دوره تندخوانی (6) : چگونه یاد گرفته‌ایم و تعریفی جدید از مطالعه و یادگیری

دسته‌بندی: تندخوانی

تصویری | جلسه 6

60 مگ

مفهوم قدیم و جدیدی از یادگیری و مطالعه

ما از تمامی عناصر و پدیده‌های جهان معنا و مفهومی برای خود می‌سازیم و این مفاهیم هستند که عملکرد و نگرش ما را نسبت به زندگی می‌سازند. خواندن نیز برای ما مفهومی دارد و براساس اطلاعات و سبک مطالعه‌ای که یاد گرفتیم معنا و مفهومی را در این رابطه برای خودساخته‌ایم. ما با استفاده از ابزارها و نگرش‌هایی که در آموزش تند خوانی یاد می‌گیریم مفاهیم خود را از خواندن تغییر می‌دهیم و یک معنای جدید برای ذهن و مغزمان تعریف می‌کنیم.

قبل از اینکه با مفهوم جدید آشنا شوید فکر کنید و ببینید درک و مفهومی فعلی که شما از مطالعه و خواندن دارید چیست و آن را در چند خط یادداشت کنید. در ادامه با روش‌های مطالعه‌ای که از قبل آموختیم آشنا می‌شویم و تعریف جدیدی از خواندن و مطالعه و درکل یادگیری را در چند گام خواهیم آموخت.

مفهومی که از مطالعه و خواندن دارید:

…………………………………………………………

روش‌های سنتی و کلاسیک خواندن

در بسیاری از جوامع سبک آموزش و خواندن باهم متفاوت هست و تمامی یادگیری‌های ما مربوط به آموزش‌هایی می‌شود که ما درگذشته آموختیم. اصولاً ما به دو سبکی که در ادامه بیان می‌شود یاد گرفته‌ایم چگونه یک مطلبی را بخوانیم و درک کنیم.

1- روش آواشناسی (آوایی و صوتی)

در این روش ما اول حروف و نشانه‌ها یا همان الفبای خواندن و نوشتن را یاد می‌گیریم. در گام ابتدایی شکل و صوت حروف و نشانه‌ها آموزش داده می‌شود و بعد از کنار هم قرار دادن این حروف، کلمات و جملات ساخته می‌شوند؛ مانند اینکه به ما حرف «الف» و «ب» و «د» را با شکل و صوتش یاد می‌دادند سپس کلمات بابا، آب و … را با آن‌ها می‌ساختیم و از کنار هم قرار گرفتن آن‌ها جمله بابا آب داد به وجود می‌آمد.

2- روش دیداری و تصویری (ببین و بگو)

در این روش ابتدا یک تصویر به ما نشان داده می‌شد و کلمه مرتبط با هر تصویر به‌صورت نوشتاری در زیر آن به نمایش گذاشته می‌شد و سپس با روش آواشناسی مطالب بیان می‌شد. به‌عنوان‌مثال ابتدا تصویر یک درخت را به ما نشان می‌دادند و کلمه درخت را در زیر آن می‌نوشتند و با گفتن تلفظ و نشان دادن شکل از ما می‌خواستند تکرار کنیم که درواقع همان ببین و بگو است و بعد هم ما باید بلافاصله بعد از دیدن شکل و کلمه‌ای که زیرش نوشته به‌صورت آوایی و صوتی آن را بیان می‌کردیم.

معنا و مفهومی جدید از مطالعه

امیدوارم مفهوم خود از مطالعه را در چند خط نوشته باشید تا بهتر بتوانید با مفهوم جدید مطالعه که در 7 گام بیان می‌شود آشنا شوید. این 7 گام به ترتیب زیر می‌باشند.

1- شناخت

آگاهی و شناخت در تمامی زمینه‌های زندگی ما اولین گام حرکت شناخته می‌شود در مطالعه نیز اولین گام، شناخت ما از نشانه‌ها و حروف الفبایی می‌باشد. اصولاً این مرحله را ما قبلاً آموختیم و با کنار هم قرار دادن حروف، کلمات و سپس جملات را شکل داده‌ایم و شناختی نسبت به آن‌ها به دست آورده‌ایم.

2- تحلیل و معادل‌سازی

در این گام ما زمانی که با چشممان کلمات را می‌بینیم و دریافت می‌کنیم آن‌ها را از طریق عصب بینایی به مغز منتقل می‌کنیم و مغز تحلیل را شروع می‌کند که معنا و مفهوم این کلمه برای ما چیست و به دنبال معادل آن کلمه می‌گردد.

