمانی که خودتان می‌دانید آن‌ها را بررسی کنید.

17- استفاده از لباس و کفش و وسایل راحت هنگام مطالعه

اگر در خانه هستید حتماً از لباس راحت و وسایل مطالعه بسیار راحت استفاده کنید تا بدن شما دچار ناراحتی نشود و تمرکزتان به هم بخورد حتی اگر در کلاس درس هستید یا بیرون مطالعه می‌کنید هم از یک لباس و کفش راحت متناسب با محیط موردنظر استفاده کنید.

18- مطالعه متمرکز در مدت‌زمان کوتاه و افزایش زمان به‌مرور

اگر نمی‌توانید در مدت‌زمان طولانی مطالعه کنید و تمرکزتان به هم می‌خورد ابتدا از 5 دقیقه شروع کنید و یک مطالعه متمرکز در آن زمان کم داشته باشید و به‌مرورزمان خود را کم‌کم افزایش دهید تا بعد از مدتی هم‌زمان مطالعه و هم تمرکز حواس شما افزایش پیدا کند.

19- درگیر کردن حواس پنج‌گانه هنگام مطالعه و انجام تمامی کارها

درگیر کردن حواس پنج‌گانه در مطالعه یا هر کار دیگری یکی از قدرتمند‌ترین راه‌های تقویت تمرکز حواس است. وقتی مطالعه می‌کنید چشم، گوش و … و تمام وجود خود را غرق در مطالعه بکنید انگار که در داستان فرورفته‌اید مانند رومان‌های بسیار قدرتمند که ما را کاملاً غرق خود می‌کنند.

20- ایجاد شرایط و امکانات لازم قبل از مطالعه برای جلوگیری از فاصله افتادن هنگام مطالعه

حتماً قبل از شروع مطالعه شرایط لازم برای مطالعه را فراهم کنید تا به‌محض شروع مطالعه درگیر کار دیگری نشوید و بین مطالعه شما فاصله بیفتد و تمرکزتان کاهش پیدا کند. شرایطی مثل دمای محیط، نور محیط، وسایل موردنیاز برای مطالعه مانند قلم، خودکار، دفتر و …

در رابطه با تمرکز حواس تکنیک‌ها و مطالب بسیار زیادی بیان شده است که می‌توانید از تمام آن موضوعات اگر نتیجه‌بخش هستند استفاده کنید و با انجام تمام تکنیک‌ها و موضوعاتی که در بالا مطرح شد به راحتی ‌می‌توانید هنگام مطالعه تمرکز حواس کافی را داشته باشید و بتوانید با یک مطالعه دقیق و با کیفیت نتایج فوق‌العاده‌تری را کسب کنید. در ادامه تعدادی از روش‌های دیگر را برای افزایش تمرکز حواس باهم یاد خواهیم گرفت.

 

تمرکز حواس در تند خوانی

 

1- تکنیک رشد

در تکنیک رشد شما در مقابل خود یک زمین با خاک حاصل خیز و آب‌وهوای بسیار عالی تصویر می‌کنید و یکی از گیاهان موردعلاقه خود را شروع می‌کنید به کاشتن در آن زمین و رشد آن را می‌بینید. به فرض مثال شما گل آفتابگردان را دوست دارید تصور می‌کنید زمین را می‌کَنید و تخمه آفتابگردان را در زمین می‌کارید و روی آن خاک می‌پاشید. بعد از مدتی می‌بینید کم‌کم در خاک رشد می‌کند و در حال جوانه زدن هست و این‌قدر رشد می‌کند تا بزرگ می‌شود و خودش محصول می‌دهد.

در طی تجسم تمامی رنگ‌ها و جزئیاتی که می‌توانید را به بهترین شکل تجسم کنید. حتی می‌توانید در رابطه با کاشتن درخت موردعلاقه اتان این تکنیک را انجام دهید مثل درخت سیب و … تمامی این مراحل کمک می‌کند ما بر روی موضوع متمرکز بشویم و تمرکز حواسمان افزایش پیدا کند. فقط توجه داشته باشید مراحل بالا به‌آرامی در طی چند دقیقه انجام می‌شود و هر چه قدر ما با دقت و آرام‌تر جزئیات رشد کردن را ببینیم نتیجه بهتری در تمرکز می‌گیریم.

2- تکنیک شمع

در یک فضای تاریک و آرام شمعی روشن را در فاصله یک متری خودمان قرار می‌دهیم و بدون پلک زدن یک دقیقه به آن نگاه می‌کنیم و بعد چشممان را می‌بندیم و کف دودست خود را روی چشم قرار می‌دهیم و شعله شمع را جلوی چشممان تصور می‌کنیم و تا جایی که می‌توانیم جلوی چشممان نگه می‌داریم هر چه قدر بیشتر بتوانیم تصویر شعله را هنگام تجسم خود نگه‌داریم تمرکز ما افزایش پیدا می‌کند.

3- تکنیک آدم‌برفی

در این تکنیک تصور می‌کنیم یک آدم‌برفی در مقابل ما قرار دارد و با تابش آفتاب از قسمت بالا و سرش شروع می‌کند به آب شدن و تا جایی پیش می‌رود که دیگر آدم‌برفی نمی‌بینید. این تکنیک هم باید به‌آرامی و با دقت انجام شود و شما آب شدن برف و ریختن قطرات آب بر روی زمین را ببینید تا تمرکز شما افزایش پیدا کند.

4- تکنیک لب‌خوانی

برای تکنیک لب‌خوانی فیلمی را روی لب تاپ، کامپیوتر، تلویزیون، گوشی و … می‌ریزید و شروع می‌کنید فیلم را بدون صدا دیدن و کاملاً صدای آن را می‌بندید و تمامی صحبت‌هایی که بازیگران می‌کنند را لب‌خوانی می‌کنید. اوایل ممکن است یکم برای شما آسان نباشد ولی بعد از مدتی خیلی راحت این تکنیک را انجام می‌دهید. هم می‌توانید با فیلم‌های زبان فارسی و هم‌زبان اصلی این کار را انجام دهید بستگی دارد با کدام راحت‌تر هستید و لذت بیشتری می‌برید. انجام این تمرین به‌مرور باعث تیز حسی و افزایش تمرکز شما می‌شود.

5- تکنیک کم کردن صدا

در این تکنیک ابتدا یک آهنگ را به‌صورت صوتی روی گوشی یا هر وسیله بخش کننده فایل صوتی اجرا می‌کنید و موزیک موردنظر را با دقت گوش می‌دهید و کم‌کم‌صدای آن را کم می‌کنید تا جایی که خیلی کم‌صدای آن را بشنوید و با تمرکز سعی می‌کنید آهنگ را بشنوید. انجام این تمرین به‌مرور تمرکز حواس شمارا افزایش می‌دهد.

6- تکنیک خود هیپنوتیزم

خود هیپنوتیزم یکی از روش‌های بسیار خوب و مؤثر برای تمرکز است. اگر نحوه انجام آن را نمی‌دانید از محصولات سایت استفاده کنید.

7- تکنیک مشت کردن دست

ابتدا دست خود را روی پا یا یک میز قرار می‌دهید و کف دست‌ها را رو به بالا می‌کنید و دست خود را مشت می‌کنید سپس شروع می‌کنید انگشتان خود را از ابتدا آرام‌آرام باز کردن و با چشم‌ها کاملاً روی باز شدن انگشتان تمرکز می‌کنید و انگشت را حداقل به مدت 30 ثانیه باز می‌کنید و بعد از باز شدن کامل انگشتان دوباره با همان سرعت و تمرکز انگشتان خود را در 30 ثانیه به ترتیب مشت می‌کنید. هر چه قدر بیشتر این تمرین انجام شود تمرکز حواس ما افزایش پیدا می‌کند.

