دوره تندخوانی (34) : دلایل خواب آلودگی هنگام مطالعه و تمرین‌های اسکن متن

دسته‌بندی: تندخوانی

تصویری | جلسه 34

41 مگ

علت‌های خواب‌آلودگی هنگام مطالعه

یکی از مسائل و چالش‌هایی که افراد بسیار زیادی با آن درگیر هستند خواب‌آلودگی هنگام مطالعه است. در جلسات قبلی اشاراتی به دلایل خواب آلوده شدن هنگام مطالعه شد در این جلسه عوامل مهم در این زمینه را بیشتر مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.

خواب آلوده شدن هنگام مطالعه و تندخوانی دلایل بسیار زیادی دارد ولی چند نمونه از دلایل مهم این موضوع شامل موارد زیر می‌باشد.

1- عوامل کند خوانی

عوامل کند خوانی که در جلسات قبلی بیان شد یکی از عوامل بسیار مهم درخواب‌آلودگی به شمار می‌روند. این عوامل باعث می‌شوند به‌مرور فرایندهای جسمی و فکری ما هنگام مطالعه تحت تأثیر قرار بگیرند و دچار خواب‌آلودگی شویم.

2- معده‌ی پر و سنگین

زمانی که معده ما پر باشد جریان‌های گردش خون به سمت معده سرازیر می‌شوند تا عمل هضم غذا انجام شود و خون و اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد و منجر به خستگی و خواب‌آلودگی در مطالعه می‌شود.

3- استفاده‌ی زیاد از چشم

کار کشیدن زیاد از چشم‌ها هنگام مطالعه و استراحت ندادن به چشم یکی دیگر از دلایل خواب‌آلودگی می‌باشد. هنگام مطالعه کردن باید به چشم‌های خود استراحت دهیم. برای این کار می‌توانیم به آسمان آبی و صاف برای چند ثانیه تا چند دقیقه نگاه کنیم.

4- دمای نامناسب محیط

دمای محیط هنگام مطالعه موضوع بسیار مهمی است. در بسیاری از اوقات دمای خیلی گرم باعث پایین آوردن عملکرد مغز می‌شود و منجر به خستگی و در نهایت خواب‌آلودگی می‌شود. همیشه سعی کنید دمای محیط خود را تنظیم کنید و در یک دمای متعادل مطالعه کنید.

5- وضعیت و State بدنی نادرست

در رابطه با وضعیت‌های جسمی هنگام مطالعه به‌صورت مفصلی در جلسات قبلی صحبت کردیم. بعضی از افراد هنگام مطالعه دراز می‌کشند و همین وضعیت نادرست بدنی موجب خستگی و خواب‌آلودگی می‌شود. برای آشنا شدن با وضعیت‌های درست هنگام مطالعه جلسه state در مطالعه را حتماً گوش بدهید.

6- سنگین بودن مطالب  موضوعات

در بسیاری از اوقات سنگینی مطالب و موضوعات باعث می‌شود دچار گیجی و ابهام شویم و خوب درک نکردن مطالب و جمع شدن حجم انبوهی از اطلاعات درک نشده موجب خستگی ذهن و مغز و خواب‌آلودگی می‌شود.

7- مطالعه هنگام خواب و شرطی شدگی ذهن

یکی از رفتارها و باورهایی که به اشتباهاً در بین افراد رایج است مطالعه کردن هنگام خواب و آخر شب می‌باشد. زمانی که شما خوابتان می‌آید و برای قبل از خواب برنامه مطالعه را در نظر گرفته‌اید نمی‌دانید که مغز خود را برای خواب‌آلودگی هنگام مطالعه شرطی می‌کنید.

هر چقدر هنگام خواب یا قبل از خواب مطالعه کنید مغز شما یاد می‌گیرد که مطالعه مساوی با خواب است و این رفتار را به نوعی عادت و شرطی‌شدگی در زندگی شما تبدیل می‌کند و در طی روز به محضی که کتاب را به دست می‌گیرید دچار خواب‌آلودگی می‌شوید. هیچ موقع هنگام خوابیدن مطالعه نکنید یا در رختواب دراز نکشید و مشغول خواندن شوید بهترین حالت مطالعه زمانی است که شما سرشار از انرژی هستید و حالت بدنی درستی دارید.

روش‌های اسکن متن برای پیدا کردن لغات

در بسیاری از اوقات ما نیاز داریم دنبال یک کلمه خاص در کتاب‌ها و موضوعات مختلف بگردیم. با استفاده از روش‌های اسکن متن می‌توانیم به‌راحتی لغات مختلف را خیلی سریع‌تر در متن‌ها پیدا کنیم. اسکن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

 

 

1- روش مبتدی و یک انگشتی

در این روش انگشت اشاره خود را به صورت افقی و عمودی در صفحات کتاب حرکت می‌دهیم و دنبال لغت مورد نظر می‌گردیم. این روش بسیار ساده و مبتدی است و نیاز به حوزه دید بسیار کمی دارد.

2- روش نیمه حرفه‌ای و سه انگشتی

در این روش با استفاده از سه انگشت خود طبق تصویری که در بالا وجود دارد صفحات کتاب را اسکن می‌کنید. در اینجا می‌توانید هم به‌صورت افقی و هم عمودی انگشت‌های خود را در طول صفحه حرکت دهید و لغاتی که در شعاع سه انگشت قرار می‌گیرند را با حوزه دیدتان پوشش دهید و لغت مورد نظر را راحت‌تر و سریع‌تر پیدا کنید.

3- روش حرفه‌ای و چهار انگشتی

 در این روش چهار انگشت خود را به شکل یک S انگلیسی از بالا تا پایین صفحه حرکت می‌دهیم و متن یا صفحه کتاب را اسکن می‌کنیم. در اینجا نیاز داریم حوزه دید بیشتری داشته باشیم. اگر تمرین‌های حوزه دید دوره را انجام داده باشید این اسکن برای شما خیلی راحت است.

برای انجام این تمرین می‌توانید یک کتاب با متن‌های کامل و بسیار ساده انتخاب کنید و از دوستانتان درخواست کنید لغت و کلمه‌ای را در یکی از صفحات در نظر بگیرند و به شما بگویند و شما هم با استفاده از روش‌های اسکنی که در بالا بیان شد لغت را سریع پیدا کنید. به خاطر داشته باشید هر باری که تمرین‌های اسکن متن را انجام می‌دهید سرعت پیدا کردن لغات و حوزه دید شما باید افزایش پیدا کند.

از شما همراهان عزیز سپاسگزاریم که درک و برداشت‌های شخصی و نظرات ارزشمند خود را در مورد این فایل در قسمت دیدگاه‌های این جلسه برای ما ارسال می‌کنید و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک می‌گذارید.

مطالب مرتبط

17 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.
keyboard_arrow_up