3- همگرایی درونی

در این گام بعد از شناخت حروف و کلمات و تحلیل و معادل‌سازی مغز پس از دریافت اطلاعات خوانده‌شده ما یک مفهوم و درک ابتدایی از کلمات و مفاهیم به دست می‌آوریم و اطلاعات جدید را براساس تجربیات قبلی مورد تأیید قرار می‌دهیم.

4- همگرایی بیرونی

در این گام ما با تجربیات و اطلاعاتی که از قبل در ذهن و مغز خودمان داریم تمامی اطلاعات جدید را مورد تجزیه‌وتحلیل، انتقاد، ارزیابی، انتخاب و رد کردن قرار می‌دهیم. درواقع در این فرایند ما سعی می‌کنیم ارتباط درستی بین اطلاعات قبلی و مطالب جدید ایجاد کنیم و یک الگوی جدید شکل دهیم.

5- سپردن به حافظه

در این گام ما الگوهای خروجی شکل‌گرفته ناشی از تجزیه‌وتحلیل در مراحل قبل را به حافظه می‌سپاریم. درواقع ما اطلاعات را کدگذاری و در حافظه خود ثبت می‌کنیم. نحوه‌ی ثبت اطلاعات در حافظه حسی، کوتاه‌مدت و بلندمدت باهم متفاوت است و هدف ما ثبت و جاری شدن مفاهیم و اطلاعات در حافظه‌ی بلند است که ظرفیتی بی‌نهایت و ماندگاری بسیاری دارد.

6- یادآوری

در طی مراحل قبل ما اطلاعات را رمزگذاری و کدگذاری می‌کنیم و سپس آن‌ها را ثبت می‌کنیم. کدگذاری و ثبت اطلاعات به ما کمک می‌کند تا هنگامی‌که به اطلاعاتی نیاز داریم بتوانیم به راحت‌ترین شکل به آن‌ها دسترسی داشته باشیم و آن‌ها را بازیابی کنیم. فرایند بازیابی اطلاعات در شرایط موردنیاز همان یادآوری است. این مرحله به ما کمک می‌کند تا اطلاعات تکرار و مرور شوند و بهتر در حافظه‌ی ما جاری شوند.

7- ارتباط

این مرحله بیانگر این موضوع است که ما بتوانیم مطالبی که معادل‌سازی و درک کرده‌ایم و آن‌ها را به‌خوبی به حافظه سپرده‌ایم با یادآوری به‌صورت عملی در رفتارهای خود به اجرا بگذاریم و بتوانیم با دیگران ارتباطی اثربخش داشته باشیم. ما با ارتباط اطلاعات جدید و قدیم مطالعه شده در سیستم ذهن و مغزمان افکار و احساسات را تولید می‌کنیم و این افکار و احساسات، رفتارها و عملکردهای ما در دنیای بیرون و ارتباط با دیگران را رقم می‌زنند.

اگر بخواهیم یک جمع‌بندی از کل مراحل بالا داشته باشیم و یک مفهوم بسیار جامع از مطالعه و خواندن ارائه کنیم باید بگوییم:

مطالعه شناخت حروف، علائم و نشانه‌هایی است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مطالعه‌شده را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم و با معادل‌سازی و ارتباط با تجربیات قبل، مطلب را درک و یک الگویی جدید را شکل دهیم و آن را به حافظه‌ی خود بسپاریم و در مواقع موردنیاز بتوانیم آن‌ها را به یاد بیاوریم و در ارتباطات و رفتارهای کلامی و غیرکلامی خودمان به‌صورت عملی آن‌ها را به خدمت بگیریم.

از شما همراهان عزیز سپاسگزاریم که درک و برداشت‌های شخصی و نظرات ارزشمند خود را در مورد این فایل در قسمت دیدگاه‌های این جلسه برای ما ارسال می‌کنید و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک می‌گذارید.

مطالب مرتبط

102 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • عبدالرحیم خسروپور
    2024-03-06 00:40

    سلام، من کتاب را می خوانم، دور مطالب را خط می کشم، سعی می کنم خلاصه نویسی کنم و یه درک کلی از کل مطلب داشته باشم.

  • ناهید ایزدی
    2024-02-18 10:56

    با این اطلاعات جدید، من متوجه شدم که در مرحله ی یادآوری و ارتباط نیاز به بهبود دارم. ممنونم از آموزش اصیلتون.

  • احسان سرلک
    2024-01-10 15:17

    سلام. من مطالعه رو روخوانی و عمیق فهمیدن یک متن به طور همزمان میدانم و گاهی فهمیدن ماجرای داستان. یادگیری علم، باز شدن ذهن، ایجاد دیدگاه های جدید ، توانمند کردن خیال پردازی ، پویا کردن ذهن ، ایجاد اندیشه مثبت و باور های جدید.