8- تکنیک شمارش ذهنی کلمات

برای شمارش ذهنی کلمات یک کتاب را انتخاب می‌کنید و یکی از صفحاتش را باز می‌کنید و یک سطر و جمله از آن صفحه را انتخاب می‌کنید و بدون این‌که انگشت خود را زیر کلمات سطر موردنظر قرار دهید کلمات آن را به‌صورت ذهنی می‌شمارید و کم‌کم تعداد خط‌ها را افزایش می‌دهید تا جایی که بتوانید به‌صورت ذهنی و با نگاه کردن به‌سرعت کلمات یک صفحه کتاب را بشمارید. این تمرین هم باعث افزایش تمرکز حواس شما می‌شود.

9- تکنیک شمارش معکوس اعداد

در تمرین شمارش معکوس اعداد شما یک عدد مثل 300 را در نظر می‌گیرید و در مرحله اول شروع می‌کنید از عدد 300 به‌صورت 3 شماره 3 شماره اعداد را معکوس با سرعت می‌گویید و می‌شمارید مثلاً 300، 297، 294، 291 و … و بعد از حداقل 5 بار دوباره از 300 معکوس 3 تا 3 تا می‌شماریم با این تفاوت که در این مرحله جدا از عدد موردنظر شکل آن را به‌صورت برجسته نیز در روبروی خودمان یا در ذهنمان تجسم می‌کنیم و بعد از 5 بار انجام اعداد معکوس به‌صورت برجسته در ذهن دوباره از 300 شروع می‌کنیم و به‌صورت معکوس 3 تایی می‌شماریم و در کنار برجسته تجسم کردن به هر عددی رنگ دلخواه را می‌دهیم.

بعد از عدد 300 می‌توانیم روی 700 شروع کنیم و 7 تا 7 تا معکوس به سمت عقب بشماریم طبق اصولی که در بالا گفته شد و بعد از راحت شدن 700 می‌توانیم از عدد 1000 شروع کنیم و 13 تا 13 تا معکوس بشماریم و از بالای 1000 عدد معکوس 23 می‌شود. توجه داشته باشید از عدد 700 از همان مرحله اول عدد معکوس با برجستگی و رنگ شمارش می‌شود.

10- تکنیک تمرکز 3 دقیقه بر 3 موضوع

در این تمرین 3 موضوع مهم زندگی خود یا 3 تا از کارها و اهداف مهم هرروز را انتخاب می‌کنیم و می‌نویسیم. سپس به مدت 3 دقیقه بر روی هرکدام از این اهداف تمرکز می‌کنیم و سعی می‌کنیم فقط در رابطه با آن موضوع یا هدف در این 3 دقیقه فکر کنیم. این تمرین باعث افزایش تمرکز بر روی کارها و اهداف ما در زندگی می‌شود.

11- تکنیک به خاطر سپاری وسایل و اشیاء

برای تمرین به خاطر سپاری اشیاء هر وقت که در خیابان در حال قدم زدن هستید سعی کنید از بیرون به وسایل و اجناس داخل فروشگاه‌ها و مغازه‌ها نگاه کنید و آن‌ها را در چند ثانیه به ذهن خود بسپارید و بعد از گذشتن از کنار آن فروشگاه سعی کنید اجناس و جای قرارگیری آن‌ها را برای خود بازگو کنید. این تمرین در کنار افزایش تمرکز حواس حافظه را نیز تقویت می‌کند.

12- تکنیک به خاطر سپاری افراد و اشخاص

هنگامی‌که در خیابان در حال حرکت هستید سعی کنید چند ثانیه به انسان‌هایی که از روبه‌رو می‌آیند نگاه کنید و خصوصیات چهره و نوع پوشش و حتی رنگ وسایلی که استفاده کرده‌اند را به ذهن بسپارید و بعد گذشتن از کنار آن فرد سعی کنید تمام خصوصیاتی که به ذهن سپرده بودید را به یاد بیاورید. این تمرین به شما کمک می‌کند تمرکز حواس و حافظه قوی‌تری داشته باشید.

13- تکنیک مذاکره با ذهن و الآن اینجا باش

صحبت کردن با خودمان در رابطه با مسائل و موضوعات مختلف یکی از مهم‌ترین موضوعات تغییر و تحول در وجود هر انسانی است. در این تمرین ما از این اصل استفاده می‌کنیم و هر زمان در طی انجام هر کاری بودیم و حواسمان پرت شد بلافاصله به مغز و ذهنمان می‌گوییم الآن اینجا باش! همین جمله بسیار ساده حواس ما را برای انجام آن کار متمرکزتر می‌کند.

14- تکنیک تغییر تمرکز و توجه به خواسته‌ها

یکی از موضوعات بسیار مهم در تغییر تمرکز و توجه این است که ما به موضوعی که تمرکز ما را به هم زده فکر نکنیم و موضوعی دلخواه را انتخاب و به آن فکر کنیم. خیلی‌ها نمی‌دانند وقتی دارند تلاش می‌کنند به موضوعی فکر نکنند دقیقاً دارند بر روی آن موضوع فکر می‌کنند زیرا مغز ما دقیقاً به چیزی می‌پردازد که ما بر روی آن تمرکز داریم.

به فرض مثال اگر شما بخواهید به امتحان فردا فکر نکنید روی آن متمرکز هستید. اگر الآن به شما بگویم که به آسمان آبی فکر نکنید شما نمی‌توانید که فکر نکنید و توجهتان روی این موضوع است به همین دلیل برای تمرکز و توجه نکردن روی مسائلی که نمی‌خواهیم بهتر است موضوعی که می‌خواهیم را مشخص و به آن فکر و تمرکز کنیم. درواقع با مشخص شدن ناخواسته شفاف می‌کنیم خواسته موردنظر ما در آن لحظه چیست و باید به چه چیزی متمرکز شویم.

15- تکنیک‌های مدیتیشن، مراقبه، ورزش و یوگا

مدیتیشن و مراقبه نیز یکی از راه‌های تمرکز حواس می‌باشد که شما می‌توانید به‌راحتی با تحقیق روش‌های زیادی در این زمینه یاد بگیرید. ورزش‌هایی مثل یوگا و … نیز بسیار بر تمرکز حواس و سیستم‌های وجودی انسان تأثیر می‌گذارد. حتی می‌توانید با حرکات ورزشی ساده این کار را انجام دهید و تمرکز خود را افزایش دهید.

16- برنامه‌ریزی روزانه و انجام کارهای مهم با اولویت

برای افزایش تمرکز حواس بهتر است هر شب کارهای فردا را بنویسیم و برایشان برنامه‌ریزی کنیم و کارهایی که مهم‌تر هستند را در اولویت قرار دهیم و در طول روز اقدامات عملی موردنیاز در آن زمینه را انجام بدهیم. این کار مغز و حواس ما را در طول روز متمرکزتر می‌کند و یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت و تمرکز انسان در زندگی می‌باشد.

