دوره تندخوانی (20) : عملکرد و تقویت نیمکره‌های مغز و نقش آن در مطالعه و تندخوانی

دسته‌بندی: تندخوانی

تصویری | جلسه 20

81 مگ

آشنایی با عملکرد و تقویت نیمکره‌های مغز 

در طی این دوره با ساختارها و عملکردهایی از مغز آشنا شدیم و متوجه شدیم یکی از اجزای مهم در سیستم وجودی وزندگی ما به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانید مغز ما دارای دو نیمکره چپ و راست با عملکردهای متفاوت و متصل‌به‌هم می‌باشد. اولین بار عصب‌شناس آمریکایی به نام راجر والکات اسپری (Roger Wolcott Sperry) در طی تحقیقات و آزمایش‌های خود به این موضوع پی برد و جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال 1981 را به خود اختصاص داد.

برای اینکه ما در زمینه‌های مختلف موفقیت بیشتری داشته باشیم باید نیمکره‌های مغز ما با یکدیگر هماهنگی بیشتری داشته باشند و بتوانیم از توانمندی‌ها و منابع هر دو نیمکره به بهترین نحو استفاده کنیم چراکه بر اساس سبک زندگی و یادگیری‌هایی که در طول عمر داشته‌ایم ممکن است عملکرد نیمکره‌ها در زمینه‌های مختلف باهم متفاوت باشد هرچند دو نیمکره در رابطه با هر موضوعی همیشه باهم در ارتباط هستند و اجزای وجودی ما مانند سیستمی متصل‌به‌هم کار می‌کنند.

ارتباط بین دو نیمکره در مغز توسط تعدادی از رشته‌های عصبی متراکم به نام جسم پینه‌ای برقرار می‌شود. هرچقدر که ما فعالیت‌هایی انجام دهیم که از دو نیمکره استفاده شود و اطلاعات مفیدی بین دو نیمکره جابه‌جا شوند رفتارها و عملکردهای ما در تمامی جنبه‌های زندگی تحت تأثیر قرار می‌گیرد و عملکردی بهتر خواهیم داشت؛ مانند انیشتین که در کنار فیزیکدان بود قدرت نواختن موسیقی را نیز داشت و از هر دو نیمکره استفاده می‌کرد.

این باور که یکی از نیمکره‌ها در ما غالب‌تر است یا ما از درصد کمی از مغزمان استفاده می‌کنیم یک باور اشتباه است. ما نمی‌توانیم به فعالیتی فکر کنیم یا کاری را انجام دهیم که تمامی قسمت‌های مغز ما درگیر نشوند. فقط هدف ما از شناخت ویژگی‌ها و عملکرد نیمکره‌ها افزایش توانمندی‌ها و عملکرد آن‌ها برای بهبود در مسیر زندگی و مهارت‌های مطالعاتی‌مان است.

مانند اینکه تجزیه‌وتحلیل توسط نیمکره چپ و درک تصاویر توسط نیمکره راست انجام می‌شود. آیا شما تجزیه‌وتحلیلی را بدون خلق تصاویر در ذهن و مغزتان انجام می‌دهید؟ مسلماً همه تحلیل‌های ما مبتنی بر تصاویر و احساسات انجام می‌گیرد و هر دو نیمکره مغز در این رابطه نقش مهمی و مکملی را ایفا می‌کنند.

این قابلیت به‌طور ذاتی در وجود تمامی انسان‌ها نهفته شده و فقط مختص افرادی که دیگران آن‌ها را باهوش و نابغه می‌خوانند نیست. هرکدام از ما بخواهیم می‌توانیم از منابع و توانمندی‌های بی‌نهایت نیمکره‌های مغزمان استفاده کنیم و در جایگاه خود یک نابغه محسوب شویم. ممکن است دلیل استفاده نکردن از توانمندی‌های وجودی عدم شناخت درست نسبت به آن‌ها باشد که به لطف خداوند در این مسیر هدف ما شناختی مؤثر در زمینه وجودی خودمان است تا این منابع بی‌نهایت را برای رسیدن به خلق خواسته‌هایمان در زندگی به خدمت بگیریم.

ویژگی‌ها و عملکردهای نیمکره راست

1- کنترل تمامی اجزای قسمت چپ بدن

2- فکر کردن در قالب تصاویر و معناها

3- قدرت تشخیص چهره افراد

4- مدیریت لحن‌های مختلف

5- مرکز عواطف و احساسات

6- جایگاه ویژگی‌های زنانه

7- درک رنگ‌های متفاوت

8- درک تصاویر سه‌بعدی

9- ورزش و حرکات بدنی

10- تخیل و خیال‌پردازی

11- اشاره‌های غیرزبانی

12- کل‌نگر بودن

13- خلاقیت

14- درک

15- هنر

ویژگی‌ها و عملکردهای نیمکره چپ

1- کنترل تمامی اجزای قسمت راست بدن

2- فکر کردن در قالب کلمات

3- جایگاه ویژگی‌های مردانه

4- منطق و استدلال

5- نظم و انضباط

6- جزء‌نگر بودن

7- تجزیه‌وتحلیل

8- ریاضیات

9- زبان

در تمرین‌هایی که در ادامه دوره تندخوانی داریم و تابه‌حال آموزش داده‌شده است ما یاد می‌گیریم چطور از نیمکره‌های مغزمان استفاده بیشتری کنیم و بهره‌مندی بیشتری از وجودمان داشته باشیم.

از شما همراهان عزیز سپاسگزاریم که درک و برداشت‌های شخصی و نظرات ارزشمند خود را در مورد این فایل در قسمت دیدگاه‌های این جلسه برای ما ارسال می‌کنید و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک می‌گذارید.

مطالب مرتبط

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • علی جعفری
    2022-07-13 23:23

    سلام استاد
    آرزوی سلامتی دارم براتون.
    انشالله همیشه و همه حال خدا یارو یاورتون باشه.
    این مجموعه بسیار عالی و همه جانبه هست، ممنون که رایگان نشر دادید و امیدوارم ثمره این کار خوب رو چندین برابر ببینید.

  • احمد حسنی
    2021-09-08 10:02

    سلام عليكم
    شکر خدا تا الان با هر نقص و ایراد و کم کاری تونستیم تا اینجا بیایم به نیمه راه رسیدیم فکر کنم بله؟ نسبت به تعداد جلسات میگم.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.
keyboard_arrow_up