  • reza otadi
    2024-01-07 22:04

    به نظر من مطالعه یک فعالیت برای شناخت و یادگیری هر موضوعی در هر زمینه ایه و ما برای افزایش شناخت و آگاهی‌مون مطالعه میکنیم. مطالعه تنها به کتاب و متن ها خلاصه نمیشه و ابعاد گسترده تری داره ، برای مثال میتونیم یک گیاه رو مطالعه کنیم بدون اینکه چیزی روش نوشته شده باشه. درواقع مطالعه یعنی جست و جو و تحقیق درباره یک موضوع برای افزایش آگاهی در آن زمینه.
    هنوز ادامه ویدیو رو ندیدما😁

  • زهرا رضائی
    2023-12-16 16:16

    سلام استاد، مفهوم و درک اولیه من از مطالعه این بود یعنی خواندن کتاب، روزنامه، مقاله و …. برای افزایش آگاهی در سطح علمی خودم یا آگاهی از جهان پیرامون یا کسب اطلاعات برای زندگی ایده آل و به دست آوردن شغل و مهارت است یا خواندن یک کتاب یا رمان برای اوقات فراغت باشه .
    اما الان با تعریف انتهای کلاس و ۸ مورد مهم از یادگیری دیدگاهم واقعا تغییر داد که اصلا مطالعه قرار این ۸ تغییر در ما ایجاد کنه و اثرات مطالعه نباید سطحی و کوتاه باشه بلکه باید عمیق و همیشگی باشه و خوشحالم که دوره تند خوانی قرار این راهکار رو در ما تقویت کنه.
    تشکر از زحمات شما

  • پارسا ایلیاناصر
    2023-11-08 19:27

    سلام جناب استاد
    متشکرم از زحمات شما
    خب من متوجه شدم که در گام های 5 و 6 از یادگیری دچار مشکل هستم
    یک نگاه گذرا به عنوان قسمت های بعدی انداختم، و مطمئن هستم که راه حل های عملی برای بهبود این موارد ارائه شده است.
    باز هم تاکید میکنم که چنین آموزش با کیفیت که به طور عمومی در اختیار همگان قرار داده شده بسیار ارزشمند است و امیدوارم که خداوند به شما سلامتی و شادی و موفقیت عطا کند.

  • زینب کمالیان
    2023-10-08 15:45

    سلام وقتتون بخیر
    استاد خنیده درسته ک مطالب تئوری اهمیت داره ولی هنوز راجب اموزش مسائل و تئوری های تندخوانی صحبتی نشده بنظر من هم 6 جلسه برای شروع نکردن اموزش ها زمان خیلی زیادی هست . و درکل دم شما گرم همچنان دنبال میکنیم تا شروع بشه 🙏🌹

  • رضا کشکولی
    2023-10-04 03:33

    سلام خوبین میگم مطالعه مثلا در ارتباط ک نمیشه مسایِلی مثل شیمی و ریاضی و فیزیکو به کسای دیگه گفت و در نظر گرفت یعنی برای من ک دبیرستانیم این درسا در ارتباط نباید استفاده کنم؟ و مطالعه فقط تا یاداوری

  • علی مالکی
    2023-10-01 14:35

    6 جلسه دیدم فعلا هیچی نشده خب آدم از هیجان میفته پس کی شروع میشه کی چیزی یاد میگیریم به کارمون بیاد؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-10-01 17:43

      سلام خدمت شما
      خیلی برای بنده عجیب هست که در این شش جلسه شما چیزی یاد نگرفتید و هنوز هیچی نشده است. بارها در جلسات ابتدایی تأکید شد که ابتدا تئوریات و سپس تمرینات مطرح می‌شود. تنها دلیل وجود آموزش‌های بسیار سطحی و غیرحرفه‌ای، مخاطبان کم حوصله و سطحی بین هست که فقط عجله یادگیری دارند و زمانی هم که به تمرینات عملی برسند باز همه چیز برایشان هیچی است.
      برای یادگیری همین چند فایل ابتدایی که برای شما هیچی هستند باید میلیون‌ها تومان هزینه کنید و ساعت‌ها زمان و انرژی صرف کنید. اصولاً ما به پیام‌ها مثل نظرات شما پاسخ نمی‌دهیم چون نشان از نگاه بسیار سطحی به این دوره و عدم درک هدف ماست، تنها دلیلی که پاسخ شما داده شد به خاطر تجربه برای سایر دوستان است.