17- داشتن جدیت، قطعیت و تعهد برای انجام و شروع تمامی کارها

داشتن تعهد و جدیت برای انجام و شروع کارها به ما کمک می‌کند تا متمرکزتر باشیم. شاید برای خودتان پیش‌آمده باشد که هر وقت به خودتان تعهد می‌دهید کاری ا انجام دهید یا تمام کنید چقدر متمرکزتر هستید. پس با جدیت و تصمیمات قطعی و تعهدی قدرتمند بر روی کارهای مهم زندگی خود متمرکزتر شوید.

از شما همراهان عزیز سپاسگزاریم که درک و برداشت‌های شخصی و نظرات ارزشمند خود را در مورد این فایل در قسمت دیدگاه‌های این جلسه برای ما ارسال می‌کنید و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک می‌گذارید.

177 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ابوالفضل زمانی
    2024-03-31 12:25

    سلام
    با تشکر از از استاد بابت دوره ی رایگان تند خوانی
    یک سوال من خط بری بدون درک مطلب رو دقیقا متوجه نشدم یعنی کلمات رو باید به صورت جدا جدا داخل ذهنم بخونم؟ یا نه؟

    • پشتیبانی سایت
      2024-04-01 11:33

      سلام خدمت شما
      لطف کنید مجدداً جلسه را گوش کنید. خواندن بدون درک مطلب یعنی نیاز به خواندن و درک کلمات نیست فقط باید کلمات با چشم‌ها دیده شوند و خطبری را انجام دهید.

  • سودابه صالح زاده
    2024-03-11 09:28

    با سلام و تشکر از دوره ی بسیار خوبتون
    من الان جلسه 11 هستم و تمرینات خط بری قبل رو کامل انجام دادم دد حال حاضر میتونم 3 صفحه در دقیقه خط بری بدون درک انجام بدم. سوال من ازشما این هست در جلسه 11 باید از متن بخونم یا فقط خط بری کنم؟

    • پشتیبانی سایت
      2024-03-12 08:45

      سلام خدمت شما
      تمرین جلسه یازده خط بری بدون درک است که نیاز به خواندن کلمات نیست، فقط خط‌ها را دنبال و نگاهی به کلمات داشته باشید.

  • Hasan Mosavi
    2024-02-29 17:10

    خیلی ممنونم از دوره تند خوانی و کامل و جامعتون

  • نیما احمدی
    2024-02-20 10:04

    سلام و درود بر شما جناب خنیده
    برای خودم جالب بود دوره به این کاملی و بی نقصی رو با این زبان شیوا و فن بیان عالی تهیه کردید و از همه مهمتر اینکه بصورت رایگان در اختیار همه قرار دادید، این نمونه خودش گویای این مسئله است که واقعا آن چیزی که در دوره بیان شده موثر است وگرنه این اثر پدید نمی آمد و بنده متقاعد شدم که می توانم از این دوره بسیار عالی بهره لازم را ببرم.
    این باب آشنایی با شما را به فال نیک میگیرم و برای شما از خداوند بزرگ بهترینها را طلب می کنم.

  • مینا ذوالفقاری
    2023-12-14 14:14

    سلام ببخشید سوالای آزمون اول تندخوانی رو که استاد گفتن از کجا باید پیدا کنم؟توی سایت پیدا نکردم.

    • پشتیبانی سایت
      2023-12-14 19:40

      سلام خدمت شما
      اگر دقت کنید در زیر فیلم جلسه یکم دوره (تاریخچه‌ی تندخوانی) یک کادر سبز وجود دارد که تمام فایل‌ها در آن قرار دارند. با زدن روی کادر دانلود انجام می‌شود.

  • ارزو وفاجو
    2023-11-20 21:38

    ممنون از شما جناب خنیده.
    بهترین لفظ و جمله ای که در تمام دوره ها بیان مینمودید، توکل به خدا بود. این جمله شما بسیار انرژی بخش بود.

  • مهدی راد
    2023-10-17 18:48

    سلام وادب همیشگی
    سپاس فراوان و قدرشناسی خالصانه
    از بارش دانش شما

    کار ارزشمندی انجام شده به ویژه مجموعه تندخوانی
    شگفت انگیزه این تلاش و ارائه
    وبسایت تر و تمیز و مرتبی دارین

    پیروز باشید و همواره رو به جلو

  • زهرا ایمنی
    2023-09-12 17:05

    سلام وقتتون بخیر
    میشه لطفا راهنمایی کنید از کجا میتونم فایل pdf آزمون اولیه تندخوانی رو از سایت دانلود کنم
    ممنون

  • محمدحسین همتی نژاد
    2023-09-04 15:53

    سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم با صرف زمانی در حدود نیم ساعت در طول روز و ادامه دادن این روند در کنار مدرسه( نه فقط تا آخر تابستون) میشه به نتیجه دلخواه رسید؟
    با روزی نیم ساعت *حدودا* چند ماه طول میکشه که یک تندخوان متوسط و رو به بالا شد؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-09-06 20:22

      سلام خدمت شما
      پاسخ دقیقی نمی‌توانیم خدمت شما عرض کنیم چون برای هر فردی متفاوت است. لطفاً دوره را گوش کنید خودتان به نتیجه خوبی خواهید رسید.

  • Mohammad Waris Akbari
    2023-08-27 20:51

    سلام استاد
    برنامه eyeQ نتوانستم دانلود بکنم یک صفه جدید میاد ۴۰۳ نوشته است بعد هیچی
    میشه کمک کنید تا برنامه را نصب کنم؟

  • فاطمه سادات حجازی
    2023-08-03 17:03

    سلام استاد
    من جلسه خط بری لاینی رو گم کردم
    فرمودید هر تمرین باید ۳ روز و هر روز ۱۵ دقیقه انجام بشه ؟ ۱۵ دقیقه خسته کننده نیست ؟
    و اینکه فقط دو تا ازمونِ کلی داره برای فهمیدن سطح ؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-08-05 16:15

      سلام خدمت شما
      در این رابطه کاری از دست بنده برنمیاد می‌تونید تمرینات رو انجام ندهید.
      برای آزمون هم دو تا کافی هست، ولی خودتون می‌تونید آزمون‌های متفاوتی طراحی کنید.

  • سارا سادات کاشی
    2023-08-02 22:20

    سلام وقت بخیر
    استاد من در سرعت های بالا مثلا در تمرینی که باید زمان رو کاهش می‌دادیم یا باید در زمان یکسان ۵۹ ثانیه متن رو افزایش می‌دادیم ، چشمم از خط بر جا میمونه
    اگر هم بخوام چشمم رو با خط بر همراه منم سرعتم پایین میاد
    به نظر شما باید چی کار کنم ؟

  • فاطمه سادات حجازی
    2023-08-02 11:23

    سلام استاد من تا مرحله ۴۰ رو تماشا کردم ودارم تمریناشو انجام میدم اما اخر نفهمیدم برای اینکه کتاب درسی رو حفظ کنم باید چکار کنم
    یعنی شما در مرحله ۴۰ فقط نحوه بازیابی و مرور نقشه ذهنی رو گفتید و گفتید که به کتاب بر نگردیم
    پس باید چکار کنیم
    درس حفظی مثل جغرافیا رو اگر نخوایم نقشه براش بکشیم ، میتونیم با تند خوانی حفظش کنیم

  • سمیرا جابری نسب
    2023-07-20 22:43

    دروود بر شما استاد
    خدا قوت
    عذرخواهی میکنم که سوال عبارت خوانی رو اینجا میپرسم،در بخش مربوطه نمی شد.
    والا من هر چی تمرین عبارت خوانی میکنم،حوزه دیدم از چهار ستون در جزوه خودتون کمتر نمیشه🥺🥺
    هر چی که صفحات رو میکنم سه قسمت دیگه تند خوانی،میشه کند خوانی،خیلی افتضاح میشه،الان بیست روز هست که من نتونستم بیام روی سه ستون😪🥺
    من چکار کنم؟
    توروخدا کمکم کنید
    هر چی صبوری میکنم که خدا خودش کمک کنه،ممکن نمیشه.

  • fatima gh
    2023-07-19 23:42

    سلام استاد وقتتون بخیر خیلی ممنونم بخاطر محتوا مفیدی که رایگان در اختیار ما گذاشتید🙏
    به عنوان دانشجو تقریباً ۹۰٪ جزوه هام به صورت فایلPDFهست و از طریق گوشی و لپتاپ اون ها رو مطالعه میکنم راهی هست که بتونم اصول تند خوانی رو حداقل هنگام مطالعه با لپتاپ رعایت کنم و سرعت مطالعه ام رو افزایش بدم؟؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-07-20 08:10

      سلام خدمت شما
      ابتدا از تمام مطالب دوره استفاده کنید و روی کتاب چاپی تمرین کنید تا آماده شوید و تغییرات ایجاد شوند، بعد از انجام تمرینات، مطالعه شما روی کامپیوتر و گوشی خودبه‌خود تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

  • بهمن یرج ثریا
    2023-07-06 23:23

    عالی هستین شما ممنونیم.

  • مصطفی بهشتی پور
    2023-06-29 22:29

    سلام و عرض ادب دارم خدمت شما. واقعا سپاسگزاریم بابت این دوره ی عالی . ببخشید من فقط 40 ویديو در سایت می بینم اما نظرات برخی دوستان نوشته شده 45 قسمت. 5 قسمت بعدی رو چطور می تونم ببینم؟

  • علی رضازاده
    2023-06-25 19:39

    سلام یک فایل فشرده از تمام قسمت ها وجود ندارد که بتوانیم مطالب را یکجا دانلود کنیم ؟

  • اکبر جمال زاده
    2023-06-13 23:19

    سلام من تمرینات خط بری رو کامل انجام میدم سرعتم هم تقریبا بهتر شده فقط مسئله ای که هست درک مطلب ندارم تا میام درک مطلب داشته باشم درون خوانیم شروع میشه نمیدونم چه جوری خاموشش کنم.لطفا راهنمایی کنید.

    • پشتیبانی سایت
      2023-06-14 18:18

      سلام خدمت شما
      درون خوانی در ابتدا طبیعی هست. تمرکز خود را از روی درون خوانی بردارید و روی روش‌ها متمرکز شوید به مرور با تمرینات مسائل حل می‌شوند.

  • آیسان کاظمی
    2023-06-11 17:43

    سلام
    استاد میخواستم بدونم این دوره 40 جلسه هست یا 45 جلسه؟ چون برای من 40 جلسه هست ولی بعضی از دوستان نوشتند 45 جلسه.
    یه سوال دیگه هم دارم اینکه برای آموزش های این دوره از چه سنی می توانیم شروع کنیم؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-06-11 20:03

      سلام خدمت شما
      فعلاً 45 جلسه است که در آینده جلسات بیشتری اضافه می‌شود. از سنین دوازده تا سیزده سال به بالا می‌توانند از این مطالب استفاده کنند.

  • Mohamad Jm
    2023-05-31 17:04

    سلام استاد وقتتون بخیر،
    تمرین خط بری با درک مطلب رو میتونیم همزمان با تمرینات گستره چشم و ستاره دریایی انجام بدیم یا بهتره اول اینارو تموم بعد بریم سراغ خطبری با درک مطلب؟

  • Mostafa Bahrami
    2023-05-20 02:30

    تشکر ویژه از استاد خنیده عزیز و همه کسانی که در تهیه این دوره نقش داشتند. با عرض خسته نباشید مطالب فوق‌العاده جامع و مفید بود. متشکرم.

  • مریم روشندلی
    2023-05-04 09:03

    با سلام خدمت استاد خنیده بزرگوار. من چند دوره تند خوانی پولی ثبت نام کردم ولی کیفیت و جامع بودن این دوره کجا و اونها کجا!! واقعا از اینکه این آموزش بی نظیر رو در دسترس ما قرار دادین بی نهایت تشکر میکنم و براتون همیشه دعای خیر میکنم.

    • پشتیبانی سایت
      2023-05-04 22:22

      سلام خدمت شما
      ممنونم از لطف و محبت شما و بسیار خوشحالم که با ما همراه هستید.

      • لیدا روحانی زاده
        2023-07-23 00:46

        سلام،وقت بخیر
        جلسات بایستی به ترتیب گذرانده شوند؟
        من جلسه نهم هستم و اگه بخوام طبق این زمان بندی پیش برم نمیتونم به ازمونم که ۳ ماه دیگ هست برسم و تندخوان بشم و یا اینکه میتوان تمرینی که در طول یک هفته مشخص شده سه روز و با دفعات تکرار بیشتر انجام داد؟
        ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  • علی رجبی
    2023-05-03 10:53

    سلام
    میخواستم بدونم برای اینکه تمرینات تند خوانی تاثیر  داشته باشه باید حداقل چند ساعت درطول روز مطالعه داشته باشم؟؟
    ممنون

    • پشتیبانی سایت
      2023-05-03 22:26

      سلام خدمت شما
      پاسخ دقیقی برای این موضوع وجود ندارد و بستگی به زمان و انرژی خودتان دارد.

      • السا خرمی
        2023-09-07 23:55

        سلام استاد وقت بخیر ببخشید اون دوره قبلی که راجبش صحبت کردم طراحش گفتن که سه برابر تا پنج برابر سرعت مطالعمون افزایش پیدا می‌کنه آیا این حرف صحت داره یعنی ممکنه با پشت سر گذاشتن جلسات و تمرینات بموقع و صحیح سرعت مطالعمون به این حد برسه؟؟؟

  • Lale مشهدی
    2023-04-22 18:35

    سلام وقت بخیر فایل pdf آزمون تندخوانی کجاست که پرینت بگیرم؟

  • محمد براتی
    2023-04-21 03:47

    ببخشید فایل pdf امتحان کجا هست؟

  • Farzad Beygi
    2023-03-09 01:16

    سلام
    جناب آقای خنیده
    من تمام مواردی که فرمودین رو انجام میدم و دادم، ولی تمرینات فیلم 12 و 13 رو نمیتونم انجام بدم از فیلم 12 رفتم 13گفتم شاید بتونم انجام بدم ولی نشد که نشد، مثلا درفیلم 13ثانیه شمار رو از 60به 50 میتونم انجام بدم و سرعتمو افزایش بدم ولی 40ثانیه رو واقعا هرچی تمرین کردم، نشد، خلاصه قفل قفلم، لطفا راهنمایی بفرمایید،ممنونم.