  • خدیجه قاسمی
    2023-09-01 15:30

    سلام استاد عزیز ممنون از زحمات گرانقدر شما
    استاد من مدرس زبان انگلیسی هستم و با بچه های مواجه هستم که در مرحله ی شناخت حروف و اوا شناسی هستند چه روشی میتونم داشته باشم تا از این مرحله خیلی عمیق و قوی رد شوند و کلمات رو به ذهن بسپارند؟
    مفهوم بنده از مطالعه این بود که چیزهای مفید و جدید یاد بگیرم و در زندگی بکار ببرم و حتی بتونم اموزش بدم
    و در مرحله ی حافظه ی بلند مدت و یاداوری و عملی کردن که مهمترین بخشها هستند گویا همگی مشکل داریم و امید وارم اینجا در محضر شما اینهم برطرف شود و موفق شویم
    سپاس فراوان

    • پشتیبانی سایت
      2023-09-02 08:40

      سلام خدمت شما
      با کار کردن مباحث دوره راه‌حل‌های موجود به ذهنتان خواهد رسید، ابتدا موضوعات را تمرین کنید تا متوجه نحوه آموزش به کودکان شوید. اگر در انتهای دوره به نتیجه خاصی نرسیدید مجدداً بفرمایید تا نکاتی خدمتتون مطرح کنم.

  • ستایش مهدی نژاد
    2023-06-27 17:23

    من دیدگاهم این بود ک مطالعه برای بالابردن سطح اطلاعات و کیفیت زندگی و در برخی مواقع هم برای سرگرمی، اما الان چیز دیگه ای رو یاد گرفتم
    ممنونم از شما

  • الهام سلیمانی
    2023-06-25 19:00

    سلام استاد روز زیباتون بخیر
    از جلسه 6 چنین برداشت کردم که یه سری آگاهی مربوط به شناخت در مورد چیزی که مطالعه می کنیم توی کلمات هست که با آگاهی قبلی ما ترکیب می شوند و اطلاعات جدیدی را به ما می‌دهد این اطلاعات جدید به حافظه سپرده می‌شود و در مواقع لزوم از آن ها برای ارتباط با دیگران یا کمک به پیشرفت و موارد دیگر یادآوری می شود.

  • kmaran honarmand
    2023-04-28 08:07

    عرض ادب و احترام: ممنونم جناب استاد خنیده، بنده این فایل صوتی زیبا را با دقت گوش دادم و بنده خودم از مشاورین تحصیلی هستم. صحبت های شما کاملا درست و نکاتی که میشه اضافه کرد بر اساس تجربه بنده این هست که بسیاری از افراد همانگونه که خودتون هم اشاره فرموردین بدلیل نبود سیستم اموزشی بروز و آپدیت (حافظه کوتاه مدت و بلند مدت) ما پر شده از اطلاعاتی که به درد ما در زندگی نمیخورد و متاسفانه وقتی این دو بخش از حافظه پر باشه، یادگیری مفاهیم جدید سخت میشه و گاها متوجه این موضوع میشیم که با این حال که وقت میزاریم اما اموزش و درک مطالب بالایی نداریم. بسیار خوب که شما پیش زمینه های آمورزش تند خوانی را ارائه میکنید و یه جورایی تا این درس من متوجه شدم شما دارین مسیر ورود به حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را هموار و خالی میکنید از اطلاعات هرزه تا ورود اطلاعات جدید تند خوانی بهتر انجام بشه و یک ذهن شفاف داشته باشین دانشجویانتون/ و همچنین مفهوم و درک بنده از مطالعه رو میتونم اشاره کنم به / 1. ساختن آینده زیبا و علمی /2. از اینکه یاد بگیریم در زمان حال نهایت لذت رو ببریم. /3. دوری از الزایمر و بیماری های مشابه در سنین پیری. / 4. مفید واقع شدن برای جامعه در هر سن و مقطعی از زندگی /… موفق و پیروز باشید.

    • پشتیبانی سایت
      2023-04-28 10:59

      سلام و درود خدمت شما
      ممنونم از ارسال تجربیاتتان و خوشحالم که با ما همراه هستید. بله کاملاً درست متوجه شدید و آموزش‌ها به این شکل ارائه شده است.

  • Ali Ghasemi
    2023-04-10 16:51

    سلام استاد خسته نباشید. این جلسه عالی بود ولی یک سوال داشتم در بخشی از تعریف مطالعه گفته شد “درک مطلب با استفاده از معادل سازی و تجربیات” اگر ما مثلا نسبت به یک موضوع جدید مخصوصا در موضوعات ریاضی روبه رو بشیم خب تجربه ای نداریم و شاید نتونیم معادل سازی کنیم چجوری باید اون موضوع را یاد گرفت ؟

    • پشتیبانی سایت
      2023-04-10 19:31

      سلام خدمت شما
      اگر تجربه‌ای ندارید خود اون موضوع میشه تجربه پایه و معادل برای تجربیات بعدی. ممکنه نسبت به بعضی از مباحث تجربه نداشته باشیم که با آموختن و کسب مهارت یاد می‌گیریم و موضوع بسیار ساده‌ای است چون در تمام یادگیری های ما این فرایند حاکم بوده است.