  • مهدی راستی
    2023-03-03 06:15

    سلام، وقت بخیر 😁 آخ آخ من چند مدت به طور وحشیانه تمرین میکردم دیگه گندش بالا اومده بود تا جلسه 33 فک کنم نگاه کرده بودم، ولی خیلی تمرین میکردم جلسات قبل رو شاید چند بار از اول انجام دادم، ولی بعد از یه مدت با این همه تمرین نتیجه ای خوبی نداشتم سرعتم دوبرابر هم نشده بود، داشتم برای کنکور آماده میشدم و دیگه وقت نداشتم با خودم گفتم این همه مدت همش داشتم وقتمو تلف میکردم، این دوره رو ول کردم، بعد از یه مدت رفتم سراغ بقیه دوره ها که متوجه ارزش این دوره شدم، خدا وکیلی عجب دوره ای دارین خیلی خوبه نسبت به بقیه دوره ها عالیه، ولی سوالم اینجاست چرا پیشرفت نکردم پس با این همه تمرین و آموزش عالی، سرعت من تقریبا 110 کلمه بود دفعه اول، بعد شد 160 تقریباً فقط پنجاه کلمه تغییر داشتم، دیگه نمی‌دونم چیکار کنم، این دوره رو از اول شروع کنم، کنکور تیر هم دارم، هیچ راه حلی درستی به ذهنم نمی‌رسه، لطفاً اگه میشه راهنماییم کنید در این زمینه که چیکار کنم، خیلی برام مهم هست این مسئله اگه میشه خود استاد بهم بگن چیکار کنم، من تندخوانی رو انتخاب کردم برای اینکه به بهترین شکل به هدفام برسم و بهش علاقه هم دارم ولی پیشرفت نکردم .

    • سیدمحمدعلی موسوی امین
      2023-03-04 09:46

      واقعا سوال خیلی خوبی بود، منم قبل این دوره این تمرینات رو انجام دادم ولی بازم سرتم زیاد تغییر نکرد الان از اول این دوره رو شروع کردم، نمی‌دونم دقیق مشکل کجاست؟

      • پشتیبانی سایت
        2023-03-04 12:50

        سلام خدمت شما
        جلسه پرسش و پاسخ آنلاین که برگزار شد شرکت کنید تا به سؤال شما پاسخ دهند. این جلسه در کانال تلگلرام اطلاع رسانی می‌شود.

      • مهدی راستی
        2023-03-20 20:39

        🙌 دادا من حدس میزنم برای خودم فک کنم داخل خط بریه مشکل دارم همون اولین تمرینه هست برای هماهنگیه چشم، اگه اون مشکلم باشه واقعا پس باید از اول شروع کنم واقعا چون کج بوده از همون اول، بگرد ببین مشکلت واقعا چی بود؟ و اینکه من گشتم خودم به نظره خودم این دوره بهترین دوره ایه که دیدم شک نکن ، دنبال چیز دیگه ای نرو چون بهتر از این دوره پیدا نمیکنی.

    • پشتیبانی سایت
      2023-03-04 12:50

      سلام خدمت شما
      جلسه پرسش و پاسخ آنلاین که برگزار شد شرکت کنید تا به سؤال شما پاسخ دهند. این جلسه در کانال تلگرام اطلاع رسانی می‌شود.

  • سیدمحمدعلی موسوی امین
    2023-03-03 05:29

    خسته نباشید خواستم بدونم اشکال ندارد همراه با انجام تمرینات کتاب های دیگه هم بخونم ؟

  • سیدمحمدسجاد حسینی
    2023-02-22 20:00

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من می خواستم بدونم آیا میشه تمریناتی که گفتید در ۷ روز انجام بشه رو در ۲ یا ۳ روز انجام بدم و تمرینات همزمان باهم باشه مثل تمرین فیلم ۹ رو با تمرین فیلم ۱۱ هر دو رو در دو روز انجام بدم.

  • سیدمحمدعلی موسوی امین
    2023-02-20 21:14

    مثلاً اگه به راهنما تمرکز کنم خطوط رو نمی‌بینم😶ولی اگر به خطوط تمرکز کنم راهنما با یا خط بر از چشمم تبعیت می‌کنه که برعکس میشه دیگه
    لطفا راهنمایی کنید و تشکر فراوان بابت زحماتتون

  • سیدمحمدعلی موسوی امین
    2023-02-20 19:16

    سلام خسته نباشید خواستم بدونم موقع خط بری به راهنما تمرکز کنم یا به خطوط لطفا راهنمایی کنید.

  • mostaghimi .
    2023-02-14 14:20

    سلام خسته نباشید.
    ببخشید هنگام دیدن فیلم ها حتما باید تمام مطالب را نوشت؟؟
    من چند جلسه اول اینکارو کردم و بخاطر اینکه خیلی زمان میرد برای چند ماه کلا رها کردم.

  • حمیدرضا جوکار
    2023-02-09 18:50

    سلام وقتتون بخیر و خداقوت
    ممنونم از اطلاعات مفید و ارزشمندتون
    ببخشید امکانش هست تمرین های دوره رو بصورت فشرده بگذرونیم؟
    بالفرض اگر برای یک تمرین شما برنامه دو هفته ای دادید میتونیم توی دو یا سه روز با زمان بیشتر تمرین کنیم و بریم سراغ تمرین های بعدی؟
    یا اینکه باید از لحاظ زمان بندی طبق برنامه پیش بریم؟

    بازم ممنونم🙏🏽

  • Mohammadmehdi Naiji
    2023-02-03 01:57

    عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما.
    من این دوره ی فوق العاده رو گذروندم و متوجه شدم سبک مطالعه ی من در دروس چقدر متفاوت بوده با سطح استاندارد و مطالعه ی صحیح در تندخوانی. این دوره باعث میشه راندمان یا بازده شما به شدت بالا بره و زمان های مرده ی خودتونو کاهش بدید.
    در آخر ممنون و سپاسگزارم از مربی عزیز آقای خنیده که با صبر و نیت نیک ۴۵ جلسه رایگان در اختیار ما گذاشتند تا تغییر کنیم. خدانگهدار

  • بهرام معصومی
    2023-01-26 13:11

    سلام و عرض ادب چرا نرم افزار eyeqرو داخل سایتتون پیدا نمیکنم؟

  • هاجر زارع خفری
    2023-01-22 16:16

    یه سوال چقدر وقت برای مسلط شدن بگذاریم برای تند خوانی ؟ من می خوام برنامه ریزی کنم ولی نمی دونم چقدر زمان می بره ! من دارم پله پله تجربه می کنم ولی خب قطعا شما کل دوره رو محتوایش رو می دانید!

  • میثم حیدری
    2023-01-04 14:13

    سلام و عرض ادب، وقت شما بخیر
    دوره بسیار ارزشمندی است، در حال حاضر جلسه هفتم هستم که از مدل ایجاد اسلایدرها و ویدئو ها، مشخص است که واقعاً وقت گذاشته شده و دوره مفیدی ایجاد شده است.
    از لطف شما و وقتی که گذاشته اید ممنونم، امیدوارم این پیام کوتاه من، کمی از خستگی های شما را کاهش دهد.
    سپاس.

  • امیرمهدی کاویانی
    2023-01-01 19:20

    سلام وقت بخیر
    من تمرینات رو به صورت مستمر هر روز انجام میدم و الان جلسه ی ۱۴ هستم.
    یک مشکلی که هنگام مطالعه دارم اینه که اصطلاحا درون خوانی دارم.برای حل این مشکل چه راهکاری رو پیشنهاد میکنید؟
    تشکر

  • مهدی خ
    2022-12-20 14:15

    سلام خدمت شما
    خسته نباشید ببخشید چند تا سوال خدمتتون داشتم.
    فاصله بین دیدن هر یک از این 43 جلسه چقدر باید باشه؟
    دو اینکه تمریناتی که در جلسات داده می شوند را تا چند روز باید اجرا کرد؟
    سوم اینکه اگر جلسات را دنبال کردیم و تمارین را کامل انجام دادیم آیا نیاز به دوره ای دیگر پیدا می کنیم؟
    تشکر از لطف شما.

    • پشتیبانی سایت
      2022-12-20 15:34

      سلام خدمت شما
      پاسخ همه سؤالات بستگی به عملکرد خودتان در دوره دارد و تمام این سؤالات در طول دوره پاسخ داده شده است اگر دوست دارید به جواب برسید پیشنهاد می‌کنم مباحث رو شروع کنید.

    • هاجر زارع خفری
      2023-01-22 15:21

      سلام وقت تون به خیر باشه می خواستم بدونم که دوره تند خوانی در کل چند دقیقه آموزش هست منظورم ساعت آموزش هست برای برنامه ریزی می خوام بدونم !

  • عاطفه عبدالهی
    2022-11-24 14:19

    سلام وقت بخیر در قسمت فایل های رایگان اعتماد بنفس رو گذاشتین اما صفحه ای که ازش باز میشه نوشته باید خریداری بشه.

    • پشتیبانی سایت
      2022-11-24 14:27

      سلام خدمت شما
      اگر دوره عزت نفس منظورتون هست باید خریداری بشه ولی فایل های رایگان نیاز به خرید ندارند. احتمالاً شما روی قسمت محصولات کلیک کردید.

  • عاطفه
    2022-11-22 16:05

    سلام وخسته نباشید مگه دوره ها رایگان نیستن چرا نمیتونم فیلمارو ببینم؟ میشه لطفا راهنمایی کنین؟

  • ابوالفضل
    2022-11-15 08:44

    سلام پی دی اف ازمون را نتونستم پیدا کنم لطفا راهنمایی بفرمایید.

  • علی عاطفت دوست
    2022-11-05 21:19

    سلام بر آقای خنیده
    من دارم تمرینات جلسه 12 رو انجام میدم که دیگه آخرش هست.
    فقط میگم من از امروز روش مطالعه قدیمی ام رو به تندخوانی عوض کردم ( البته فقط برای درس های عمومی و حفظی مثل پیام ها، جغرافیا و …) و من هنوز نحوه بکارگیری روش تند خوانی تو درس های تخصصی مثل ( زیست و ریاضی و زبان و..) رو نمی‌دونم و از روش خودم استفاده میکنم که فکر کنم یه جا گفتید در ادامه جلسه گفتید اینا رو درسته؟؟؟

    ببخشید الان من برا آزمون یه درس عمومی با تکنیک های تند خوانی که در اول جلسات گفتید ( عوامل کند خوانی ) خوندم و الان کمی استرس و عذاب وجدان دارم که نکنه تو ذهنم نرفته باشه ( البته سرعت خط بر کم بود تا بتونم کلمات رو خوب ببینم و از تکنیکی مثل: با صدای بلند نخوان، زمزمه نکردن، دوباره خوانی نکردن و سرگردانی که راه حلش همان استفاده از خط بر هست، استفاده کردم )

    1- یه سوالی ذهنمو خیلی درگیر کرده که آیا میتوان از الان که دوره و تمریناتش کامل تموم نشده با استفاده از تکنیک تند خوانی روش مطالعه را در کتابخوانی و دروس عمومی و حفظی عوض کرد ؟؟؟

    2- و آیا از الان این روش شروع کردن مخصوصا برای درس، لطمه ای به درس خواندن نمیزنه؟ یعنی تو ذهن نره و انگار داری الکی می‌خوانی و انگار حس می‌کنی اصلا نخوندی اون کتاب رو …
    آقای خنیده این سوال رو لطفاً خودتان بهم جواب بدید اگه میشه چون برام خیلی حیاتی و مهم هست جوابتون …
    ببخشید متن طولانی شد.

    با تشکر از شما شما همیشه عالی هستید. 🌹🌹

    • مهدی خنیده
      2022-11-05 23:55

      سلام و درود خدمت شما
      با شروع تمرینات هر جلسه ناخودآگاه روش مطالعه قبلی شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد و در مطالعه واقعی کتاب‌های تخصصی و عمومی احساس می‌کنید تغییراتی به وجود آمده است و نیاز به تلاش برای اجرا نکردن روش‌های قدیمی وجود ندارد بلکه باید تمرینات اثر خود را به صورت ناخودآگاه آشکار کنند.
      قطعاً برای تسلط بیشتر و اعتماد به تکنیک‌های تندخوانی باید مهارت‌ها را به صورت جامع و کامل یاد بگیرید و تا به اینجا فقط قسمتی از مسیر را طی کردید پس بنده نمی‌توانم نظر مشخصی در رابطه با سؤالات شما ارائه کنم چرا که موضوعات بسیار زیاد دیگری وجود دارد که تعیین می‌کند مطالعه واقعی شما چقدر مؤثر است.
      اینکه تا به اینجا می‌توانید از چیزهایی که یاد گرفته‌اید استفاده کنید یا نه و آیا مؤثر هستند می‌توانم بگویم بله تأثیر خود را بجا می‌گذارند و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید مثلا‌ً از خط‌بر استفاده کنید و با سرعتی مطالب را جلو برید که برای شما قابل درک باشد در همین حد می‌توانم در این زمینه راهنمایی کنم. نکته مهم این است که شما هنگام مطالعه چه احساسی دارید و آیا فکر می‌کنید استفاده از این روش‌ها تا به اینجای کار مؤثر بوده است یا نه؟
      جواب این سؤال به نتایج و بازخوردهای شما بستگی دارد پس به جای نگرانی می‌توانید تجربه کنید و ببینید آیا جواب می‌دهند یا نه، البته با سطح مهارت فعلی شما در تندخوانی.

  • علی عاطفت دوست
    2022-11-03 12:30

    سلام دوستان عزیزی که قصد دارند این دوره رو شروع کنند هر چه زود تر شروع کنن. من خیلییی تحقیق کردم و دوره های مختلف رو دیدم، ولی هیچ کدومشون به اندازه این دوره کامل و جامع نبودن. حتی بعضی دوره ها که پولی هستند امکان پرسش و پاسخ موجود نیست که اگه سؤالی تو دهنتون اومد بپرسید ….
    تند خوانی خیلی تاثیرگذار هست من خودم هنوز کل تمرینات تموم نشده و چنان ذوق دارم که از الان 10 تا کتاب خریدم و دارم میخونم و علاقه ام به مطالعه زیاد تر شده و این واقعاً فوق العاده هست پس شک نداشته باشید و این دوره رو شروع کنید.
    پشتیبانی عالی. کامل و جامع بودن دوره و …. از ویژگی این دوره هست.
    فقط در آخر خیلی دوست داشتم کتاب های که میخونم رو به شما عزیزان معرفی کنم:
    1: قورباغه‌ات رو قورت بده
    2 : قله ها و دره ها
    3: اثر مرکب و….
    ببخشید متن طولانی شد …
    موفق باشید ….

  • سید محمد موسوی
    2022-11-02 12:44

    عالی ………..

  • علی عاطفت دوست
    2022-10-21 12:28

    حالا من سعی میکنم هر روز اگه وقت داشتم یه 2 ساعت بزارم برای تمرینات. می‌خوام تا دی ماه تموم کنم … اگه بشه.