    • زهرا محمدی
      2023-05-06 13:43

      درود بر شما استاد خنیده بزرگوار. هدف و درک من از یادگیری و مطالعه؛ ارتقا شخصیت فردی، ذهنی، درونی و اطلاعات عمومی و تفکری است و دست‌ یابی به مهارت ها و اطلاعات کافی در مورد مسائل متفاوت و تسلط بر آنها است.
      و در آخر بسیار سپاسگزارم از دوره ی رایگان، جامع و بسیار ارزشمند و کاربردی تندخوانی که در اختیار ما قرار دادید، که به نظر من دغدغه و نقطه ضعف نظام آموزشی ما ایرانی ها است.
      پاینده و سربلند باشید جناب استاد. 🙏✌️🥰

  • سید محمد رضا موسوی
    2023-03-28 23:45

    سلام بر شما. تعریف اولیه: مطالعه امری است که توسط آن میتوان تا حدودی به دانش مورد نیاز برای رفع نقصهای فردی و اجتماعی رسید.

  • سمیرا جابری نسب
    2023-03-16 13:21

    شکر شایان نثار ایزد منان که توفیق را رفیق راهم ساخت تا در مسیر این دوره عالی قرار بگیرم. از استاد فاضل و اندیشمند جناب آقای مهندس خنیده به عنوان استاد راهنما که همواره بنده و تمام شاگردان را مورد لطف و محبت خود قرار داه اند، کمال تشکر را دارم.🙏🏻❤️🙏🏻❤️🙏🏻

  • reino vhd
    2023-03-13 01:26

    مفهوم مطالعه کردن که بعد از پایان صحبت هاتون فهمیدم یعنی سرعت، تمرکز، درک مطلب.

  • فرزانه کریمی
    2023-01-28 13:47

    سلام و عرض ادب جناب خنیده ، به نظر من مطالعه در واقع یک روند هست شامل: خواندن و درک مطالب و به ذهن سپردن مطالب و مرحله ی خیلی مهم تر اجرای مطالب جمع آوری شده به صورت عملی در زندگیه که در نهایت تبدیل به باورها و ارزش ها و سبک زندگی میشه

  • احمد عوادزاده
    2023-01-27 22:00

    سلام بابت تعریف جامع و کاربردی از مطالعه بخش استفاده از آموزه ها در ارتباطات و رفتارهای کلامی و غیر کلامی بسیار مؤثر و کاربردی هست. سپاس

  • هاجر زارع خفری
    2023-01-08 01:59

    سلام وقتتون به خیر باشه، خیلی ممنونم بابت ویدیوتون و اینکه من می خوام بگم روشی که من برای مطالعه استفاده می کنم برای حفظ کردن مطالب چند بار خواندن تک تک کلمات جمله و بعد تکرار کل جمله اونم چندین بار طوری که خیلی خسته می شدم و تازه سرم گیج می رفت و به خاطر سپاری و یاد آوری پایین بود با بازده خوب اما در ازای انرژی و زمان زیاد و خستگی بیشتر، ضمناً الان متوجه شدم یادگیری یک فرایند هست و پله پله شکل می گیره فکر می کنم باید بیشتر درباره فرایند یادگیری تحقیق شه !!!

  • امیر محمد بدلی
    2022-12-18 23:44

    سلام و درود خدمت شما آقای خنیده محترم
    خسته نباشید بابت خلق ارزشی که انجام میدید.
    من این دوره رو از دانشگاه یوتیوب تماشا میکنم و بخاطر اینکه گفتید تعریفمون رو از مطالعه در قسمت کامنتهای وبسایت بگیم اومدم.
    بنظر من مطالعه یعنی وارد کردن اطلاعات به مغز به صورت عمدی و با استفاده از حواس پنجگانه.

  • سلمان عباسی
    2022-12-01 08:43

    سلام استاد تشکر و خدا قوت فایلهای آموزشی بسیار عالی بوده است.

  • حسنا سالمی
    2022-11-27 09:13

    سلام ممنونم بابت آموزش خوب و عالیتون. اما متأسفانه فقط تا کلیپ پنج باز میشه و امکان ثبت نام در سایت هم نیست چند بار برای ثبت نام رفتم و نشده.ممنون میشم راهنماییم کنید.