  • علی عاطفت دوست
    2022-10-21 12:25

    سلام. ببخشید من به دلیل حجم زیاد درس یک هفته و چند روز هست که تمرینات رو انجام ندادم. بیشتر مواقع می افته پنجشنبه و جمعه ها. حالا من دوباره میخوام شروع کنم عیبی ندارد ؟؟ یعنی کیفیت تمرین زیاد نیومده پایین بنظروتون ؟ چون شما گفتید بیشتر پشت سر هم انجام بدید.
    بعد ببخشید می توانم تمرین این جلسه رو با جلسه بعدی انجام بدم ؟؟ یعنی ی بار که تمرین 12 انجام دادم ی بار تمرین 13 رو انجام بدم و همین طور تا آخر …
    چون دوستم که معرفی کردم سایتتون رو براش الان جلسه 24 هستش .‌…
    ممنون از شما.

    • پشتیبانی سایت
      2022-10-21 12:42

      سلام خدمت شما
      نه اشکالی ندارد هر زمان که وقت کردید تمرینات را انجام دهید فقط وقفه خیلی زیاد نباشد کیفیت چندان تغییر نمی‌کند.
      در مورد تمرینات هم می‌توانید با هم انجام دهید و اوکی هست.

  • زهرا
    2022-09-30 11:22

    سلام
    من قبلا عضو سایت بودم اما رمز عبورم را فراموش کرده ام و بارها و بارها درخواست بازیابی را زده ام و حتی درخواست ثبت نام دوباره داده ام اما سایت شما قبول نمی کند. من چند درس را گوش کرده ام و برایم مفید بود اما وقفه ای افتاد و همین که خواستم دوباره برگردم سایت اجازه دسترسی به فایل ها را به من نداد.
    ممنون می شم اگر راهنمایی بفرمایید.

  • برزو مهدویان
    2022-09-08 10:56

    سلام بر شما
    خدا قوت
    استاد یه درخواست داشتم و این که شما زحمت می کشید جلسه پرسش و پاسخ میذارید
    امکانش هست که این را بصورت لایو برگزار بشه ؟
    چون داخل اون کانالی که انجام میدین برای گوشی ما قابل اجرا نیست
    بسیار از شما و دوستان شما سپاسگزارم

  • امیر
    2022-09-07 23:20

    سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز
    ۱۵ روز دیگه مدرسه ها باز میشه. به نظرتون میشه توی ۱۵ روز سرعت مطالعه رو افزایش داد؟
    البته من میخوام در طول روز خیلی تمرین کنم تا هر طور شده قبل از مدرسه سرعت مطالعه م رو افزایش بدم.
    ممنون میشم پاسخ بدید🙏🌹

  • مریم
    2022-09-07 23:17

    سلام ببخشید من هر کاری کردم نتونستم ثبت نام کنم. آیا فقط همین مقاله رو مطالعه کنم و تمریناتش رو انجام بدم میتونم تند خوان بشم ؟

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-07 20:32

    سلام واقعا کیفیت فیلم ها و تدریس واقعا عالی هست.
    فقط استاد شنیدم قبلنا با برنامه zoom. جلسه میزاشتید و پرسش و پاسخ بود. اگه میشه دوباره با ی برنامه دیگه این جلسات رو بگذارید. اگه بزارید که فوق العاده میشه. ممنون و تشکر از استاد مهربان و با حوصله.🌹🌹

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-07 12:43

    سلام . ببخشید میگم کلاس پیش نیاز ما از شنبه شروع میشه . حالا خودم توش موندم ادامه بدم موقع مدرسه یا نه . بنظروتون چیکار کنم؟؟

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-02 15:47

    سلام ببخشید برا رشته تجربی هم خوبه دوره تند خوانی؟؟

  • Sher hussain Hussainy
    2022-09-01 17:07

    سلام استاد عزیز محترم
    تشکر از دوره تندخوانی بسیار موضوعات عالی و کاربردی در داخلش هست و سرعت مطالعه من
    10 خط در دقیقه
    14 کلمه در خط
    و 140 کلمه در هر دقیقه
    و 70 درصد درک مطلب

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-01 12:48

    ببخشید اگه سوالی در موردش داشتیم باید تو همون اپلیکیشن بپرسم .یا اینجا هم میشه . یکم اطلاعات در مورد سایتتون بدید ممنون میشم

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-01 12:45

    سلام. شرمنده میگم این دوره دیگه کامل و جامع هست دیگه . فرقی بین دوره پولی با این دوره رایگان نیست ؟؟ تازه با سایتتون آشنا شدم.

  • ستایش فروغی
    2022-08-12 20:18

    با سلام خدمت شما استاد گرامی
    واقعا ممنونم بابت این همه وقتی که برای ما گذاشتید لحن و گفتارتون واقعا عالیه. همچنین در دوره ها همه سوالاتی که ممکن برای ما پیش بیاد رو خودتون مطرح کردین و پاسخ دادین بسیار بسیار ممنونم از شما.

  • الیار
    2022-08-07 12:42

    سلام استاد خسته نباشید. خواستم ازتون بخاطر این دوره جامع و بی نظیر تشکر کنم. خداقوت

  • سلام و خداقوت به استاد خنیده عزیز
    تا الان که فایل ششم را دیدم واقعا آسیب شناسی بسیار خوبی نسبت به مطالعه ارائه فرمودید.
    موفق و سرافراز باشید.

  • ابراهیم
    2022-05-22 12:46

    سلام و خداقوت و تشکر از مطالب مفیدتان
    بنده برای استفاده از فایل های تندخوانی می خواهم ثبت نام کنم ولی موفق نمی شوم لطفا راهنمایی کنید.

  • محمدرضا ایران مهر
    2022-05-11 21:06

    سلام آقای خنیده
    انشالله همیشه خوب باشید استاد میخواستم بدونم اگر روزی چند تا از جلسات رو نگاه کنیم اشکالی داره و اگر تمرینات انجام بشه چند روز طول میکشه تا تندخوان شویم و به راحتی مطالب رو در حافظه ی بلند مدتمان ذخیره کنیم.

    • پشتیبانی سایت
      2022-05-11 21:23

      سلام خدمت شما
      بله اگر زمان و انرژی لازم رو دارید می‌تونید چند جلسه را پشت سر هم ببینید. مهارت در تندخوانی بستگی به میزان تمرین و زمانی دارد که شما در مسیر می‌گذارید اگر جلسات رو دنبال کنید خودتون متوجه می‌شوید چقدر زمان بر اساس شرایطی که دارید نیاز هست تا در این زمینه مهارت کافی رو به دست بیاورید.

  • مستقیمی
    2022-03-28 02:58

    سلام ببخشید
    برای این دوره حتما باید مطالب این جلسه ی مقدماتی رو مطالعه کنیم و چیزهایی که توش گفته شده رو تمرین کنیم یا اینکه این مطالب در جلسه های بعد هم هستند؟
    در ضمن ممنونم از مطالب خوبتون

    • پشتیبانی سایت
      2022-03-28 08:52

      سلام و درود خدمت شما
      نه نیازی به مطالعه مطالب نیست فقط فیلم معارفه رو یک‌بار نگاه کنید و برید سراغ جلسات بعدی تمام نوشته‌های این مقاله به صورت بسیار جامع و کاملی در جلسات بعدی درس داده شده است.

  • Arashmoradi
    2022-02-27 18:21

    سلام خوبی
    واقعا سرکلاس درس مدرسه هیچی نمی فهمیم و هيچ جذابیتی نداره

    با این دوره میشه حواسا رو سرکلاس جمع کرد؟

  • سلام استاد عزیز ببخشید من تازه دارم از این دوره استفاده می کنم.
    بعد می خواستم بدانم آیا کتاب الکترونیکی را هم می شود تندخوانی یا نه؟
    اگر جواب آره است خیلی ممنون می شوم که بگویید

    • پشتیبانی سایت
      2022-02-03 11:51

      سلام خدمت شما
      روش ها برای کتاب واقعی به کار گرفته می‌شود ولی اگر تمرینات رو انجام بدید حتماً نحوه مطالعه کتاب الکترونیک هم تغییر خواهد کرد.

  • نگار امیری
    2022-01-25 19:06

    سلام وقتتون بخیر
    سپاسگزارم از دوره عالیتون و شرح دوره جامع همواره در پناه حق پیروز باشید

  • امیرحسین
    2022-01-03 23:23

    فقط می تون بگم عالی

  • محمد بهاری
    2021-12-29 15:26

    با فرستادن بهترین انرژی های و صادقانه ترین سلام ها، خدمت استاد گرانقدر، امیدوارم در طی این مسیر ناهموار پیروز باشید و آنچه از خدا طلب نموده اید به شما و همکاران نتان از جانب ایشان اعطاء شود.

  • Mohammad Alipour
    2021-12-23 07:40

    با سلام و احترام و با تشکر فراوان از استاد گرانقدر بابت زحماتی که در بارگذاری مطالب واقعا کاربردی و مفید متحمل شده‌اند.آرزوی موفقیت و توفیقات روزافزون دارم.
    ارادتمند شما علیپورر

  • سلام استاد گرانقدر
    ممنون بابت زحماتی که می کشید و این مطالب مهم رو بطور کامل گردآوری فرمودید.
    آرزو میکنم همیشه بر بلندای قله های موفقیت ببینمتون
    ان شاالله…

  • ذبیح الله فایق
    2021-09-18 10:06

    سلام خدمت شما استاد گرامی. ذبیح الله هستم از افغانستان.
    خیلی سپاسگذارم بابت زحمات خوب تان. من امروز این دوره را شروع کردم توکل به خدا انشاءالله که تا آخر پیش ببرم.

    • پشتیبانی سایت
      2021-09-18 10:51

      سلام ذبیح‌الله عزیزم
      خیلی‌ خوشحالم که با ما در این دوره همراه هستید. آرزوی موفقیت روزافزون در این مسیر براتون دارم.🌹

  • moon light
    2021-09-01 19:22

    واقعا سپاسگزارم برای مطالب مفیدتون

  • ایرج جعفرزاده
    2021-08-15 09:48

    باسلام و احترام
    استاد عزیز مطالب شما کاملاً جامع و کامل بود و اینجانب حداکثر استفاده را نمودم

    • پشتیبانی سایت
      2021-08-15 09:53

      سلام خدمت شما
      خوشحالیم مطالب برای شما مفید بوده امیدواریم در ادامه جلسات نتایج فوق‌العاده‌ای خلق کنید.
      موفق و پیروز باشید.

  • سلام

    می خواستم بدونم برای من که کنکوری هستم این دوره می تونه موثر باشه ارزشش رو داره وقتمو براش بذارم ؟
    و اینکه حتما هر جلسه رو باید تو یه روز ببینیم ؟

    • پشتیبانی سایت
      2021-08-13 17:35

      سلام خدمت شما
      بله می‌تونه مؤثر باشه در رابطه با نحوه کارکردن باید فایل ها رو دنبال کنید تا خودتون متوجه بشید. می‌تونید یک‌بار جلسات رو مرور کنید اگر احساس کردید براتون کاربردی هست دنبال کنید.

    • محمد اسماعیل غلامی
      2022-08-20 18:08

      سلام و خسته نباشید استاد
      محمد اسماعیل هستم اهل افغانستان و مقیم کابل خوشحال هستم و سپاسگزار خداوند که با این دوره شما آشنا شدم امیدوارم این آموزش هم برای خودم هم برای دخترم مفید باشه بدین جهت از شما که خدمت به همنوعتان می‌کنید سپاسگزارم و توفیقات مزید را از خداوند برایتان تمنا دارم. یا حق

      • پشتیبانی سایت
        2022-08-20 20:02

        سلام محمد اسماعیل عزیزم
        بسیار خوشحالم که در این مسیر با ما همراه هستید و آرزوی موفقیت و کامیابی روزافزون برای خودتان و دختر عزیزتان دارم. 🌹

  • معین
    2021-06-06 00:13

    سلام و درود
    آیا با مطالعه سریع و تندخوانی می توانیم مفاهیم را بفهمیم؟ آیا درک مطلب خوبی خواهیم داشت؟

    • پشتیبانی سایت
      2021-06-06 00:43

      سلام خدمت شما
      بله همزمان با افزایش سرعت مطالعه درک مطلب را هم افزایش می‌دهیم. در ادامه دوره به صورت جامع و کامل این مطلب بیان شده است.

  • مجید رفیعی
    2021-05-31 00:43

    سلام
    چه مدت زمان لازم است تا بتوان تند خوانی را یاد گرفت. ممنون میشم به سوال من پاسخ بدین

    • پشتیبانی سایت
      2021-05-31 23:37

      سلام خدمت شما
      یادگیری و کسب نتیجه در تندخوانی بستگی به نوع تمرینات و مدت زمانی دارد که شما مباحث رو تمرین و دنبال می‌کنید. اگر طبق جلسات دوره مباحث رو دنبال کنید بلافاصله بعد از شروع تمرینات کم کم نتایج شما تغییر می‌کند و بعد از چندماه مسلط خواهید شد.

  • مهدی بردستانی
    2021-05-27 01:47

    سلام آیا مباحث نت برداری مرور و نقشه ذهنی به دوره اضافه خواهد شد؟

    • پشتیبانی سایت
      2021-05-27 09:04

      سلام خدمت شما
      بله دوره حداقل شامل 40 جلسه هست و مباحث نکته برداری به روش نقشه ذهنی هم به طور کامل در ادامه بیان می‌شود.

      • Sher hussain Hussainy
        2022-09-01 16:56

        سلام استاد عزیز محترم من از افغانستان هستم تشکر از دوره تندخوانی بسیار موضوعات عالی و کاربردی در داخلش هست و سرعت مطالعه من:

        10 خط در دقیقه
        14 کلمه در خط
        و 140 کلمه در هر دقیقه
        و 70 درصد درک مطلب

  • سجاد تدین
    2021-05-22 18:09

    سلام از امروز شروع به دیدن و استفاده کردن از این دوره کردم انشاالله که مفید هست برای من ، از شما ممنونم استاد مهدی خنیده عزیز .

  • سجاد تدین
    2021-05-22 18:08

    سلام خداروشکر که بابت وجود شما استاد مهدی خنیده عزیز که دوره جامع و کامل رایگان تند خوانی و مهارت های مطالعه رو بصورت رایگان در اختیار مردم گذاشتید ، خدا خیرتون بده . خیلی لطف کردید .

  • محمودرضا فتحی
    2021-01-15 16:11

    سلام بر استاد خنیده عزیز و ممنون از زحمات شما ، من همیشه به دنبال تندخوانی با روش علمی و به روز بودم ، این دوره قطعا مرا به خواسته ام خواهد رساند ، ضمنا این دوره را به تمامی کسانی که خواستار تغییر روش مطالعه ودر نهایت تغییر زندگی شان هستند پیشنهاد میکنم

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.
keyboard_arrow_up