  • عاطفه عبدالهی
    2022-11-23 18:48

    مچکرم استاد مطالب ارزشمندی و به اشتراک میزارین

    • محمد دارنج
      2022-11-30 19:56

      بابا ای ول داره کارت جناب خنیده والا من که تا حالا خودمم نفهمیدم مطالعه یعنی چی ولی الان داره سرنخ های زیادی دستم میاد یعنی حرف هاتون الهام بخش سبک جدید مطالعه است.

      • لیلا غلامحسین زاده
        2023-09-13 11:19

        با درود و سپاس از استاد محترم، هدف من از مطالعه کردن، با راه‌های جدیدتر آشنا بشم، زبان گویش من قوی‌تر بشه، مسائل پیرامون خودم رو بهتر درک کنم تجزیه و تحلیل کنم، در کل با دنیای درون وبیرون خودم بهتر آشنا بشم، بتونم در زندگی ام به آرامش درونی برسم، با شنیدن این فایل من درقسمت یادآوری مطالب واستفاده شون در زندگی ام دچار مشکل هستم که امیدوارم در پایان این دوره به اهدافم برسم، سپاسگزارم 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • سلام دکتر جان
    همانگونه که برخی متربیان اشاره کردند بعد از مبحث 5 برای جلسه 6 باید وارد سایت شویم اما متاسفانه هیچ جوره وارد نمیشه.
    چه کنیم

  • سارا آهنگر
    2022-11-20 08:06

    سلام من تو‌سایت هم ثبت نام کردم ولی باز نمیشه انگار سایت بسته شده چیکار کنم از جلسه ۵ به بعد رو نمیشه دید.

  • حامد
    2022-11-15 17:46

    سلام استاد
    تا فیلم ۵ قابل دانلود هستش بعد از اون می‌خوام فیلم هارو ببینیم میره فیلم ۴۴ و نمیاره ظاهراً اشکال از سایت هست.

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-05 13:05

    سلام خدمت آقای خنیده
    ببخشید این گام 7 که ارتباط هست یعنی اون چیزی که ما مطالعه میکنیم و به حافظه بلند مدتمان انتقال میدهیم و میتونیم به صورت کامل اونو به زبان بیاریم و یادمون بیاد، باید اون چیز هایی که یاد گرفتیم به دیگران باز گو کنیم تا مدت بیشتری این مفاهیم را در حافظه مان نگه داریم و آن مفاهیم ها را عملی کنیم.
    درسته ؟؟؟

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-04 19:16

    بنظر من مطالعه یعنی خواندن چیزی و به ذهن و حافظه سپردن موضوعات مختلف و گوناگون برای داشتن ذهنی منطقی و خلاق و موفق. مطالعه می تواند گاهی برای سرگرمی و اوقات فراغت باشه و گاهی برای دانستن مفاهیم زندگی یا درسی…..

  • علی عاطفت دوست
    2022-09-04 19:10

    سلام . ببخشید من از اولین جلسه تا الان نکته برداری کردم. فقط میگم من همگرایی درونی و بیرونی رو درست متوجه نشدم اگه میشه ی توضیحی بهم بدید. ممنون

  • سید مهدی حسینی
    2022-08-10 00:50

    سلام
    مطالب تا اینجا به عنوان شروع خیلی خوب بود امیدوارم باقی دوره هم همین طوری باشه و مطمئنم قراره بیش از یک بار در این دوره شرکت کنم چون در بار اول نمیشه کامل استفاده کرد.
    مطالعه از نظر من یعنی اینکه: بخونی، درک کنی، بعدا یادآوری کنی و بتونی ازش در زندگی استفاده کنی.
    ولی یه سوال پیش میاد، اینکه خوندن رمان در زندگی واقعی به درد نمیخوره، یعنی مطالعه حساب نمیشه؟

  • مهدیه زارعین
    2022-07-31 10:29

    نگرش من در مورد مطالعه، خواندن مطالب و متون به ذهن سپردن آن ها و درک مفاهیم و انتقال ان به حافظه بلند مدت و در ادامه به کار گیری اطلاعات و کاربردی کردن ان در زندگی روزمره و برقراری ارتباط بین اطلاعات و موقعیت در وضعیت های مختلف است.

  • محمدمهدی رحمانی
    2022-07-19 18:45

    بسیار عالی دم شما گرم.

  • Soran Maleki
    2022-07-16 12:52

    خیلی خوب بود دستتون درد نکنه🌹

  • محمد رضایی
    2022-07-13 23:03

    سلام
    فقط میتونم بگم عالی
    تا اینجا من مباحثی که آموزش دیدم رو به امور دیگه زندگی هم ربط میدم و میبینم که میشه جنبه های دیگه زندگی رو رشد داد، نظری که من نسبت به مطالعه داشتم اینه که مطالعه پایه و اساس رشد هست (البته از نظر من)
    با مطالعه میتونیم جنبه های مختلف زندگی رو رشد بدیم و باعث رشد و تعالی انسان میشه، به نحوی مهم است که یک سوره به اسم قلم داریم در دینمون داریم.

  • hamideh mozafari
    2022-06-19 08:52

    از تعاریف خشک و کتابی خوشم نمیاد.

  • hamideh mozafari
    2022-06-19 00:36

    مطالعه یعنی خواندن نظریات، تجربیات و مطالعه دیگران و یادگیری از آن ها و کوتاه شدن راه یادگیری و تجربه کردن خودمان.

  • حلیمه
    2022-06-03 00:16

    لطفا اگر کسی این فیلم هار و دانلود کرده لطفا این فیلم ها را به شماره واتساپم 09036340267 بفرسته چون برای من میگه نامعتبر است ولی من به این فیلم ها خیلی نیاز دارم.

  • حلیمه
    2022-06-02 23:40

    سلام برای من میزنه ایمیل یا رمز شما نامعتبر است در حالی که درست حالا چه کارکنم؟

  • مازیار
    2022-05-15 18:01

    استاد برای ما ثبت نام نمیشه اشتباهی میزنه شماره تلفن شما بیشتر ۱۰ رقم است.

  • مازیار
    2022-05-15 17:23

    سلام موقع ثبت نام برای من مینویسه شماره تلفن بیشتر ۱۱ رقمه در حالی که ۱۱رقم داره.

  • علی نجفی
    2022-05-01 00:17

    مطالعه یعنی یادگیری و صرفه جویی در زمان کسب تجربه و استفاده از تجارب نویسنده.

  • reza ghaderi
    2022-04-20 01:02

    عالی هستید.

  • مهدی نیکخواه
    2022-04-16 02:44

    درود بر شما
    مطالعه از دید من به معنی خواندن مطالب به منظور به دست آوردن اطلاعات و یادگیری یا سرگرمی است و در بهترین حالت باید مطالب خوانده شده کاملا درک شود و خواننده مطلب به همان سطح آگاهی نویسنده در موضوع خوانده شده دست پیدا کند یا منظور در ذهن او تداعی شود.

  • Ali Namjou
    2022-04-12 21:14

    درک و دریافت اطلاعات در حافظه بلند مدت درجهت ارتباط با محیط.

  • masih azimi
    2022-04-05 09:55

    مطالعه یعنی خواندن چیزی و عمل کردن به آن، مطالعه یعنی مجهز شدن به انبوهی از کلمات و جملات و یادگیری یعنی پیشرفت.

  • سحر شی
    2022-03-06 00:08

    از صمیم قلبم متشکرم و هم خدارو شکر میکنم که منو با سایت شما آشنا کرد انشالله همیشه موفق و شاد باشید.

  • سحر شی
    2022-03-06 00:07

    واقعا صادقانه ازتون متشکرم که کلی زحمت کشیدید و همچین محتوای ارزشمندی رو به صورت رایگان در اختیارمون گذاشتین.

  • yaser ahmadi
    2022-02-24 09:49

    تا اینجا که گوش کردم خیلی روند منطقی رو دارید دنبال می کنید و به تبعاً خیلی رفتار انسانی در کلامتون به شنونده منتقل میشه به هر حال سپاسگزارم.

  • مهدی تابنده
    2022-02-23 15:32

    مفهوم و درک من از مطالعه و یادگیری (قبل از گوش دادن صوت این جلسه): مطالعه یعنی منتقل شدن ذهن از کلمات و جملات به معانی و مفاهیم آنها در ذهن و واقعیت و در نتیجه فهمیدن و درک معانی و مطالب جدید و به خاطر سپاری آنها برای بکارگیری در آینده است.

  • Faeze Amiri
    2022-02-15 17:18

    مطالعه یعنی یسری مطالب رو بتونی بخونی و بتونی بفهمی.

  • کوروش مرادی
    2022-01-13 18:15

    مطالعه یعنی خواندن.

  • محمد بهاری
    2022-01-06 13:12

    مطالعه به این مفهوم است: خواندن مطالب مورد علاقه جهت یادگیری عمیق و کلید ورود به گنجینه علم و کاربرد آن در زندگی.

  • مطالعه یعنی خواندن یک متن و درک مفهوم آن و به خاطر سپردن مفاهیم و کاربرد آنها و به خاطر آوردن و بکارگیری آنها در مواقع نیاز.

  • matin ahmadi
    2021-12-07 21:40

    مطالعه یعنی درک مفهوم. یعنی مفهومی رو در مغز خودمون بسپاریم. یعنی هر موقع که بخواهیم بتونیم به اون دسترسی داشته باشیم.

  • مطالعه یعنی خواندن کلمات، شنیدن واژه ها و یا هرگونه ورودی که به منظور دریافت اطلاعات و یا افزایش سطح آگاهی مون صورت میگیره.

  • محسن شجاعی
    2021-11-24 11:54

    درک فعلی من از مطالعه برای گسترش سطح علمی و سواد است و مطالعه را به روش سنتی مدرسه ای انجام میدن به نظر من یادگیری یعنی گشترش سطح علمی و دایره علوم.

  • احسان خیری
    2021-10-23 09:19

    باسلام خدمت جناب خنیده
    تو اول جلسه که فرمودید مفهومی از مطالعه رو بنویسیم من مفهومی نداشتم که بگم چون اصلا پیش فرضی از مفهوم مطالعه نداشتم چون کلا به سبک سنتی درس میخوندم ولی اخر جلسه با مفهومی که شما فرمودید از مطالعه دیدگاهم به کل عوض شد.

  • محمدحسین خداداده
    2021-07-28 19:46

    با عرض سلام و خداقوت خدمت شما جناب آقای خنیده
    ببخشید میشه بفرمایید به کدام جلسه که برسیم میتونیم به مهارت تند خوانی دست پیدا کنیم؟

    • پشتیبانی سایت
      2021-07-28 19:54

      سلام خدمت شما
      به جلسه خاصی نباید برسید تمام جلسات به گونه‌ای طراحی شدند که ساختار مغز و وجود شما به مرور برای تندخوانی برنامه‌ریزی شود.
      شما باید از ابتدا مفاهیم را دنبال کنید زمانی که تمرینات را انجام دادید و به انتهای دوره رسیدید به سطحی از تندخوانی متناسب با زمان و تعداد تمرین‌هایی که انجام دادید می‌رسید.

    • مطالعه یعنی یه کتاب رو برداری با روشی که راحتی بعضیا چشمی بعضیا با صدای بلند بخونیش تا درک کنی مطالبش رو.

  • Benjamin Ben elizer
    2021-07-06 07:11

    مطالعه از دید من دریافت اطلاعات و آگاهی از یک موضوع از طریق خواندن متن به منظور به خاطرسپاری مطلب (در صورت مطلوب بودن) و الگوبرداری از ذهن نویسنده و در نهایت عمل به مطالب می باشد.

  • حامد فروتن
    2021-06-28 16:08

    با سلام و سپاس بابت به اشتراک گذاری دوره تند خوانی
    به نظر من مطالعه: دریافت اطلاعات مورد نظر از طریق خواندن متون می باشد.

    • پشتیبانی سایت
      2021-06-28 16:36

      سلام و درود
      سپاسگزاریم از ارسال مفهومی که از مطالعه داشتید. دقیقاً یکی از تعاریف زیرمجموعه مطالعه دریافت اطلاعات از طریق خواندن است که در این جلسه هم توضیحاتی در این رابطه داده شد.

  • مریم پارسا
    2021-06-15 19:00

    مطالعه از نظر من یعنی خوندن مطالب یه کتاب به روش تمرین و تکرار برای حفظ کردن تا در حافظه ام ثبت بشه چه برای امتحان یا مطالعه های آزاد.

  • امیرحسین فراهی
    2021-05-11 22:43

    سلام وقت بخیر
    از نظر بنده مطالعه یعنی خواندن یک مطلب و یادگیری آن متناسب با هدف خواندن،گاهی برای امتحان و گاهی برای فهمیدن مفهوم کلی یک متن و نه جزئیات و … .

    • پشتیبانی سایت
      2021-06-15 21:05

      سلام وقت شما بخیر
      ممنون از ارسال مفهومی که از مطالعه داشتید. نکته‌ای که در رابطه با خواندن و یادگیری متناسب با هدف خواندن بهش اشاره کردید بسیار می‌تونه در مطالعه کردن مؤثر واقع بشه و تعریف کاربردی هست.

    • احمد حسنی
      2021-06-23 19:49

      سلام
      مطالعه برای معرفت پیدا کردن معرفتی درست، شناخت مخلوق رسیدن به خالق، هر نوع مطالعه ای می تونه باشه فیزیک شیمی زیست نجوم روان شناسی علوم انسانی دین و … معرفتی که به خالق ختم نشه بیهوده است همین قدرت مطالعه کردن هم خالق داره اونه که این قدرت رو داده با هر آگاهی همه یه قدم به خدا نزدیک می شیم ولی توجه نداریم.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.
keyboard_arrow_up